יקירי:)) 2 שאלות!

nogit.

New member
יקירי:)) 2 שאלות!

:)) יתכן ששאלו את השאלה הזו כבר פעם, אבל אני לא ראיתי..:)) למה ר´ נחמן לא ביקש להיקבר בא"י? למה עכשיו כשיש אפשרות כזו (אני מניחה) לא מעבירים את העצמות שלו לא"י? (ויש לי עוד שאלה על תורה אחת בליקו"מ שאני לא מוצאת אותה כרגע... כשאמצא אשאל:)) תזכו למצוות

זיסער

New member
רעבעצן נוגיס... תשובה אחת...

בחירתו של רבי נחמן להיקבר באומן לא היה מקרי, בפרעות אומן שהיו בשנות תקכ"ח נרצחו על קידוש ה´ שלושים אלף יהודי האזור הי"ד. קבר האחים בו נקברו הפך לשני גבעות. לפני פטירתו הסתכל רבי נחמן על קבר האחים ואמר "א שיינע גארטן" (באידיש "גן יפה") ואמר שברצונו להיקבר בין קדושים אלו אשר מסרו את נפשם וכו´. אז למה להוציא אותו מקברו בו בחר עדיין בחייו? :) "יום ג´ ח"י תשרי, שני דחול המועד סוכות לעת ערב שנת תקע"א (1810), נלקח ארון אלקים ונסתלק אור ישראל כבוד אדונינו מורינו ורבינו... מורינו רבי נחמן זצוק"ל, ונקבר למחרתו ביום רביעי באומן, במקום אשר בחר לו בו בחיים חיותו... מחמת שהיה שם קידוש השם הרבה מאד כמפורסם... מחמת הקדושים שנהרגו שם..." (חיי מוהר"ן קצ"א) אם לא הבנת, כנסי לכאן, ותקראי קצת :)

nogit.

New member
סוכר:))

תודה מתוק:) (למרות שאחי אמר לי שמתארגנת איזה קבוצה שמתכננת לעשות את זה
-להעלות אותו לא"י...) תודה על התשובה, מקווה שהיום בערב אמצא את התורה בליקו"מ ואוכל לשאול אתכם מחר:))

אמיתי 21

New member
מי שמע על מעשה ברב פינטו זצק"ל

עמ"י עש"ו שהעלו אותו ממרוקו לארץ ישראל ?

JFK3

New member
יש לי פרטים בשבילך

הרב פינטו מקרית מלאכי העלה ארצה 4 צדיקים במבצע מיוחד. שמותיהם של שני צדיקים שהובאו ממרוקו נחשפו אך בנוגע לשניים הנוספים לא פורסם שמם בשל סיבות שונות(כנראה שהועברו ממדינה ערבית שאין לנו קשרים עימה) אך הרב פינטו התבטא בעבר שמדובר בשני צדיקי יסוד עולם ששמם שגור בפיהם של עם ישראל. עד כאן האינפורמציה שיש בידי. אגב מנוחתם כבוד בבית העלמין בקריית מלאכי במתחם מיוחד שהוקם עבורם. JFK

jack0

New member
אחד מהם לפי השמועות....

הוא רבי חיים ויטאל תלמיד האר"י, שהיה קבור בדמשק. רק אני לא מבין מדוע הרב פינטו ואנשיו עושים מעל העניין הזה סוד, יש הרבה ערפל ואי בהירות בקשר לזהות הצדיקים שהוא העביר, וכל מה שידוע הן רק שמועות, אם הצדיקים כבר הועברו לארץ אז למה שלא יספרו לציבור בבירור ובדיוק את כל האמת, וגם מדוע הוא קבר אותם בקריית מלאכי ולא בירושלים, הצדיקים שייכים לכלל ישראל, אין לאף אחד זכות לעשותם לרכושו הפרטי, הרב פינטו חייב לעם ישראל הסבר מה קרה שם בדיוק.

