יקומים מקבילים

• פותח הנושא menty
  • פורסם בתאריך

menty

New member
יקומים מקבילים

יקומים מקבילים

טליה אם את פה אני אנצל את ההזדמנות לשאול אותך, מה ידוע לך על ? לילה טוב ממנטי...

morning star

New member
יקומים מקבילים - מספר גישות

שלום מנטי! הגישה המדעית ליקומים מקבילים : לא מזמן נכחתי בהרצאה בטכניון אשר עסקה בתיאורית הממדים הנוספים. לא אלאה בפרטים על מכניקת הקוונטים אשר נחוצים להסברת התאוריה במלואה, אך מסקנת התיאוריה, שאולי תהיה מוכחת ע``י מאיץ חלקיקים חדש שיבנה בעוד כ-6 שנים, טוענת שבשביל שחישובים מסויימים (במיוחד חישובים הקשורים לכח הגרביטציה) נדרשים קיומם של מימד חמישי (המדע קובע כי יקומנו מורכב מ-3 ממדים + מימד הזמן), שישי ואף כנראה שביעי. מימדים אלה אינם רציפים, ואף יכולים להיות בעלי גדלים קטנים מאוד (או שהינם עקומים ואינסופיים במקרה אחר). אופן הסידור שלהם הוא כזה שהם מסוגלים לאפשר, ע``י שינוי קל בלבד באחד מהמימדים הנוספים לאכסן יקום חדש ואף אינסוף יקומים. הגישה האזוטרית - מספר היקומים עצום, כל היקומים קיימים באותו המרחב, אך מהדהדים ברמות שונות, ולכן, כל עוד אנו נמצאים ברמה נמוכה, אין אנו מרגישים בהם בכלל. גישת ``הדרך הרביעית`` - אין גבול למספר היקומים. מהמקור (המוחלט) יוצאות ``קרני בריאה`` המכילות מספר עולמות כל אחת (עולמות אין הכוונה לפלנטות אלא למישורי יחוס. כל עולם כזה מכיל בעצמו מספר עולמות שכאלה). כל קרן בריאה כזו היא יקום. גישה פילוסופית אישית (אשר מושפעת מעט גם מספרי ``אמבר`` של זליאזני) - אין סוף יקומים. כאשר אנו נמצאים בפרשת דרכים, אנו בוחרים בכוון אחד, מיד נוצר יקום מקביל בו נבחרת למעשה האפשרות השניה, וכך מתחילת היקום בו אנו חיים (או אולי אף לפני...) כך שקיימים אינספור יקומים, בהם אדם מופיע אינספור פעמים וכל קיום שכזה מהדהד בכל היקומים האחרים. כאשר אדם מסוגל לרכז את ה``אני`` האחרים בכמה שפחות יקומים, כך יכולתו הרוחנית ומודעתו עולה (לכאורה הוא ``מתפזר פחות``). שלך MS, הנווד.

menty

New member
מרתק!

היי לנווד! האם לדעתך או להערכתך ניתן להפגש עם עצמיות מקבילות שלנו? לשם מה נחוצים ככ הרבה שיכפולים שלנו וכמובן של היקומים... האם יתכן שכל העצמיות (שלי לדוגמא )בכל היקומים המקבילים הן מנטות של אותה הנשמה? או במילים אחרות האם כל השיכפולים באשר הם של אדם נובעים מנשמה אחת? זה קצת מבלבל..לאור ההסבר שגם נשמה מתפצלת ואז יש נשמות תאומות... אה ועוד שאלה...מה זה מאיץ חלקיקים? איך זה יפעל? אשמח לשמוע את תשובתך ממנטי ...

