יצירת מחיצת FAT32 על IBM R50e

רענן2

New member
יצירת מחיצת FAT32 על IBM R50e

הנייד הנ"ל מגיע עם Windows XP Home מותקן על המחיצה המכונה :C ב-NTFS, קיימת עוד מחיצה נסתרת של IBM שהיא אמנם FAT אבל אני לא רואה איך אני מצליח לגשת אליה. בקיצור - אני צריך קצת שטח על מחיצת FAT כלשהי, האם אני יכול ליצור אחת כזו איכשהו בלי להרוס את המחיצה עליה מותקן הווינדוס ולאבד את כל מה שיש לי? ואם לא - האם אני יכול ליצור מחיצה ואז להתקין איכשהו את המחשב מחדש? כל עזרה תתקבל בברכה תודה רענן

bar666xp

New member
לדעתי כן.

בעזרת תוכנה כמו partion magic אפשר להקטין את מחיצת הNTFS ואז יש בHD מחיצה שלא מפרומטת אפשר לפרמט אותה לFAT ויש לך. כדי להתיעץ עם אנשי השירות של IBM כדי להיות בתוך שלא יגרם נזק למחיצה הנסתרת וביכלל כדי לבדוק לגבי צריבה של תוכנה של מחיצה זו על CD ליתר ביטחון לדעתי האישית.

YossXP

New member
UBCD

או בשם המלא - Ultimate Boot CD מכילה כמה יישומים לשינוי גודל מחיצה קיימת כמו Partition Manager ו-Partition Resizer. חינם - רק להוריד ISO ולצרוב http://www.ultimatebootcd.com

bar666xp

New member
../images/Emo45.gif אני בשוק מעצמי איך לא חשבתי..

על זה ועוד אני משתמש בUBCD.

יאיר B

New member
../images/Emo45.gif תודה על הקישור ../images/Emo13.gif

צורף לקישורי הפורום.

רענן2

New member
עד כמה שראיתי זה בלתי אפשרי

עם התוכנות הנ"ל, עקב חוסר התמיכה שלהן בשינוי גודל מחיצת NTFS... תקן אותי אם אני טועה או אם יש משהו אחר, אבל זה מה שראיתי בתיעוד של התוכנות הנ"ל תודה בכל אופן, אני אנסה לפנות גם ל- IBM

YossXP

New member
לא ממש נכנסתי לפרטים..

אבל חיפוש מהיר בגוגל העלה את הקישור הבא.. NTFS Resize FAQ יש שם רשימה של מבחר הפצות Linux הזמינות ב-LiveCD שכוללות את חבילת Linux-NTFS. חבילת כלים המאפשרים שליטה בNTFS כמו הגדלה, הקטנה, העתקה וכו' האפשרות השניה, אם אתה לא רוצה להתעסק עם שינוי גודל מחיצה, היא להעתיק את המחיצה הנסתרת לסט של כמה דיסקים (או דיסק BOOT + DVD), ואז למחוק את המחיצה הנסתרת ולהשתמש במקום שהתפנה. על מנת לצרוד את המחיצה הנסתרת, תפעיל את האפשרות Create Recovery Media מתוך תפריט Start > All Programs > ThinkVantage

bar666xp

New member
עד כמה שאני זוכר לא קשור.

אתה עובד על הפרטישן לא על הפורמט! מה כן יש תוכנות שעושות את העבודה ובגדול המתכנת אמר את המשתמש לא צריך לעניין איך כמה ולמה ויש שדורשות לפעמים קצת יותר היכרות/ידע. אגב UBCD מבוסס לינוקס הוא אמור לזהות את כל הפורמטים... ומי שהתחיל את הפרויקט הזה עד כמה שאני זוכר עשה זאת בעיקבות IBM כשהתשובה שלהם לא הייתה מקובלת עליו ולא נשמעה לו הגיונית אז הוא הוכיח שזה לא נכון ושכן אפשר לעשות מה שהם תענו שלא (אם אני זוכר נכון משהו בקשר לאיתחול המחשב בצורה מסויימת דרך CD).

רענן2

New member
אם אתה כבר מעלה את זה...

אז שוב - לפי התיעוד שלהם, זה פשוט בלתי אפשרי בעזרת התוכנות הנ"ל והם כותבים את זה בפירוש. מה שכן - השגתי כבר את ה- partition magic המומלץ ואני אפנה לעבודה בהקדם... ושוב תודה רענן

bar666xp

New member
ממליץ לך בכל מקרה לעשות גיבוי על CD

כבר דובר והוסבר כאן הרבה פעמים על האפשרות לצרוב לCD. תמיד טוב שיש גיבוי.

bar666xp

New member
אני מניח שיש אבל אין לי מושג לגבי

מחירים סורי. האמת היא שפעם היה להם גירסת דמו באתר לא יודע אם עוד יש... בכל מקרה אם יש אז שינוי גודל מחיצה לא מאמין שיהיה חסום כי התוכנה מציאה הרבה פיצרים נוספים כך ש...יכול להיות שאתה לא חייב לקנות אותה כדי לעשות שינוי חד פעמי. כדי לנסות גם לעשות חיפוש ברשת יש סבירות שתמצא אחת שתאפשר לך להקטין את מחיצת הNTFS לפרמט אותה אפשר דרך WINDOWS ואם צריך עד כמה שאני זוכר FDISK גם נמצאת אי שם או דומה לה.

Y. Welis

New member
עדיף ה-MAGIC, כי התוצאה בטוחה

עם האחרים יש יותר סיכוי לטעויות (לא שבדקתי אותם, אבל עם PM מעולם לא היתה לי בעיה בעשרות מחיצות).

למעלה