"יצר הרע" ו"יצר הטוב" :

ינוקא1

New member
את יכולה להגיד שאין מהות

כלל ושזה לא משנה כלל מה תהיינה בחירותיו של האדם , הכל הולך לאותו המקום.

גם האדם עצמו לפי דעתך לא משנה , כי גם הוא עצמו "תוכן מותנה ונזיל של מציאות משתנה"..... לא ככה ?
אך אני עוסק בהתפתחות.

אין לי עניין במסך המחשב , יש לי עניין במשחק המחשב.
את מתעסקת במסך , ומבחינת המסך זה אכן לא משנה איזה תמונות או מילים יוקרנו עליו. מבחינת המסך הכל אותו הדבר - כולם תכנים נזילים ומתחלפים.

אך אני מתעסק במשחק המחשב , ולכן מאוד מעניין אותי לבחור בבחירות הנכונות - בחירות המובילות להתפתחות.
גם כל האבולוציה היא משחק שכזה.

mayan37

New member
'כלום לא משנה' הוא עוד מאותו דבר, הצד המנוגד

מה משנה או לא משנה הוא יחסי מאוד ומתקיים בהכרה, כחלק מניתוח העבר ודמיון העתיד לגבי הזהות האישית. זהו תוכן המכיל קביעה מה משנה או לא משנה, מה טוב לי כדמות במשחק. במסגרת התוכן הזה בהחלט הדברים עשויים להיראות חשובים.
גם מושג ההתפתחות מאוד יחסי ויושב על השוואה בין העבר והעתיד המקווה, במקביל לקביעה מה נחשב להתפתחות. בהתאם לכך הדמות במשחק יכולה להתפתח כתוכן. הסיפור לגבי התפתחות הדמות, רצון הדמות לבחור נכון אלה עוד קולות המופיעים במשחק.
כל הדברים הללו לא בהכרח פוגמים בדמות, היא ממשיכה כרגיל, מגיבה כרגיל.
בדימוי המשחק, אין קשר למסך אלא לתנועה החשמלית. הדמות סביבתה וכל העובר עליה עשוי מתנועה חשמלית. התנועה הזו או אנרגית החיים המשחקית הזו היא רציפה ואחת, בדומה לעלה והעץ. אפשר להגיד שהיא אינטליגנטית מעצמה, אך בלובשה את צורת הדמות נדמה שלדמות יש קיום עצמאי משלה וביכולתה לבחור בנפרד, עד כדי כך שהדמות משוכנעת שהיא המשחקת והשולטת.

ינוקא1

New member
אין לי בעיה עם זה

מבחינתי האישית , המשחק לא משנה.
(ברור לי שיש יום אחד GAME OVER ..... והכל לובש צורה ופושט צורה וכו' וכו').
מצד שני , אני משחק את המשחק כאילו הוא משנה.
&nbsp
(כי אם אני כבר בעולם הזה ונמצא במשחק , אז למה לא לשחק ???)
&nbsp
דון חואן קרא לרעיון הזה "הבלות מבוקרת".
&nbsp
&nbsp
&nbsp

ינוקא1

New member
התייחסתי למילים שכתבת

"אך בלובשה את צורת הדמות נדמה שלדמות יש קיום עצמאי משלה ...."
&nbsp
אחזור שוב :
מבחינה מסוימת , אני מאמין שאת צודקת -
למסך המחשב זה באמת לא משנה אלו מילים נכתבות עליו עכשיו , אלו נכתבו בעבר ואלו יכתבו בעתיד , לא אכפת למסך איזו דמות הופיעה במשחק המחשב , ואם הדמות הזו מתה או חיה.
&nbsp
כפי שכתבת :
"....אין קשר למסך אלא לתנועה החשמלית. הדמות סביבתה וכל העובר עליה עשוי מתנועה חשמלית. התנועה הזו או אנרגית החיים המשחקית הזו היא רציפה ואחת, בדומה לעלה והעץ."
&nbsp
ולמרות כל זה , אני עדיין כותב מילים ואכפת לי אילו מילים יכתבו -
למרות שלמסך לא אכפת , ולמרות שכל מה שאכתוב ימחק בסופו של דבר והכל ישכח.
&nbsp
כמו כן אני משחק במשחק , ואני נהנה מכך - למרות שאני יודע שלכל משחק יש סוף , ומבחינה מסוימת "הכל הבל הבלים".
&nbsp
גם אם אין משמעות לכלום , אני נותן לזה משמעות.
אני נותן את המשמעות למשחק שלי.
(וזה גם למשחק החיים בכלל).
&nbsp
&nbsp