אמיתי 21

New member
כי יש דברים שטוב לשמור אותם בסוד

עמ"י עש"ו אבל אתה יודע מה יהיה בזמן שתקרבו לקדושי עליון האלו ? אתה יודע איזה נפלאות היה שם בזמן שהעבירו אותם דבר ראשון העצמות שלהם עדיין היו דבר שני יצאה אש עד שאנשים שטיפלו בצדיקים טהרו את עצמם בקיצור להעביר צדיקים ממקום למקום זה בעיה לא קטנה מיוחד קדושי עליון כאלו שצרכים להייות זהרים פי כמה וכמה מסתם אדם ולמה בחרו את קיראת מלאכי ? אני לא רוצה להגיד אבל יש לו את הטעמים שלו בסה"כ הוא בן אדם אז צריך לדון אותו לכף זכות

JFK3

New member
לא מדויק

אם נכונה האינפורמציה שבידך עליך לזכור שהמרח"ו ע":ה היה קבור בסוריה ולכן ברורה הזהירות והחשאיות שיש לנקוט כי מדובר כאן בסוגיה עדינה ביחסים בינ"ל . Cבוודאי שהרב פינטו קיבל את ההחלטה בהתיעצות עם גדולי ישראל.

שמעתי ידיע ורציתי לאמת אותה בע"ה

שמעתי שהציון הישן של רבינו היה בתוך בית של איזו גויה שלא הסכימה לאף אחד להכנס לשם ורק לפני מס שנים באו כמה חסידים ושילמו לה סכום נכבד שתלך למקום אחר או משהו מישהו מכיר ת´סיפור<?

זיסער

New member
שמעתי ש...

הסיפור לא ממש ככה, אבל מאוד דומה... אין לי כוח לכתוב את כל הסיפור אבל בקצרה הציון היה בחצר הגויה שבזמן הקומונסטים עשתה קצת צרות לחסידים, אחרי נפילת מסך הברזל היא עשתה המון כסף מהחסידים, ישנו אצלה וכו´. לפני כמה שנים קנו ממנה את הבית במאה ומשו אלף דולר ואת הבית השני גם במאה ומש אלף דולר ובנו את היכל הציון העכשווי. בקרוב, אני ופרוזאק נעלה לאתר שלנו אל אומן את הסיפור המלא...

מה אשרינו מה טוב חלקנו שזכינו אך אך

רק שנזכה כבר להגיע לשם אבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבא

grinberg

New member
יפה מאד שאתה מביע את הדעה שלך

אבל למה להסתיר גם מה שרבינו אמר שרצונו חזק להיקבר בא"י (בארץ ישראל) ושכל חפצו זה רק להגיע לא"י, ורק מפאת הזמן קברו אותו באומן כי הוא ז"ל היה נוסע לא"י כדי להיקבר שם. כמו כן אחד הסיבות שרבינו הסכים להיקבר באומן היא, כדי שהחסידים יהיו קרובים לציון ויוכלו ללמוד ולהתפלל על קברו, ועכשיו הרי החסידים בא"י. אני לא אומר ח"ו שצריך להעביר את קברו הק´, רק פתחתי את הדיון לכולם מבלי להסתיר דברים, כי היו מאנ"ש (כמו ר´ ישראל בער אודסר שהיה לו מספיק כבור לרבינו) ורצו להעביר את קברו הק´ לא"י. <אבל עדיין מי שלא היה באומן עדיין לא הרגיש טעם ארץ ישראל>

bozi

New member
חיי מוהרן אות קנו

אמר: המקום שלי הוא רק ארץ ישראל; מה שאני נוסע אני נוסע, רק לארץ ישראל, ולפי שעה אני רועה בברסלב וכיוצא:

