יקבי בוטיק

• פותח הנושא rako
  • פורסם בתאריך

rako

New member
יקבי בוטיק

מעונין בהמלצות ליין מייקבי בוטיק חדשים בארץ. מה ההבדלים העיקרים בין יין בוטיק ליין תעשיתי האם מדובר בהוספת חומרי שימור ביין או שפשוט התהליכים נעשים בכמויות קטנות

night mistress

New member
עד כמה שאני יודעת..

יקבי בוטיק מייצרים מספר מועט בדרך כלל בקבוקים.. אני ממליצה לך על כמה יקבי בוטיק שיצא לי לטעום והיממו אותי..
סוד היין- הייתי הולכת על המרלו 2002 שלהם..
יקב שורק- אני לא זוכרת את השם המדוייק אבל אם אני לא טועה זה היה משהו בסגנון בלנד 99, ספיישל ריזרב או משהו כזה.. ויש להם גם פורט מאלף שנמכר אצל חינאווי ביפו.
רוזנבאום- לא משנה איזה יין תיקח תיפול טוב..בעיקר בתחום יינות הקינוח.
תבור- מ-ד-ה-י-ם ..יש להם את השרדונה גיר ואת השרדונה בזלת..מדהים איך הבדל בסוג הקרקע גורם להבדל כל כך משמעותי בטעם..מעבר לזה שהגיר פשוט מתקרב לאורגזמה..
יקב ענתות-אהבתי רק את הקברנה 2000.
יקב נחשון:סלע-פרנץ' בלנד 2000-מומלץ מאוד, קברנה 2000,סלע ריזרב-יושן 18 חודשים, ואם הבא לך להשקיע בעצמך ממש אז איילון אדום-קברנה 2000-יושן 24 חודשים בחבית, יש הבדל בטעם..גן עדן. טוב..חייבת לזוז לעבודה, אז זה הכל בנתיים..

דעתי,

לא רק הכמויות הקטנות - זה כרטיס ביקור של ייקבי בוטיק, אלה הייחס האישי לכל בקבוק, קשר הדוק אם כרם שממנו מקבלים את הענבים (גם אם כורם בדרך כלל), טיפול יותר אינטימי וכד'.לגבי המלצות, דעתי, ישנם ייקבי בוטיק הרבה יותר מעניינים: מרגלית(במיוחד,קברנה פרנק), קסטל (גרנד וין), שאטו גולן(הסירה שלהם - הכי טובה בארץ), בתבור היתי הולכת על סובינין בלן - הוא הרבה יותר מוצלח מהשרדונה ו,דעתי,גם הכי טוב מהישראלים, -פלטר ק"ס-שיראז 2001, קריניאן של ויתקין - מאולה, רובינו וזינפנדל של לא טרה פרומסה - מאוד לא שיגרתיים.ויש עוד הרבה.בהצלחה!

anatsu

New member
יקב יפו

אני ממליצה על יקב יפו. זהו יקב בוטיק קטן ונחמד. מייצרים כ5000 בקבוקים בשנה. יש להם את המרלו, הבלנד, קברנה סוביניון והפורט. המרלו והבלנד (ערבוב של המרלו ובקברנה יחד) ממולצים בחום! טעימה מהנה, ענת

Chewbacca

New member
המממ.... יקבי בוטיק

היה נחמד להגיד שיש הבדל משמעותי בין יקבי בוטיק ליקבים מסחריים גדולים, המצב שויקטוריה מתארת אכן קורה ביקבים הטובים. מרגלית, קסטל שאטו גולן אמפורה, ברבדו ועוד כמה, הטובים ביותר מגדלים את הענבים שלהם, לפלאם יש חלקות שהן שלהם בלבד, והבעלים של הכרם מקבל תשלום עבור איכות ולא כמות. אבל חלק מיקבי הבוטיק, בד"כ הקטנים יותר, מקבלים לפעמים את השאריות שהיקבים הגדולים לא רצו. ומצד שני, את היחס האישי ניתן למצוא גם בחלק מהיקבים המסחריים, לואיס פסקו מכיר אישית כל ענב שעובר אצלו ביקבי רקאנטי. אותו יחס אפשר למצוא גם בדלתון והרי גליל ואצל הייננים השונים ביקבי רמה"ג, לפחות בסדרת ירדן (ובואו נשאיר את הר חרמון לבן / אדום בצד כרגע). לגבי המלצות, בוא תגיד מה אהבת עד כה, ומה טווח המחיר שלך. זה יעזור למקד את כולם פה.