morning star

New member
מחשבות נוספות

שלום מנטי! ובכן, איני חושב כי יהיה ניתן לפגוש את ה``אני`` האחרים ברמה הפיזית - מפני ש א)להעביר אדם או חומר למימד אחר וליקום אחר יהיה כרוך בהשקעת אנרגיה אשר תהרוג את האדם. ב) נניח ותגיע ליקום הופכי לחלוטין, אשר מורכב מאנטי-חלקיקים (ז``א, קיימים פרוטונים ואלקטרונים, אך מטענם החשמלי הפוך) - דבר אשר יגרום לפיצוץ עז. ברמה האסטרלית והמנטלית (והרוחנית) - אני מאמין שכן. אני מאמין שמקור הנשמה שהוא במוחלט (שהינו יחיד) הוא גם מוחלט בפני עצמו וכך מקרין עצמו לכל היקומים. יכול להיות שלא תהיה קיים בכולם, למשל יקום ש``החליט`` לא להתפתח מעבר ליסוד המימן. לדעתי כל השכפולים נובעים מאותה הנשמה. במקרה של נשמה תאומה - אל פחד, גם היא מקרינה. לפי התאוריה שלי לכולנו ישנן נשמות תאומות (אשר נמצאות בשלב זה או אחר של קיומם הפיזי / הרוחני) שהן חלק מנשמה אורגינלית הנמצאת במקור במישור גבוה יותר. אך בסופו של דבר, כולנו מהמוחלט... מאיץ חלקיקים - בשוויץ קיים מאיץ החלקיקים הארוך בעולם, 27 ק``מ אורכו. הרי באטום ישנם פרוטונים, ניוטרונים, אלקטרונים ועוד חלקיקים אפילו קטנים מאלו (הנקראים קווארקים. ישנם עוד חלקיקים כמו ניוטרינו, פוזיטרון ועוד..). במאיץ חלקיקים, חלקיק מהאטום מקבל אנרגיה רבה באמצעות חשמל ומגנטיות (בד``כ ברמות כאלה של אנרגיה מתבטל כח המשיכה. לכן בונים אחד גדול יותר בו יוכלו לחקור אותו גם) וכך ע``י ניסויים מסויימים ניתן ליצור יסודות חדשים, אפילו ליצור זהב מעופרת (הצליחו, אך ההשקעה באנרגיה לא רווחית) ועוד בדיקות על הרכב החלקיקים, תכונותיהם וכדומה. זהו תחום של הפיזיקה המודרנית. מעבר לכך גם אני עצמי איני יודע יותר מדי, לכן, באם נתעורר בך עניין, ישנם ספרים בנושא. שלך, MS הנווד

תגובה יהודית

שלום . בשיר אדון עולם , נכתב ``בלי ראשית ובלי תכלית ולו העז והמשרה `` דהיינו בין כל האפשרויות של עולמות מקבילים , יש הווה יחסי בו אנו חיים , ההווה היחסי בו אנו חיים , נוצר מחיבור נקודת ההווה שבכל דבר שבאפשרויות האין סוף , שדה האפשרויות האין סופיות , מכונה נצח שפירושה : נ- בהתהוות . צ - כצדיק (נקודת ההווה שבכל דבר ) ח - המרחב המעוצב . (שקיומו בתוך עולם מציאותי הוא אשליה יחסית) במזרח קוראים לשדה הזה פראקאטירי עולם האשליה . נקודת הווה זאת שבכל דבר , (הצדיק) כאשר היא מאוחדת כנקודת השקפה מאוחדת , היא יוצרת מרחב יחסי הנקרא כדור הארץ , ופעולת האיחוד נקראת עקדת יצחק . חיבור כל היבטי הצדיק - נקודות ההווה , בתוך כדור הארץ , נעשה עי ידי מצוות התורה , כאשר המצוות מביאות לידי ביטוי את היחסיות של האשליה האפשרית המקיפה (מ)את נקודת ההווה(צ) המתקיימת לפי תחום יחסי . בדומה לספרי ז`ילאז`ני (תשעה נסיכים לאמבר ) עשיית המצוות היא כמו הליכה על הדגם , רק שהיא מייצרת את הדגם עצמו . בספרות אמבר הדגמים נעשים מעיני הנחש , בדומה לסיפור הנחש בגן עדן , בעל שני קוטבי ביטוי אדם וחווה . כאשר ביהדות שני הדגמים כולל הדגם השלישי היוצר את מרחב כדור הארץ במתקונתו , כלולים במצוות התורה , כך שעניין היקומים המקבלים ידוע ביהדות , ושם גם נמצאים כל שבטי ישראל , מישור הקיום הזה שלנו הוא של יהודה , והיבטי המודעות של שאר שבטי ישראל מופיעים במימד שלנו כאומות העולם - הגויים , שמבחינת ההווה המוחלט אינם קיימים אלה כהיבט אשלייתי של המוחלט , למרות שפה במישור שלנו הם חיים וקיימים וקיומם מותנה בנו . כך נכון לרב הגויים חוץ מאלה הנקראים ישמעאל , שהם משתמשים בהיבטים של שלושת הדגמים , ראה ערך סופים , הקבלה המוסלמית . ומייצגים את דרך עולם האשליה , ולא את ההווה המוחלט . מקווה שלמדתם מכך שגם הם עתידים להתבטל ולא להפוך להיות ישראל כשאר הגויים . חיזקו באמונה שלמה . דוד

יקומים מקבילים

יקומים מקבילים

לפי מה שידוע לי על ,זה שהם לא פיזיים או גשמיים כמו עולמינו או עולמות אחרים , אלא שהם אסטרליים ,כלומר שהם רוחניים בהרבה רבדים , או מימדים .וזאת בקצרה מבלי להכנס לפילוסופיה .

יקומים מקבילים

יקומים מקבילים

לפי מה שידוע לי על ,זה שהם לא פיזיים או גשמיים כמו עולמינו או עולמות אחרים , אלא שהם אסטרליים ,כלומר שהם רוחניים בהרבה רבדים , או מימדים .וזאת בקצרה מבלי להכנס לפילוסופיה .

