יקירים רחוקים

doram44

New member
יקירים רחוקים

יקירי הרחוקים מארץ הקודש נראה הוויכוח שלכם מוכר אך מוזר נראה שגם כמה שמתרחקים ממרכז האימות ולמרות שאני בטוחה שחלק מכם עזב את הפה לשם כדי שיהיה לכם שקט סוף סוף זה נראה שהעניין לא עוזב אתכם לעולם.מאחר ואנחנו בימים אלה עסוקים חליפות בניילונים מסכות וצעקות זאב זאב ,הריגת אנשנו בעצמנו,חיסולים ,התחסלות והכול נראה הזוי ואכזרי ומעודד הורדת בועה שקופה על האני .. מתסכל לפעמים לגלוש ברשת ולגלות שאתם עדיין מתווכחים.חיו חיים טובים או שובו הביתה לביצה המוכרת,אנחנו כבר עייפים מדיונים ארוכים ועקרים. באהבה מתל אביב ביום נפלא ויפיפה.

עזבנו???

כל עוד אנחנו מדברים עברית, לעולם לא נעזוב. כלומר, כל עוד נשמה באפינו. גם אלו מבינינו שעזבו פיזית, השאירו מאחור הורים, אחים ואחיות, חברים והמון זכרונות (חיוביים ושליליים). איך נוכל לעזוב באמת? אנחנו יכולים רק לקוות שיום אחד יהיו במדינה תנאים כאלו שיאפשרו לחזור (למשל, שיפסיקו לשרוץ כל כך הרבה ג'וקים בדירות בלילות הקיץ החמים...
) תחזיקו מעמד. סדאם לא מפחיד אותי. החמאס לא מפחיד אותי. אבל 120 זוכי הלוטו המאושרים בכנסת כן מפחידים אותי. תחזיקו מעמד...

doram44

New member
ג'וקים

ג'וקים מחסלים בריסוס מרכזי וארוך שמצריך תיאום עם חברת המזיקים או בריסוס ידני. הדרך המתישה ביותר היא באמצעות מגפי השפיץ. אגב בעיר ניו יורק שבמדינת ניו יורק וגם בסידני שבאוסטראליה הלשינו מקורביי יש נוכחות מסיבית יותר של התיקנים האלה... בבועה שלי פרצה פריחת ההדרים בהשתוללות . המים כנראה עשו לעצים את השנה. אני לא יודעת מה איתכם אבל אני לא מתחייבת לשלוט בעצמי. פריחות הדרים גורמות לי לשוטט ברחובות. מה שיכול לסכן חלקים מהאוכלוסיה.. DOT

doram44

New member
ג'וקים

ג'וקים מחסלים בריסוס מרכזי וארוך שמצריך תיאום עם חברת המזיקים או בריסוס ידני. הדרך המתישה ביותר היא באמצעות מגפי השפיץ. אגב בעיר ניו יורק שבמדינת ניו יורק וגם בסידני שבאוסטראליה הלשינו מקורביי יש נוכחות מסיבית יותר של התיקנים האלה... בבועה שלי פרצה פריחת ההדרים בהשתוללות . המים כנראה עשו לעצים את השנה. אני לא יודעת מה איתכם אבל אני לא מתחייבת לשלוט בעצמי. פריחות הדרים גורמות לי לשוטט ברחובות. מה שיכול לסכן חלקים מהאוכלוסיה.. DOT

אין כמו ריח פרדסים

איך שאני מתגעגעת לזה... שובי שובי לפרדס אני עוד מחכה עם הפריחה המשגעת והצל המפכה אם פרדסים עוד משגעים אותך בריח, אם בלילות אתה שיכור מן הירח, אם רוח מרחבים בצווארונך תמיד נושבת ויש לך קוצים במקום שבו נהוג לשבת... בפרדס ליד השוקת צל ערביים וירוקת וציפור שותה. אשכולית תלויה עדיין בין החורף והקיץ ואני כמותה. אשכולית היא אשכולית צהבהבת, נערה היא נערה. אשכולית את אדמתה אוהבת, נערה - את נערה. אולי ירד עוד גשם בתוך פרדס ירוק אולי תרצי לגשת זה לא כל כך רחוק

az ma

New member
עוד הוכחה לכך שאפשר לצאת מישראל

אך אי אפשר להוציא את ישראל מתוכנו... היא אצלנו בגנים...

