יצירת יומן

Milo M

New member
יצירת יומן

זמן רב לא בקרתי כאן ואני שמח לראות שהפורום שוקק חיים כרגיל. אפליקציה שאני כותב זקוקה ליומן אשר יוכל לבצע פעולות בדומה לפעולות שניתן לבצע ב OutLook. לצורך כך אני מניח שדרוש מסד נתונים. בקשתי הראשונה היא על איזה מסד נתונים אתם ממליצים. בקשתי השניה היא מה המבנה הרצוי של מסד הנתונים מצאתי שרשור נחמד בפורום בסיסי נתונים שעסק בנושא זה אשמח לחוות דעתכם.

nirtheking

New member
באיזה שפה אתה מתכנת ?

אם אתה מתכנת לסביבת ווינדואס כמובן שמסדים כמו Access (לאפליקציה קטנה מאוד) תתאים או MSSQL (שיכול להתאים לכל סוג של אפליקציה - רק חבל שזה יקר מאוד
) אם אתה מחפש מסד חינמי ולפי מה שאומרים הוא דיי חזק (מה שאני כמעט בטוח שהוא לא נכון לגבי החוזקה שלו לעומת SQL SERVER) אז כך את MySql שהוא חינמי אבל אתה צריך לפתוח אותו לקהל התוכנה שלך כדי שתוכל להשתמש בו בגרסתו החינמית או שתרכוש את ה-License שלו. אני לא ממש בקיע במסדי נתונים אחרים במיוחד באלו שעובדים על לינוקס/מאק/יוניקס. אני אם אני עובד אז זה בד"כ עם הסטנדרט של מסדי הנתונים (ACCESS/SQL SERVER/MySql) כדי לא ליצור בעיות עם האפליקציות שלי (אני מתכנת לוואב - אתרים)

Milo M

New member
מסדים

תודה אני מתכנת לסביבת WIN ע"י VC6. אקסס הוא בהחלט אפשרות כמו גם MSDE 2000 החופשי MSSQL כמובן יקר מדי עבור הלקוח. כמו כן יש לי נסיון טוב עם MySql. אך החלק העקרי של השאלה שלי היה איך כדאי לצור את הטבלאות של מסד הנתונים נכון לעכשיו יצרתי דמו קטן באקסס ראה תמונה אשמח להצעות יעול בתודה מראש

HaRmosh

New member
קצת לא קשור לשאלה, אבל

למה אתה מקודד דקות ושעות ?!

vinney

Well-known member
8 טבלאות מתוך 9 מיותרות....

מה אתה מנסה לעשות?

Milo M

New member
מסדי נת

מסדי נתונים הם לא הצד החזק שלי. דבר שני עם תספור טוב תראה שיש "רק" 5 טבלאות. מה שאני מנסה לעשות זה ארוע יומן שיש תאריך ושעת התחלה ותאריך ושעת סיום. הדרך בה פעלתי היא לפי המלצת מיקרוסופט אני לא מוצא כרגע את הקישור. גם לי נראה עדיף להשתמש בשני באוביקטים מסוג Date/time כדי ליצג את שעת ההתחלה והסיום של הארוע.

vinney

Well-known member
ספרתי, יש 9. משהו שאני מפספס בציו

תראה לי את ההמלצה הזאת. מאוד מעניין אותי לראות אותה. אתה לא חייב שני אובייקטים DATETIME אפילו, מספיק לך אחד + DURATION. אבל יותר משני אובייקטים DATETIME - לא נכון בעליל.

selalerer

New member
../images/Emo45.gif יומן זה טבלה ראשית אחת עם טבלא

ות פענוח אולי (תלוי אם יש לך סוגי אירועים שונים או משהו כזה), שדות הטבלה צריכים להיות בדומה לשרשור שהבאת: 1. זמן התחלה 2. זמן סיום 3. תיאור אירוע

Milo M

New member
מתכנסים

אני רואה שאנו מתכנסים אז הבסיס הוא: 1. זמן התחלה. 2. זמן סיום. 3. קישור למקום הארוע. 4. קישור לטבלת ארועים חוזרים.(לצורך מחיקת מופע שלם של ארוע חוזר) 5. קישורים שונים כמו לכרטיס לקוח וכ"ו. תודה

Milo M

New member
ודאי זה ברור

אני רק מתלבט ביו תאריך סיום למשך זמן נראה לי שיותר נוח לעבוד עם תאריך ושעת סיום מאשר עם משך זמן הארוע אך שמירת משך זמן הארוע "זולה" יותר מבחינת מקום איכסון ב DB.

vinney

Well-known member
המלצה

השיקול צריך להיות כזה: אם יהיו לך הרבה אירועים שיתפרשו בין ימים שונים, לעומת מיעוט צורך בלדעת אורך האירועים - לך על פעמיים תאריך+שעה אם להיפך, יותר פעמים תצטרך לדעת מה משך האירוע מאשר לחשב מתוך המשך את היום, תלך על משך האירוע, וזה נראה לי היותר סביר.

למעלה