mayan37

New member
השאלה האם הלבוש מאותחל רק בגיים אובר?

אין מחלוקת על הדברים הללו או סתירה. אלו הם רבדים של אותו דבר ממש. המשחק מורכב מתנועה של אור. לא שאין משמעות באופן מוחלט אלא היא נוצקת כתוכן. וכך גם המילים הנכתבות, האכפתיות מהן, ההנאה מהן, והרעיון שהכל ימחק וישכח. אלו הם תכנים של אור המשחק, ואם ישנה תפיסה של מישהו עצמאי ובוחר אז כך קורה, ועם זאת לא משנה את עובדת היותו האור עצמו.

ינוקא1

New member
נכון.

אך את חיה חיים בעולם הזה , כדמות במשחק.
האם את יכולה לחיות במנותק מכך ? כ"אור" ?
&nbsp
אני יודע שמספר פרשנויות ל"הארה" טוענים שזוהי בעצם הארה , אך אני שואל אותך בכנות -
האם כאדם את יכולה לשלב את הגישה הזו בחייך הרגילים ?
איך החלטותיך ומעשייך ביום יום מושפעים מהגישה הזו ?
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

mayan37

New member
אין אור במנותק

אם היו שואלים את העלה כיצד יוכל לחיות כעץ במנותק מהיותו עלה, ואיך הוא משלב את היותו עץ בחיים הרגילים, מה היה עונה?
'אני עדיין אותו עלה פשוט, אך כעת מקבל את מקומי ותפקידי בעץ, חיי הרגילים. אני העלה, אבל אני גם אנרגית החיים של העץ. אור העץ מגולם בעלה בעולם הזה. קודם האמנתי שאני מנותק, עכשיו ברור לי טבעי כעץ, זהו חיבור עמוק יותר להיותי עלה. בכל רגע אני משתנה או לובש צורה, ואחיזה בעלה שהייתי או אהיה אין בה טעם. אני רואה סביבי עלים אחרים ויש לי כלפיהם אמפתיה, והערכה לכלל העץ על כל חלקיו שנראים כחלקים. אני רואה חלקים וגם עץ שלם. מה שדימיתי כהחלטותיי ומעשיי אינן באמת שלי אלא התהוות של אותה אנרגית עץ מודעת דרכי. אני עושה את הנדרש ממני כעלה ללא התנגדות או מאבק פנימי. הרצונות והפחדים האישיים שלי, איך לשפר מצבי כעלה או לשמר את עצמי, נראים כמו אנרגית עץ מעט מבולבלת.'

ינוקא1

New member
אם את יכולה לבצע

באופן חלק את התנועות "עץ
עלה" וגם את "עלה
עץ" , אז זה סבבה לגמרי

לIקי

New member
אף פעם לא הבנתי את הרתיעה/עצלנות הזאת מספורט

יש בזה רק תענוג
על מה בכלל יש להתגבר? כמה זמן כבר אתה צריך מתחת לשמיכה? 8 שעות שינה בלילה לא מספיק? מה יש לחפש במיטה אחרי שסיימת לישון?
ועוד החורף בארץ זה בדיחה
אני שומע כל מיני תלונות מסביבי כל הזמן
ראבק, 10 מעלות במישור החוף בלילה!, זה בכלל ראוי לכינוי חורף?
פעם אחת לא יצא לי ללבוש מעיל עדיין

למעלה