יקרים,

יקרים,

שבת שלום וברכה שתהיה לכולנו, שבת של שקט, שלווה ואור שבת ועוד רבות אחריה שנזכה לברכה וגאולה שלמה, גאולה בלב ובנפש, גאולה מכל בחינה אפשרית שניתן לאור הנרות, לרוח הקודש לעטוף אותנו, לתת אותותיה בנו.. שנניח לבורא עולם לחבק אותנו.. שניתן לעצמנו לצעוד בשביל היפהפה הזה, של הקדושה, הטהרה מתעטפת בריח החלות הטריות, בבגדי השבת הנקיים, נביטה אל החוץ, מתכוננת לבית הכנסת, שואפת אל תוכי את הבריאה, וחושבת כמה עוד יש לי לגלות, ללמוד, לאהוב תודה לך, תודה לך בורא עולם, על שהבאת אותי למקום הזה, לדרך הזו, לראיה הזו. תודה לי. שלא יגמר לעולם.. "והאר עיננו בתורתך ודבק לבנו במצוותיך ויחד לבבנו לאהבה וליראה את שמך.." שבת שלום

וכי למה לא?

הקב"ה אומד אותנו לפי חוקים וכללים? תני לבורא עולם לעשות את עבודתו. אני כתבתי את רגשותיי, איחלתי את אשר איחלתי. אין איסור כתיבה בפורום. זה לא "מלכלך" או מטמא את תחשוותיי. ואגב, יש זמן בין הדלקת הנרות לבין זמן חיוב האישה לשמירת שבת הקודש.

אופירA

New member
מנהל
וכי למה לא???

אם אינך גרה בחו"ל, אז עלייך לדעת שכתיבה בשבת (ואפילו 2 דקות לפני השקיעה, כשברור שנעשה חילול שבת כתוצאה מהכתיבה) הינו פגיעה קשה ברגשות משתתפי הפורום וזלזול בכבודם. בהודעת המנהל מבקשים בכל לשון של בקשה לא לכתוב בשבת קודש בפורום שלנו, והנימוס האלמנטרי מחייב שלא לפגוע ברגשותינו הדתיים. ואגב, הזמן בין הדלקת הנרות לבין כניסת השבת בשקיעה לא נועד לפעולות שאינן חיוניות לצורך השבת, כגון כתיבה בפורום. לידיעתך - זה שאת מחללת שבת בלי ידיעתי, פוגע ברגשותי במעט, ברמה כללית, וגם פוגע באינטרסים הרוחניים שלי, בגלל הערבות ההדדית שיש בעם ישראל. אבל אין לי הזכות להתערב במעשייך. אבל זה שאת מחללת שבת בידיעתי ולנגד עיני, פוגע ברגשותי בדיוק כמו אם היית יורקת לאבי האהוב בפניו לנגד עיני. וכאן יש לי הזכות למחות ולטעון כנגדך! ולכן אני מוחה על התנהגותך ועל התייחסותך לנושא חילול השבת, ובפרט בפורום של שומרי שבת והלכות. וזו חובתי הקדושה, המסורה לידי ע"י בורא העולם, למחות בתקיפות על חילול השבת הקדושה שלו! הקב"ה קידש את בתו האהובה, השבת, והעניק אותה באהבת אין קץ לבניו האהובים - עם ישראל. אם את אינך מבינה את משמעות הדברים, או מחליטה לזלזל בבת האהובה ובבנים האהובים, לפחות אל תעשי זאת בפרהסיה, בפורום שלנו, ועוד תתמהי בצדקנות על הערות הנגד שלנו!

האם אפשר שכל אחד יעשה לפי ...

תחושותיו האישיים ? אדם שנתקף תחושה אישית של רצון לגנוב - יגנוב !!! אדם שנתקף תחושה אישית של רצון לרצוח - ירצח !!! וכו' הבאתי דוגמאות קיצוניות, אבל אפשר בפחות קיצוניות להבין שא"א שכל אחד יפעל לפי תחושותיו האישיות. צריך מסגרת מחייבת. ומי שקבע לנו את המסגרת , זה יוצר האדם, שמכיר את הבריה המשונה הזו שנקראת "אדם", שיכול להגיע לרום מעלה מחד, ומאידך, לשאול תחתיות. והוא קבע לנו את הכללים שבהם נתקדם, נתעלה ונתרומם, ליצור טוב ומעודן. רק בשמירה על ההוראות הללו , נשתפר ונתקדם !

אושפיז,

תודה לך על תגובתך, אני מסכימה איתך לחלוטין. ולא מסכימה איתך. אני מאמינה כי אם אין הדבר מגיע מהלב- כואב וחבל. כשם שמצר לי כאשר בני אדם מקיימים מצוות או לא עושים (איסורים) דברים "כי כך כתוב". זה אמור לבוא מאמונה, אהבה- לא? אבל צדיק באמונתו יחיה, רבות האמונה מתעצבת מעשיה, משתכללת כך. כולנו צדיקים. לבורא עולם שיקולים משלו, ואנו האחרונים שנקבע מי צדיק יותר מהאחר. אך אינך מכיר אותי. אינך מכיר איש מבאי הפורום, למען האמת (אולי גוזמה). אינך יודע האם חרדה אני, האם דתיץ האם מאמינה או חילונית שמא. אינך יודע למה כתבתי. לא התיחסתם לתוכן דבריי ורק על המסגרת הבטתם. הדרך שבה נאמרו הדברים צרמה לי, הצורה וחוסר היחס לטעם, לפנים. לו בורא עולם היה מתיחס אלינו כך.. לא הייתי רוצה לגלות זאת. ולו היינו באים לבורא עולם כאשר היה זה זמן לא טוב, עם דבר טעם או דבר דחוף, והיה שולח אותנו לדרכנו? או אומר לנו דבר תוכחה בלי להקשיב? בלי להתיחס ובלי לומר מילת טעם? לכל דבר יש מקום, אך גם דרך וגם צורה להתיחס לכל מה שכתוב. לצורך הענין לא שמתי לב לשעה. סיימתי לכתוב דבר תורה ונכנסתי לכאן. רציתי לשתף אתכם באושר שלי. ולזה בדיוק התכוונתי כאשר כתבתי כאן למישהי על היחס לנשים ללא כיסוי ראש ותפילה על ידן. מעבר לכך- לאופירה חשבי על המילים שלך. והמשך ההתכתבות (איתך) במסרים, כפי שהיה עד עכשיו כי זה לא המקום.

ילדת החיים, נראה לי שא"א להפריד

את הצורה מהתוכן. ככה זה בעולמינו. תחשבי על זה !

אופירA

New member
מנהל
את בוודאות צדיקה

ובכל זאת, אינך יכולה לכתוב בפורום שתכליתו לענות על שאלות הלכה את הדברים שכתבת במשמעות שכתבת. אינך יכולה להטעות את נסיכה קסומה, ולטעון שהזמן שבו כתבת את הדברים אינו איסור הלכתי, ולהביא את השקפתך על התייחסותו של בורא עולם לחובת קיום המצוות. את צריכה לדעת מה ראוי לכתוב בכל פורום, ומה אינו ראוי לכתוב. אני כותבת בפורום ייעוץ פסיכולוגי, ומעולם לא הכנסתי שם נושא חובת שמירת ההלכה, משום שזה אינו עניין הפורום. אדם צריך לדעת את מקומו. חשבי על הדברים שכתבת.

למעלה