Tal_Ya_Tal

New member
היי מנטי B-)

קודם כל, תודה על המאמר ששלחת לי על נשמות תאומות. אני מכירה את התיאוריה הזאת ויש לי גם מספר השגות לגביה, אבל היה מעניין לקרוא. בקשר ליקומים מקבילים, אני סבורה שהנווד נתן לך תשובה מקיפה ויפה יותר משהייתי יכולה לתת לך. ובכן, הכל נובע מהאחד, מהמוחלט. והאפשרויות, הן אינסופיות. כל ההתגלמויות הן על פי התפישה של אותה תודעה התופשת את ההתגלמות. כלומר, בראשית הייתה האחדות המוחלטת. זהו מצב שבו הכל נח בתוך עצמו בשלמות. ללא שום ספק או קונפליקט. בתוך האחדות המוחלטת הזאת, נוצרה תודעת ``אני``. תודעה זאת, שהיא התודעה המוחלטת, הפרידה את עצמה מן האחדות המוחלטת וראתה עצמה כנפרדת ברגע שהתודעה המוחלטת נפרדה מן האחדות המוחלטת- נוצר הפירוד. נוצרה הקוטביות. כך נוצר העולם הנגלה, שהוא ההשתקפות במראה של העולם הבלתי נגלה. על כן, כל מה שאנו רואים כקיים ביקום הנגלה לעין, מתקיים גם ברובד הבלתי נגלה. האחדות המוחלטת = שלמות מוחלטת. זוהי הסיבה הראשונית. אלוהים, המוחלט. זהו הכוח הראשוני. זוהי אנרגיה אדירה, הכוללת בתוכה את כל הקיים. זהו המכלול. האחדות המוחלטת מסומלת באמצעות משולש שווה שוקיים, המייצג את המצב הקמאי שבו היא מכירה את עצמה כידוע היודע והידיעה או כבורא, הנברא והבריאה. אחדות מוחלטת-(הבריאה), אהבה מוחלטת-(הבורא) ותודעה מוחלטת (הנברא). אהבה מוחלטת, היא אנרגיה יצירתית, (בעלת מהות זכרית-YANG), היא פועלת מתוך איכות של אהבה, של נתינה. מתוך צורך להאציל את עצמה. זהו העקרון הבורא באחדות המוחלטת. האהבה המוחלטת מאצילה את עצמה אל תוך כל צורות החיים, כולל האדם. מפני שרק היא יכולה לברוא. זהו המאפיין שלה. על כן, כל צורות החיים מכילות את מכלול התכונות שלה. כולנו ``שלוחות`` של האנרגיה הזאת. האהבה המוחלטת מאצילה את עצמה אל תוך התודעה המוחלטת, שהיא אנרגיה של קבלה אל תוכה. (בעלת איכות נקבית-YIN). כל פעם שהאהבה המוחלטת יוצאת מהמצב הבלתי מגולם, אל תוך העולם התלת מימדי, היא מבטאת את עצמה דרך ארבעה היבטים. (ארבעון). זהו אותו משולש שווה השוקיים, שנוסף לו מימד שלישי. מכל נקודה ביקום, האחדות המוחלטת מגלמת את עצמה דרך ארבעה היבטים. או ``ארבע פנים``. ``ארבעת פניה של האחדות המוחלטת ``. (ארבע הפיאות של הארבעון). ארבע צורות התגלמות אלו, מופיעות בכל דבר שנברא. כולל אנחנו. עקרון ראשוני זה, זה בא לידי ביטוי בעולם התלת מימדי בכל עץ ובכל צמח. ``ארבעת פניה של האחדות המוחלטת``. אינן משנות כיוון לעולם! הן ניצבות תמיד ללא שינוי ופניהן לכיוון המקורי, שמתבטא דרך ארבע רוחות השמיים. כל אחד מ``ארבעת פניה של האחדות המוחלטת``, מכיל את שלושת ההיבטים: אחדות מוחלטת-(הבריאה), אהבה מוחלטת-(הבורא) ותודעה מוחלטת (הנברא). כך שסכום ההתגלמויות הוא שנים עשר. (תריסר). ההתגלמות כפולת התריסר, נוכחת בכל נקודה ביקום ופועלת בכל אשר קיים. החל ביצורים החיים על פני כוכבי הלכת השונים וכלה ביקום כולו, כולל כוכבי הלכת עצמם, השמשות ומערכות השמשות. מהיצור הקטן ביותר ועד הגדול ביותר. כמו מעגל קטן, בתוך מעגל גדול יותר, בתוך מעגל גדול עוד יותר , בתוך מעגל גדול. כך עד אינסוף. L&L TALYA

למעלה