יצירת שתי רשתות בעסק על קו אחד.

d a r k1

New member
יצירת שתי רשתות בעסק על קו אחד.

ערב טוב. אני מנסה ליצור בעסק קטן בצפון שתי רשתות, אחת ללקוחות ואחת לעסק ללא גישה מרשת אחת לשניה וזאת ע"י מספר נתבים אבל על חיבור בודד לאינטרנט. אחרי שעות רבות של חיפוש וניסוי וטעייה אני יודע שיש אפשרות לחבר נתב אחד לאינטרנט וליצור איתו רשת כלשהי, ולחבר נתב שני ליציאת ה LAN של הראשון, בעוד שבנתב השני יתחבר ליציאת ה WAN. ניסיתי זאת והצלחתי אולם שניסיתי זאת הנתב השני כבר היה מוגדר לספקית נוספת (לקחתי את הנתב הביתי שלי) ואני חושש שאם אני אקנה נתב נוסף אז בשלב שאני מגדיר אותו אצטרך להכניס שם משתמש וסיסמא שונים מהנתב הראשון ואז כל ההשקעה ירדה לטמיון. אז בקיצור השאלות שלי הן: א. איך ניתו ליצור שתי רשתות על קו אחד? (אולי איך שתיראתי) ב. איך ניתן לדלג על השלב של שם משתמש וסיסמא או להגדיר אותו כאותו דבר כמו בנתב הראשון? האם ע"י בחירה ב DYNAMIC IP? תודה, טל.

rafid1

Active member
מנהל
נתב שני

אין כלל צורך להגדיר בנתב השני חייגן. יש להגדיר לו (בWAN) IP סטטי , מתחום תת הרשת השניה (של הנתב השני). לכן הוא לא יחייג לשום מקום... מחשבי הרשת שלו יקונפגו עם GATEWAY לIP של הLAN שלו.

wil

New member
שים לב שהנתב ללקוחות הוא הנתב הראשון

כלומר זה שמחובר ישירות למודם של הוט/בזק. הנתב לעסק הוא ה"משני" שיציאת ה-WAN שלו מחוברת לכניסת LAN בנתב הראשון. ההגדרה בו היא DYNAMIC IP ללא חייגן וללא שם משתמש. בקונפ' הזו מחשבי העסק כן יוכלו לגשת למחשבים ברשת ה"לקוחות" אבל לא להיפך. זו ההתנהגות הרצויה כמובן. גם שים לב להגדיר טווחי כתובות שונים בשני הנתבים, למשל אחד יהיה 192.168.1.X והשני יהיה 192.168.2.X בנתב של העסק תכבר את האופציה האלחוטית או לחלופין לקבוע הצפנת WPA2 עם ססמה חזקה. גם תן לרשת שם שלא יהיה אפשר לבלבל אותו עם שם העסק כדי שלא יציקו לך בשאלות. בנתב של הלקוחות קבע ללא הצפנה או לחלופין קבע הצפנה עם סיסמה פשוטה וחלק את הסיסמה ללקוחות שלך.

eladts

New member
דרך אגב, הרבה נתבים מודרניים

כוללים באופן מובנה את האפשרות לעבוד בשני SSID, כאשר ה-SSID הנוסף מיועד לאורחים והמחשבים שמתחברים אליו אינם יכולים לגשת לרשת הפנימית (של הרשת הקוית וה-SSID הראשי). אם יש לך נתב שתומך בזה, אין צורך להסתבך עם שני נתבים. התכונה בד"כ נקראית GUEST NETWORK.

rafid1

Active member
מנהל
לא הוזכרה המילה "אלחוטי".יש רשת אורחים בקווי?

כמובן שסביר שכוונת המשורר הייתה אכן רשת אורחים אלחוטית... :)

d a r k1

New member
תודה על כל התשובות הנהדרות :) מידע נוסף בתוכן

באמת עזרתם לי להבין מה האפשרויות שלי, ואכן שני הנתבים בעלי יכולת לרשת אלחוטית או LAN אבל המחשבים של העסק יהיו מחוברים בLAN בשביל שלא יהיה גישה אליהם כלל אלא אם יש לך גישה למחשבים עצמם או לנתב. אני חושב שנתקלתי ב GUEST NETWORK אבל אני עדיין לא יודע על זה מספיק בשביל להיות בטוח שמי שמחובר ל GUEST NETWORK אין לו אפשרות גישה למחשבים ברשת המאובטחת. האם זה באמת בטוח? מי שיתחבר לGUEST NETWORK יוכל לגשת לנתב? כי בדרך של שני נתבים אני יודע בוודאות שלא ניתן לגשת לרשת אחת מהשניה. תודה.

eladts

New member
זה לגמרי בטוח

בד"כ ברשת אורחים מקבלים כתובות מתת רשת שונה ואין דרך להגיע לרשת הראשית, רק לאינטרנט. כמו כן ניתן להגביל את השעות בהן רשת האורחים פעילה.

למעלה