יצירת מסמך PDF בעברית

liron_m

New member
יצירת מסמך PDF בעברית

שלום לכולם.. אני מנסה לייצר קובץ PDF בעברית בעזרת PHP. אבל נתקל בבעיה של פונטים שלא מתאימים. אגב באנגלית זה עובד מצוין. אני משתמש ב- PDFlib שמגיע עם ה- PHP. ניסתי להתקין את הגירסא החדשה של ה- PDFlib, אבל היא לא ממש חופשית, ונוצר לוגו מעצבן על הדף, אבל העברית יוצאת דווקא טוב... אולי למישהו יש אלטרנטיבה אחרת??? בתודה, לירון

ahardon

New member
אולי תנסה את אחד הכלים החופשיים?

כפי שהבנתי PDFlib לא חופשי, אבל יש תחליפים חופשיים, ראה את התשובה הזאת ב FAQ של php.

liron_m

New member
כבר בדקתי כמעט את כולן...

אבל לא ניתן ליצור מסמך PDF בעברית בעזרת החופשיים

eyal_sperling

New member
תנסה את fpdf

שנמצאת ב www.fpdf.org יש הסבר די מפורט איך להוסיף ולהשתמש בפונטים עיבריים ( סעיף 7 במדריך שלהם ) הקובץ המצורף נוצר עלידי שימוש בפונט time-new-roman . דרך אגב: בכל הפונטים שניסיתי הייתה לי בעייה של ריווח בין מילים , וכמו כן יש להכניס את המלל שהוא כתוב הפוך ( לא נורא יש את hebrev ) בהצלחה

liron_m

New member
אני מנסה כבר כמה שעות..

ר אבל שוב ושוב, העברית לא יוצאת כמו שצריך.. עברתי שלב אח שלב, לפי המדריך שלהם, יצרתי קובץ AFM, ואז גם PHP ע"י MakeFont, אבל כל פעם זה נראה כאילו בסדר, אבל כשהוא מציג את המסמך, העברית יוצאת סינית.. אולי אתה יכול לצרף את הקוד שיצרת את המסמך ? אולי אני בכל זאת עושה משהו לא טוב.. ואת הפונטים שאיתם השתמשת. אני מניח שיצרת כמוני קבצי AFM ו- PHP.. בתודה מראש לירון

eyal_sperling

New member
אין בעייה

אבל תצטרך להמתין עד שאני אגיע הערב הביתה . המשך יום נעים אייל

eyal_sperling

New member
o.k

הסקריפט נראה ככה
<?php define('FPDF_FONTPATH','font/'); require('fpdf.php'); $string="קוראים לי איציק אני חושב שהעולם יפה"; $x=hebrevc($string); $y=str_replace(' ',' ',$x); $pdf=new FPDF(); $pdf->AddFont('tnr','','tnr.php'); $pdf->AddPage(); $pdf->SetFont('tnr','',12); $pdf->Cell(100,100,$y); $pdf->Output(); ?>​
לקובץ ה txt שצרפתי תעשה rename ל tnr.phpתכניס אותu למחיצת הפונטים של fpdf בהצלחה

למעלה