אני מאוד מכבדת

את דעתך, אבל לא מסכימה כלל עם תאיור שלך לגבי יינות רקנאטי - דעתי, הם מסחריים בעליל, בלי שום אישיות של ינן ביין (חוץ מי ספישל ריזרב והברברה שטעימתי מהחבית).לגבי כרמים - אני לא אמרתי שכרמים בבעלות של היקבים, אלה דיברתי רק על היחס אל הענבים ולכורמים.לגבי דלתון והרי הגליל - מסכימה אתך, למרות שלא כל היינות שלהם - לטעמי.

madu

New member
אני חושב.....

דבר ראשון כל יין שלא תשתה , בין אם זה יקב גדול או יקב קטן תעשה רגע חושבים עם עצמך ותראה אם התמורה שהיין נותן לך היא באמת טובה. אני רואה את כולם כותבים מרגלית וקסטל וזה ממש מעצבן, ולא כי הם לא טובים אלא המחירים שלהם הם ממש לא תואמים את התמורה, יש לנו בארץ את התנאים הכי טובים לייצר יין, אין לנו אקלים משוגע אלא רגוע ויציב, רוב היינות שנמכרים בארץ הם טובים, הכל שאלה של תקציב, אני שותה בדרך כלל את ססלוב אביב קברנה, גמלא קברנה, תשבי אסטייט, תבור קברנה טרה רוסה, וכל אלה במחירים של 60 שקלים ונותנים לי אחלה תמורה למחיר והם טובים גם לכל הארוחות שאני אוכל, אם יש לי ארוחה כבדה יותר עם אוכל שישתלט לי על הטעם של היין - רק אז אני לוקח לי ירדן קברנה, מונטרה קברנה (קליפורניה 72 ש"ח) ויינות אחרים בסביבות ה-100 ש"ח. אני למשל לא חושב שעל מרגלית קברנה 2002 אני צריך לשלם 150 ש"ח ציון 90-92 רוגוב) כשאני יכול לקחת ירדן קברנה במחיר של 100 ש"ח (ציון 91 רוגוב) , אני חושב שאם מרגלית היה עולה 100 ש"ח אז הוא היה יכול להיות מתחרה מעולה לירדן אבל לא ייתכן שהסדרה הראשונה של היקב תתחיל ב 150 ש"ח. זאת דעתי שבת שלום

חוץ מלהשוות

את הציונים של רוגוב (שהם לא תמיד נכונים ואובייקטיביים במיוחד) אתה רוצה להשוות את ק"ס של מרגלית ושל ירדן?דעתך, הם באותה סקלה?

madu

New member
לדעתי... כן

קברנה של ירדן, ומרגלית קברנה הם באותה רמה..... זה שמרגלית קיבל שם של יין טוב... אז בסדר..אבל אני רוצה שתגידי לי למה הסדרה הראשונה של מרגלית צריכה לעלות 150 ש"ח והספיישל רזרב שלו 220 ש"ח בערך???? תשובה: מרגלית הוא בין יקבי הבוטיק הראשונים שקמו בארץ, ואז לא היו לו הרבה מתחרים וגם היה קל להתחרות ביקבים הקיימים, אז הוא רצה למתג את עצמו ואיך ממתגים את עצמך??? מקפיצים בכמה שקלים את המוצר ואז הוא נחשב לעלית ולליגה הראשונה, אפילו אם בדרך היו לו כמה בצירים שפשוט אני לא מבין איך שילמו על היין שלו. אם את אוהבת אותו ומוכנה להוציא עליו סכומים כאלה אז אני שמח בשבילך, כי בסופו של דבר כל אחד עושה את החשבון שלו אם היין תואם את המחיר. לחיים ושלא נשתה מי ים...

Chewbacca

New member
עוד פעם אנחנו גולשים לשיחת מחירים

ואנחנו דיברנו על דברים אחרים. madu כמו שאמרת, בסופו של דבר כל אחד עושה את החישוב של איכות / תועלת לעצמו.

אהבתי שאתה גם שואל

וגם עונה לאותה שאלה, אז אין חילוקי דעות. למה רק מחירים של מרגלית כל כך מקפיצים אותך?למה אתה לא מדבר על מחירים של יינות קסטל (170 ש"ח לגרנד וין), על שאוברמן אם 160 ש"ח למרלו מהסדרה (שלא לדבר על ק"ס ב450 ש"ח), ןהמחיר של קצרין 2000 מוצדק? אני לא חושבת,שכולם קונים אתצ יינות של מרגלית רק מכוח הארגל, אלה מוכנים לשלם את המחירים (דרך אגב, בהשקה אצלו קניתי אותם היינות ב125 ו165 ש"ח ולא במחירים שדיברת).ההשווה שלך אם ירדן לא מקובלת עלי, אני לא חושבת שהם באותה רמה.אבל, בסופו של דבר, תהנה מהירדן ואני מקווה מאוד להמשיך להנות ממרגלית. לחיים,רנה!

למעלה