יצירת חלל מגנטי

philconim

New member
יצירת חלל מגנטי

שלום לכם...אולי זה לא קשור לפורום הזה, אבל שווה לנסות... אני צריך עזרה באיזו עבודה שיש לי... אני לומד צורפות, ואני רוצה ליצור חלל ממתכת (אלפקה) ובתוך החלל שיעמדו להם 4 חפצים קטנים (כל חפץ מגודל של כ2ס"מ על ס"מ - גם כן מאלפקה). אמרו לי שלא ניתן למגנט אלפקה,אז אפשר לשנות חומר , אולי, וגם אמרו לי שהמסה של החפצים גדולה מדיי ושאין מצב שזה יעבוד...רק ע"י זרם חזק מאוד... זה נכון? אין אפשרות? ובכל מקרה איך זה ניתן לביצוע - אם זה היה אפשרי... תודה רבה

רשר

Well-known member
מנהל
החפצים צריכם לזוז בהשפעת מגנט?

אם כן, תוכל לחבר אליהם מגנט קטן שיופעל ע"י מגנט מבחוץ, חומר (אלפקה, כסף, נירוסטה, זכוכית,,) שאינו מתמגנט מאפשר לשדה המגנטי להתפשט דרכו.

philconim

New member
לא הם צריכים לעמוד באויר

לא הבנתי את מה שאמרת...הסבר שוב בבקשה...

bouch1

New member
הבנתי את הכוונה

אני ראיתי את מה שאתה מדבר עליו בתערוכת טכנולוגיות האחרונה שהיתקיימה. זה היה מן כדור מתכתי קל שריחף מעל לשדה מגנטי, העיניין הוא שחייב ליהיות שדה מגנטי חזק כל הזמן על מנת שהכדור ירחף מעליו מבלי ליפול (אני לא בטוח שזה בריא ליהיות בסביבה אלקטרומגנטית באופן קבוע) ועכשיו שהבהרתי למה אתה מיתכוון אולי מישהו (כמו לקנר) שיוכל לעזור לך

4Z1PF

New member
האם זה חייב להיות שדה מגנטי?

האם זרם אויר שבא מצינור לא טוב? זוהי שיטה נפוצה להחזיק באויר חומרים שאינם מגנטיים.

lekner

New member
ישנו ניסוי שבו הצליחו

לגרום לבובה קטנה לרחף באויר בעמצאות הדבקת מגנט קטן לראשה ויצירת כח שמושך אותה כלפי מעלה העניין מסובך מכיוון שכוחות מגנטים דוחים או מושכים אחד את השני כמוכן שטף מגנטי לא בא ישר אלה משני צידי המגנט ז"א תוכל לשים רק מוצר אחד אתה אמור ליצור 4 שדות מגנטיים מתחת לעצם מעליו ומצדדיו העצם חייב להיות מחומר מתמגנט ולא פרו מגנטי ובמידה והוא לא מתמגנט יש להדביק עליו מגנטים קבועים אני אחפש את המאמר המדוייק ואשתדל להעלות אותו היום ותודה על הפירגון עופר

lekner

New member
phil עקב זכויות יוצרים אני לא יכול

להפיץ לך את הכתבה באתר אז שלח לי אימייל בכל אופן זוהי מערכת מבוססת סרוו ככה שיש משיכה דחיה תמידית של אלקטרו מגנט מול מגנט קבוע

philconim

New member
פרט...

בבקשה תפרט בנושא אבל תזכור שאלה חפצים מאוד קטנים, והם צריכים להיות באותו גובה...

lekner

New member
תשלח לי מייל עם הכתובת שלך ואני לא

חושב שתוכל לשים מספר חפצים באותה הקופסא עקב השדה המגנטי אולי תוכל אם הם יהיו במרחק אחד מהשני אתה צריך בעיקרון לגרום לעצם לעמוד קבוע לכן משיכה מגנטית חזקה מידי תדביק אותו למגנט וחלשה מידי תפיל אותו לכן אתה צריך מערכת סרוו מערכת סרוו זוהי כל מערכת חשמלית מבוקרת במעגל סגור דהיינו בעלת משוב המערכת אמורה ליצור שטף קבוע ברגע שהוא גודל(העצם נצמד) להפחית אותו ברגע שהוא קטן (העצם נופל) להגדיל אותו וככה אתה תמיד שומר על אותו השטף והעצם בעצם משחק למעלה למטה שים לב רק בראש העצם צריך להיות מגנט קבוע אחרת הוא ישתגע (יסתובב) וכל העצם אמור להיות מחומר פרומגנטי וכמו שאמרתי עבור המאמר שלך לי מייל במסרים

grafo

New member
יש חברה שעוסקת ....

בתחום בנית תנורים שם החברה סבירי יושבים בזאבוטינסקי פ"ת דבר איתם

למעלה