יצר ההשרדות (
? no shape! )

yaakii

New member
יצר ההשרדות ( ../images/Emo129.gif ? no shape! )

אומרים שהיצר החזק ביותר אצל האדם הוא יצר ההשרדות. מה מביא לכך? מדוע האדם שומר על חייו באופן כה חזק? האם זה סתם אינסטינק טבעי? האם זה תוצאה של הבנות שרכש בחייו? שילוב של השניים? האם אדם חרש-אלם-עיוור יחפוץ בחייו (בהנחה שאין לו סבל בניהול החיים השוטפים)? או שאולי יבחל בחיים כאלה משום שאין להם כל ערך? מה גורם לאדם לרצות להשאר בחיים?

יצר ההישרדות הוא, מעצם הגדרת 'יצר'

אינסטינקט טבעי. אדם שלא חפץ בחייו, מסיק זאת בצורה מודעת, לאחר תהליך מחשבתי. לעומת זאת השאיפה לחיות היא לחלוטין אינסטינקטיבית. לכן למשל אף אדם לא מסוגל לעצור את נשימתו עד מוות. חוץ מזה, יש גם את השאיפה לחיות, שהיא תוצאה של הבנות שאותן אמור אדם לרכוש במהלך חייו- למצוא משמעות לחייו, למצוא מה נותן לו הנאה וסיפוק, אפילו לאדם שהוא חרש-אלם-עיוור יש זרמים חשמליים במוח, משהו עובר עליו. רק עצם החוויה הזו שווה לדעתי את החיים שלו, ובכל מקרה, אני לא יודע אם אדם כזה מסוגל בכלל להיות מודע למוות. אין לי שום דרך לדמיין מה אדם כזה חווה או איך הוא חווה את זה, אבל אם אתה לא נחשף לערכים של האנושות, אז גם כביכול במונחים שלנו אין לחייו כל ערך, אולי בדרכו שלו יש להם ערך. ד"א- נקודה למחשבה, האם אדם שכזה חולם? איך החלומות שלו באים לידי ביטוי?

סיר חע

New member
אני מסכימה שזה רק תוצר אבולוציוני.

אנחנו יצורים חיים והמטרה שלנו להתרבות. אולם, אי אפשר להתעלם מגידול מספרי המתאבדים בשנים האחרונות. לדעתי זה קורה בגלל שכנראה הטבע לא רוצה שנתרבה.
דעתכם?

yaakii

New member
הטבע לא רוצה?

לא נראה לי שלטבע יש רצונות... ההתאבדויות המתרבות הן תוצאה מהתרבות החדשה שמשפיעה לרעה על חשיבת ומטרות בני האדם. בני אדם רבים מרגישים שלא השיגו מספיק טוב להם ושאין לחייהם משמעות, משום שהתרבות החדשה מציגה כמטרות עליונות דברים מאד רדודים, שהשגתם רק מובילה לרצות עוד מהם. (כסף, מין, כבוד...)

antreprize

New member
לא קשור לתרבות מודרנית.

התאבדות כדרך התמודדות עם כשילון קיימת אצל היפנים כבר מאות שנים ועצם זה שביהדות יש איסור על התאבדות מהווה ראייה לכך שאנשים התאבדו גם בעבר.

yaakii

New member
התאבדו זה ברור. גם יש על כך סיפורי

תנ``ך. השאלה היא מה היה ההקף. עובדתית-יותר ויותר אנשים מתאבדים.

אין לטבע דרכים יותר זריזות לדלל אותנו?

בכלל, אני לא חושב שאחוז המתאבדים הוא גבוה מספיק כדי באמת להקטין את אוכלוסיית כדוה"א. לדעתי זו השלכה ישירה של ההתפתחות החברתית בין בני האדם..

לא חסר

מלחמות, איידס , שואות , רציחות עם , נזקי טבע , רוצחים מתוך האוכלוסיה וכו'

בדיוק

בגלל זה אני לא חושב שתופעת המתאבדים קשורה איכשהוא לאיזון בטבע..

אני מוכרח לתהות

כשאת אומרת ש'הטבע לא רוצה', איך בעצם שונה ההגדרה שלך ל'טבע', מההגדרה ל'כוח עליון'?

antreprize

New member
מה למה? כדי להתרבות.

יצר השרדות מונע על ידי יצר ההתרבות, שמטבע הדברים-שרד בצורה הטובה ביותר רק אצל בעלי היצר הכי חזק.

למעלה