יצירת פונקציה בJS

demultiplexer

New member
יצירת פונקציה בJS

כתבי כמה שורות בJS כדי שמתיי שאני מקבל קלט מPROMPT ייבדק אם הוא מספר ואם הוא מעל אפס. אם הוא לא תינתן הודעת שגיאה והמשתמש יתבקש להזין את הקלט שוב ככה עד שיוזן ערך מתאים. הנה הקוד:
a=prompt("enter number of rows now"); while ((a<=0)||(isNaN(a))){ alert("must be a number and cant be less or equal to zero"); a=prompt("enter number of rows now"); } b=prompt("enter number of rows now"); while ((b<=0)||(isNaN(b))){ alert("must be a number and cant be less or equal to zero"); b=prompt("enter number of rows now"); }​
1. האם אפשר ליצור פונקציה מזה ? כלומר נניח אקרא לה CHECKINPUT ואז בפעם הבאה אני ארשום
checkinput(a)​
ואז הוא יבצע את אותה פעולה כמו בקוד שכתבתי למעלה לגביי המשתנה a ? כלומר בקש קלט מהמשתמש כדי להזינו למשתנה a אבל רק אם הוא מספר מעל אפס הוא יקבל אותו אם לא הוא יתריע ויבקש את הקלט שוב.

demultiplexer

New member
כמו MATH.ROUND הרי זה גם אוסף פקודו

כמו MATH.ROUND הרי זה גם אוסף פקודות שהפכו לפונקציה לא ? זה יחסוך לי לכתוב את זה או להעתיק את זה כל הזמן

selalerer

New member
כל קוד אתה יכול להכניס לפונקציה.

כותבים זאת כך:
function func1(a) { if(a>0) return true; else return false; }​

demultiplexer

New member
ואז איך אני קורא לה ?

func1();​
ובסוגריים אני שם את שם המשתנה ? ואיך זה משתנה בקוד ? נניח בקוד כתוב משתנה a ואני רוצה לעשות את זה על משתנים אחרים ? איך זה ישתנה ?

selalerer

New member
גם פשוט.

אתה למעשה כבר קראת לפונקציות בעבר, פשוט שלא אתה כתבת אותן.
var b; b=Math.random()*1000-500; var res=func1(b); if(res) alert('b is bigger than 0.'); else alert('b is not bigger than 0.');​
כאן, גם random היא פונקציה, בדיוק כמו func1.

למעלה