אמיתי 21

New member
מה למדנו במסכת כתובת דף קי"א

עמ"י עש"ו השאלה שם מה דין של אדם נקבר בחו"ל והוא מעלה שם דיוק ופוסקת הגמרא הקדוש ברוך עשה להם מחילות עד לארץ ישראל כמו שאמר הפסוק "כי חלק יהו"ה עמו יעקב חבל נחלתו : ימצאהו בארץ מדבר ובתהו ילל ישמן יסבבנהו יבוננהו יצרנהו כאישון עינו: כנשר יעיר קנו על גוזליו ירחף יפרש כנפיו יקחהו ישאהו על אברתו:" כל שלשת פסוקים אלו מדבר על מתי חוצה לארץ שאם היה לו חלק ונחלה ביעקב אז הקדוש ברוך ימצאהו בארץ מידבר וכ.. שאין חשיבות למקום קבורה של צדיקים ומה עוד שהם קבורים בחו"ל הם מגנים על האזור שלהם ובזה יובן למה לא היה משנה לרבי נחמן להקבר בחו"ל

JFK3

New member
הבהרה חד משמעית

שלום חברים דעו כי כל המסורת בעניני רבנו, התורות, המנהגים ודעת הצדיק הועברו כל כולם על ידי תלמידו הנאמן רבי נתן מברסלב. רבנו הסמיך את רבי נתן בחייו להיות המוציא והמביא בכל עניני החסידות וכפי שהתבטא " ללא רבי נתן לא היה נשאר מאיתנו אפילו(דף) עלה אחד" גם שאר התלמידים שחיו באותה תקופה ואף אחרי הסתלקותו קיבלו את רבי נתן כבר סמכה בלבדי בעניני המסורת מרבנו. מאחר ורבי נתן קבע ביום פטירת רבנו כי שמע מהצדיק כי הוא רוצה להיטמן באותו מקום המיוחד לו מששת ימי בראשית וכך אכן היה, אין רשות לערער אחר דבריו הקדושים כפי שהיה מימים ימימה. לצערנו בשנים האחרונות דברים שהיו מובנים מאליהם למעלה מ 200 שנה מועלים לדיון שאין לו מקום לאחר שחסידים ראשונים כבר פסקו בענין.

nogit.

New member
ולשאלה השניה: תורה קצ"ח בליקו"מ

"כשאחד צועק להשם יתברך, אומרים לו לסע, כמו שכתוב (שמות יד) "מה תצעק אלי, דבר אל בני ישראל ויסעו" עכשיו לשאלה: למה ר´ נחמן (רבינו או רבנו?! זיסססססססססס איפה אתה?!?!:))) התכוון בזה? אני הבנתי כך: (אני כמובן אשמח לשמוע עוד השגות ופרשנויות שלכם לעניין) אחרי הצעקה, והשברון לב, מגיע הזמן לעשות. אתה צועק לה´? יפה מאוד., מתפלל אליו? אשריך! אבל סע, המשך קדימה בחייך, הכן כלים לקבל את השפע... מה אתם אומרים? (ועופראזניק:)) אם אחד מכם פוגש את ליאור מ"מים עמוקים", תגידו לו "אשריך צדיקקקקקקקקקקקקקקקקק!!!" על כל העבודת קודש שהוא עושה!:)

רוחלע19

New member
לפי עניות דעתי...

למרות שאת צודקת בפרשנות שלך. נראה לי שיש בזה יותר עמוק: רבינו מתכוון, בזה שצועקים להשם יתברך, זה גורם לומר לו ליסע! דהיינו, יש ולפעמים יש כזה שברון לב, צועקים וצועקים ולא רואים תוצאות למעשה. מרגישים עדיין רחוקים מהשם! לכן אומר רבינו, גם אם לא מרגישים אבל האמת שאומרים סע ואכן מתקדמים גם אם עדיין לא חשים את זה

nogit.

New member
ז"א שבעצם

צריך התעוררות למטה כדי להרגיש את ההתקרבות. בדיוק כמו שצריך לרקוד כדי להרגיש שמחה?

למעלה