יצירת יומן

Milo M

New member
יצירת יומן

חלק מאפליקציה שאני בונה עבור לקוח היא יומן משהוא דומה ליומן של OUTLOOK עם אפשרות ליצור ארועים קבועים שיתרחשו בפרקי זמן קבועים בעתיד וכן אפשרות להכניס ארועים ספציפים ליום מסוים. כדי לשמור את היומן אני משתמש ב DATABASE כאשר יש לי טבלא של שעות המיקום בתוך השעה ברזולציה של 15 דקות וכן טבלת תאריכים כיום אני יוצר בעזרת טריגר יומן נניח לשנה מראש ושם נרשמים כל הארועים הקבועים אם המשתמש מנסה לבדוק תאריך עתידי שאין לו רשומת ימים התוכנה מעריכה את היומן עד לתאריך המבוקש + 30 יום. שיטה זו נראית לי מעט מסורבלת אשמח לשמוע דעות שונות מהי השיטה היעילה ביותר ליצור יומן. דרך אגב לא שזה משנה התוכנה נכתבת ב ++C סביבת MFC מסד הנתונים הוא יהיה MYSQL או אקסס.

mag net

New member
למה לא

למה לא לקבוע שיצירת היום תעשה רק כאשר מגיעים ליום?

selalerer

New member
אני מציע ש:

בDB יהיה רק אירועים. מאוד מיותר לשמור "יום" בDB שאין בו שום אירוע ואין בזה שום צורך. עבור כל אירוע תשמור את הזמן שבו הוא יתרחש/מתרחש/התרחש ואת הזמן שהוא אמור להימשך. כאשר הלקוח מסתכל על היומן הוא מסתכל על תווח ימים מסויים. אתה תשלוף מהDB את האירועים שמתרחשים בטווח זמן הזה ותציג לו אותם. ואז הוא יוכל לראות איפה יש לו זמן פנוי ולקבוע לעצמו דברים אחרים לזמנים הללו. כאשר הוא מכניס אירוע חדש תבדוק שאין אירועים שחופפים את אותו תווח זמן ואם כן, אז תתריע. שאלות?

Milo M

New member
המשך

selalerer ו mag net תודה על תגובותכם. השיטה ש selalerer מציע טובה (נראה ש OUTLOOK עובד בשיטה דומה) אך בשיטה זו יש בעיה מה קורה שרוצים להשהות פעולה מסוימת בין תחום תאריכים מסוים? אפשרות 1 היא לשמור טבלא של השהיות ולבדוק אותה לפני הצגת הפעילות. אפשרות 2 היא לפצל את הפעולה המתמשכת לשתי פעולות מתמשכות שהרווח בינהם הוא אורך ההשהית הפעילות. אשמח לקבל תגובות נוספות

אלדד28

New member
האופציה השניה נראית לי עדיפה,

למרות שבכל מקרה אתה צריך לשמור על קשר ביניהן. אולי בשיטה של מעין רשימה מקושרת.

yoash17

New member
לאו דווקא

אתה יכול במידע שאתה שומר לשמור את התווח של התאריכים שבהם מתקיימת הפעולה. ואז לא תהיה לך בעיה

Milo M

New member
המשך

יואש ומה קורה במקרה של השהית פעילות זמנית, וביטול השהיה. אלדד למה כונתך בשמירה של מעין רשימה מקושרת האם טבלא נוספת של זמני ההשהיות?

selalerer

New member
אני חושב שזה יהיה הפתרון

הטוב ביותר (טבלה נוספת) היות ויכולות להיות תיאורטית אינסוף השעיות לכל פעילות. הטבלה תצטרך להכיל, קוד אירוע, זמן תחילת השעיה וזמן סוף השעיה והמפתח יכול להיות קוד אירוע ביחד עם זמן תחילת אירוע.

למעלה