יקירייייי

greentigerchild

New member
יקירייייי

הרבה זמן אני כאן, די בשקט [מפני שהייתי עסוקה], אבל קרו פה דברים לאחרונה ואולי הגיע הזמן. בנוסף גם עברתי דירה לא מזמן ורציתי לשתף... אז הנה: 1. ספרים אסורים : אולי הספר המוכר לי מכולם, הוא דוקא ספר שאחי היה מחביא מתחת למזרון [הוא חשב שרק הוא רוצה לקרא אותו] ואני יודעת שאבא שלי קרא לא פעם, "פאני היל" שהיום נקרא אחרת לגמרי [בעיקר מפני שההיסטוריה שלו מתחילה בצנזורה עצמית כ"כ גדולה]. 2. לגבי חולי הנפש והחוג: בתור אחת שהעבירה חוג דומה [ספרות] לאסירות בשיקום, אני ממליצה את וולך. דווקא הרקע המשותף שיש עם המחברת יכול לעורר הזדהות. כמובן שאני ממליצה על נוכחות של איש מקצוע [נפש] במקום, לאור הנסיון, מפני שדברים עולים... 3.ספר יפני מעולה, שקראתי מליון פעם, ולדעתי הסקס שם הוא מכשיר [כמו בהרבה סממנים של התרבות היפנית] הוא "יופי ועצבות"/יאסונרי קאוואבטה [Yasunari Kawabata]. 4.ביקר אותנו גידי ואפילו הפנה אותנו למאמר שכתב [על עיוורים], ואני הצעתי את העשיריה של "אמבר"/זילאזני. יש פה עוד חובבי פנטזיה על גבול בדיוני ? בורחסים/מרקסים/שלוים ? 5.לגבי נושא חשוב: ספרות מקור שמתגלה מחדש... מה עם שלו, אביגדור דגן, אורלי קסטל-בלום, לפיד [הבן,למרות שאני אוהבת גם את האבא]ועוד. ולסיום- יש לי ספר מאז שהייתי בת 12 ועדיין לא מצאתי מישהו שקרא אותו. אביא אותו בפעם אחרת. נתראה. אילי.

komandatore

New member
עוד ספר של קאוובאטה

קראתי פעם את הספר "הנאהבים הצעירים"שמלבד סיפור אהבה גם מתאר את פער הדורות,המסורת היפנית העתיקה מול הדור המודרני, המנזר ,הגנים והכפר מול עיר התעשיה

למעלה