Ayelet CA

New member
מה לא בסדר

בזה שאנחנו גרים מחוץ לישראל אבל עדיין מאוד אכפת לנו ממה שקורה שם? למה זו סתירה? גם אם תחיה בחו"ל 40 שנה תמיד תהיה "ישראלי לשעבר". מותר לחיות חיים טובים בכל מקום, ומותר גם להתווכח.

az ma

New member
ראשית, לא אמרתי שיש סתירה

או שמשהו לא בסדר... שנית, אנחנו לא מתנהגים כ"לשעבר" וזה בין השאר למה שהתכוונתי...

Ayelet CA

New member
אין מדינה בעולם

שהשפה המדוברת בה מתייחסת אליה כ-"הארץ". "אנחנו נוסעים לארץ", "מה נשמע בארץ" וכו'. אני חושבת שזה אומר הרבה, ואולי אנחנו באמת שונים מגולים אחרים בהתייחסותם לארץ מוצאם.

az ma

New member
אני בדיעה שאכן אנחנו שונים מרוב

המהגרים האחרים ולו מהסיבה שרובנו רואים בהגירתנו עניין "זמני". אני מניח שהקובנים החיים בפלורידה חשים משהו דומה... יכול להיות שגם גולים עיראקיים נמצאים באותה הסירה... ולגבי התייחסות בני עמים אחרים לארצם, מודה לא יודע... אף פעם לא שמעתי יווני, לדוגמא, מדבר על ארצו...

Ayelet CA

New member
השכן האירי שלי דווקא כן

מדבר על ארצו, והיה מוכן לחזור מחר.

az ma

New member
השאלה היא בעייני היא לא איך

הוא מדבר איתך או עם אמריקאים לגבי אירלנד אלא עם אירי אחר? האם הוא אומר לו "שהוא קופץ לביקור בארץ" או שהוא "קופץ הביתה/לאירלנד"?

אני שמעתי

זרים רבים מדברים על ארצם כ"הבית", גם כשהם גרים כאן שנים ורק קופצים לבקר. אני די משתגע מהייחוד שהישראלים חושבים שיש להם על פני עמים אחרים. אנחנו סך הכל סתם עוד עם.

Ayelet CA

New member
מה הקשר?

אנחנו יכולים להיות "עוד עם", אבל מבחינת ההתייחסות בשפה למדינה שלנו, הדברים שונים. זה הכל.

depechemode

New member
אני חושב שאמריקאים מדסקסים

יותר על המצב מאשר אנחנו הישראלים.. זה מוקד חדשותי בכל העולם.

doram44

New member
המולדת הישנה...

עד כמה שאני זוכרת מהסרטים האחרים (איטלקים, אירים,פולנים, וככה) תמיד מדברים על "המולדת הישנה" ההבדל שנראה מפה שבשיחות שלכם שם חברים היא אף פעם לא מתישנת . ושיחות שאפילו אנחנו כבר מותשים מלהעלות רעננות בפיכם כאילו ישבתם בבוקר בבית קפה בשנקין.דרך אגב יש בארץ כבר הרבה זמן תושבים שמדברים בנוסטלגיה על המקום ממנו באו או שממנו גורשו.... שרים שירים רוסיים בערגה ושותים תה או מקיימים חיים שלמים בגרמנית,אנגלית,צרפתית.. או להבדיל מספרים עד לנכדים על עץ הזית והתאנה שהיו בחצר..(נוסטלגיסטים אלה דווקא כן אומרים הארץ אבל אצלם יש לה שם אחר=פלסטין)ץץיאללה סוף שבוע טוב חברים יש לנו עוד יום של זאב זאב.. סוף שבוע נהדר לכם אצלנו ילדים מחןפשים הלכו הבוקר לבית הספר והרעש של הרמקולים מחריש אוזניים בכול השכונה.

חתול סיאמי

אם שמים חתול סיאמי מארץ אחרת נגיד ב אנגליה הוא לא יהיה חתול אנגלי הוא ישאר חתול סיאמי. קחו הודי שימו אותו בהולנד עדיין הוא יהיה הודי. אפילו הכושים שחיים בארה"ב כבר שנים. נקראים אפרו-אמריקאן. ישראלי יהיה ישראלי בכל מקום. אגב גם אמריקאים קוראים לארצם "הארץ" כשהם רחוקים.

למעלה