יצירת שק איגרוף בבית

oridoron77

New member
יצירת שק איגרוף בבית

שלום לכל חברי הפורום , שמי אורי ואני נכנס לפה מידי פעם , מאז שהתחלתי עם ענייני הלחימה לפני 3 חודשים.. אני אסביר במה הכוונה בליצור שק איגרוף , כי זה נשמע די מוזר בהתחלה. אני גר בבית קומות עם מרפסת שמש , שיש בה בצד מעין עמוד גדול מאבן (בטח עמוד יסוד או משהו..) , וחשבתי על להשתמש בו בתור שק איגרוף , מכיוון שהוא לא זז כמו שקי איגרוף אחרים ויהיה נוח לאימונים. הבעיה היא שאני יכול לחלום להיות מחושל בשביל להתחיל לבעוט באבן (אלא אם כן אני רוצה לשבור לעצמי את הרגליים והידיים..). חשבתי שיהיה אפשר לכרוך משהו סביב העמוד שירכך את המכה , מה אתם אומרים? זה פשוט יהיה לי פתרון מצויין לא להגיע בשביל זה לסטודיו ( מה שיש שם שקי איגרוף לא משהו - זזים די הרבה יחסית ) , השאלה שוב איך אני יוצר את עמוד מאבן הזה כ"שק אימונים"... *אני בטוח שאני לא היחיד שיש לו כזה עמוד בתוך המרפסת , ואם ימצא פתרון זה יכול להקל על הרבה אנשים... תודה!

XXX Nir XXX

New member
גם במועדון שלי יש קיר כזה

אז מה שעשו זה לקחו מזרונים עבים יחסית(לא כמו המזרונים הרגילים של הג'ודו), שבתוכם יש ספוג שסופג את המכה, הצמידו אותם לקיר ככה שארבעת הצדדים מכוסים במזרנים ועטפו את הקיר בברזנט כדי שיראה אחיד. זה עושה את העבודה מצויין.

אביב tkd

New member
שק איגרוף

שק איגרוף מיועד לדמות יריב. יריב, אדיוט ככל האפשר, בדר"כ לא נשאר יותר מדי זמן במקום. שקי איגרוף, במיוחד הגדולים והמאוד כבדים, מדמים גם יריב בתנועה. אני ממליץ עליהם בחום. עמוד הוא דבר נחמד בשביל לבדוק טכניקה. אתה יכול לרפד אותו במזרונים מכל מיני סוגים, עבים וקשים עדיפים, אלא אם כן בא לך להגיע למיון עם רגל שבורה. בהצלחה

tiger claws

New member
אבל נראה לי.........

שככל שהזמן יחלוף,העמוד יתחיל להתפורר (או יותר נכון הצבע שלו והקליפה החיצונית) או שתעשה בו חור די משמעותי.

לירוןE

New member
עמוד שלא זז...

לא מעביר את האנרגיה הלאה, ומחזיר את רובה לגוף שלך (חוק ארכימדס), וזאת למרות הריפוד. דבר זה אינו בריא למפרקים שלך. לגבי שק אגרוף טוב: כל שק, כבד ככל שיהיה, יזוז עם תכה בו ללא הרף (אני מכה בשק של 110 ק"ג + אדם שמחזיק בו ששוקל 80 ק"ג והוא עדיין זז). יום טוב

fa jing

New member
../images/Emo132.gifחוק ארכימדס?

זה לא החוק השלישי של ניוטון? חוק פעולה ותגובה. "הכח אותו מפעיל גוף אחד על הגוף השני שווה והפוך בכוונו לכוח שמפעיל הגוף השני על הגוף הראשון". החוק אומר: אם אני לוחץ על הרצפה בכח משקלי - הרצפה לוחצת עלי בכוח נגדי שווה בגודלו. התוצאה המפתיעה יותר של החוק היא שאם אני מפעיל כוח על עגלה המתחילה לנוע היא מפעילה עלי כוח נגדי. חנן

amir_aikido

New member
שימור תנע ואנרגיה

למעשה, במקרה הספציפי הכלל הפיזיקל הכי רלבנטי הוא שימור תנע ואנרגיה (אותו ניתן להסיק על סמך החוק השלישי של ניוטון). בניתוח מאוד פשטני: החוק השלישי של ניוטון יפעל באותה המידה בדיוק כשתכה בשק והוא יעוף וכשתכה בקיר שלא זז, ואולם, מנקודת המבט של תנע ואנרגיה, במקרה הראשון, האנרגיה והתנע עברו (ברובם) אל השק, ובמקרה של הקיר, הוא לא ינוע כלל ובהתאם התנע עובר על הרגל שלך ועמו חלק נכבד מן האנרגיה ... אמיר

חוץ ממה שנספג במיזרון

אם המיזרון שתרפד איתו יהיה קשיח, אז מכות חזקות ידפקו לך את הגוף.

fa jing

New member
לא הכי נכון אבל...

זה לא הפורום או השרשור להתדיין על כך. חנן

למעלה