יצירת תבנית

Gizon

New member
יצירת תבנית

שלום רב, אני מחפש כיצד מידע לגבי יצירת תבנית של מוצר פלסטי... נאמר ואני מעוניין ליצור העתק של שלט רחוק מפלסטיק, אני מחפש את החומר המתאים שבעזרתו אצפה את השלט, ואת החומר שאותו אשפוך לתבנית והוא יהווה לי את המודל. אין לי שום ידע מקצועי בנושא, אני מחפש משהו די פשוט, אני מעוניין לבנות מודל של מוצר שאני מעוניין להביא למשקיעים. אין לי גרוש על התחת (חייל) ולכן אשמח לפתרון ביתי וזול. תודה רבה!

scalla

New member
בעצם אם מדובר במודל...

אז זה אומר שזה לא חייב להיות העתקה מהדרגה הראשונה, והאפשרויות הן, תבנית משני יריאות חומר משיכה כל שהו שנעשה בוואקום פורמינג (אני לא ערב אם המקור לא יישחק) או תבנית מגבס דנטלי (ובטוח תצטרך לעשות תיקונים לתוצר). אלה האפשרויות הזולות היחידות שעולות לי לראש.

קצת קשה לענות ללא תמונה של המודל

אולי שווה לנסות ולפרק את השלט ולהשתמש במעטפת הפלסטיק (לאחר שאטמת אותה מחורים ופתחים ) בתור התבנית ליצירת גולם ראשוני מגבס או ממש כבר כתבנית למודל המוגמר מפיבגלאס , אפוקסי , פוליאסטר וכד'. אבל כמו שנאמר - זול אין וזה יהיה קשה ללא נסיון קודם. בהצלחה, אייל

LeonardoDV

New member
אל תנסה לבד

חבל על הזמן, הכסף וכאב הלב. בוני דגמים הם אנשים (ויש מעט מהם) שרכשו את הידע שלהם לאחר שנים של ניסיון. הדרך הקלה ביותר עבורך (וגם הזולה) היא ליקנות מוצר שיש לו מארז פלסטיק שקרוב למה שאתה זקוק לו, לרוקן את תוכנו של המארז ולמלא אותו (במידת הצורך) בתכולה שאתה רוצה לזווד לתוכו.

למעלה