יצירתיות באוכל

KarinDi

New member
יצירתיות באוכל

תגידו, יש לכן רעיונות יצירתיים לאוכל? בעיקר בגזרת ארוחת הערב, אבל ממש לא רק?
בגלל שאני נוראית באוכל (אוכלת כמו בן שנתיים וחצי ממוצע, עם הבררנות והכל, רק לא בכמויות...), אני משתדלת לא להעביר את העניין לביתי, ומשתדלת לגוון לה באוכל ככל האפשר.
פעם הייתי משקיעה המון, אבל כבר תקופה נכנסנו למין שגרה, ואתמול היא הביעה התרגשות כ"כ גדולה מפיצה-פיתה שהבנתי שאני חייבת לחזור קצת לעניין ההשקעה.
כמה רעיונות מאצלנו, אשמח לרעיונות מכן!

מאפינס- כל פשטידה שהיא מלהיבה הרבה יותר בתבניות מאפין, בעיקר כאלו בצורות. הלהיט אצלנו זה תירס. היה שלב גם שבטטה, זיתים וגבינות עבד. היום פחות.
בלינצ'ס- הילדה פשוט לא אוהבת. מבאס נורא. כמעט כל סוג של פנקייקים שניסינו, בריאים יותר או פחות, פשוט לא זכו אצלה להתלהבות. אבל זה אחלה רעיון לגיוון.
לחם/לחמניות עם- בעקבות ההחלטה של אתמול, היום הכנתי בצק ללחמניות עם זית בפנים. באופן כללי לחם עם תוספות הולך אצלנו מעולה, אבל זה לא ממש להיט.

מחכה בדחיפות רבה לרעיונות...

לחמניות נעלי בית

יוצא מאוד חמוד, אנחנו אוהבים למלא אותן בסלט אבוקדו.
אם אתם חובבי צנוניות, הבן שלי אוהב להכין מהן פטריות
ועכברים קטנים( אם זה מעניין מישהו אני יכולה לשים קישורים).
תהנו!

KarinDi

New member
מדליק!

הראתי לה את התמונה והיא ממש התלהבה!
ואז הלכה להביא את נעלי הבית שלה :)
בהחלט ינוסה בקרוב.

איזה סוג של ארוחת ערב אתם אוכלים?

האם זאת הארוחה החמה/עיקרית של היום או ארוחה קלה?

במידה וארוחה קלה, את יכולה להכין לחם מטוגן, לביבות תירס, טונה, סרדינים ומדי פעם לנסות ממרחים וסלטים שונים.

מצ"ב עוד רעיונות.

KarinDi

New member
ארוחה קלה

בעקרון כמעט תמיד יש גם אופציה בשרית למקרה שהיא לא אוכלת טוב בגן או רעבה במיוחד (יש גם ימים כאלו. אני אוכלת צהריים בבית, אז לרוב יש מנה בשרית מוכנה).

לחם מטוגן- כמו פנקייק, היא לא אוהבת. כל כך מוזר! אחד הדברים הכי אהובים עליי :)
אשמח למתכונים ללביבות טונה ולרעיונות לעוד ממרחים (הפופלריים הם קוטג' וטחינה, תמיד בהיצע גם גבינה לבנה וצהובה, חמאה, חומוס, ריבה. די בנאלי...).

Internet Mom

New member
בדיוק השבוע אני רוצה להכין לביבות תירס!

ברור שאני אמות עליהן, אבל מעניין איך הילדים יגיבו... כי תירס לא ממש להיט אצלנו.

Internet Mom

New member
יש קטע מטורף ברשת עם צלחות ציור

שזה מאד יצירתי, אבל דורש השקעה ומשחק באוכל. שיחקתי עם זה קצת בשביל פוסטים אבל אני חייבת להודות שזה לא ממש משהו שנכנס לנו לשגרת החיים.
אבל שווה לעקוב אחרי חשבון הפייסבוק של אידה פרוסק, היא ממש אמנית צלחות!

אצלנו המתכון לפנקייק בננה הוא פשוט להיט מטורף, הגשתי אותו כבר להרבה ילדים ובינתיים כולם אוהבים.

ועכשיו עם פירות הקיץ אני תופסת איזו שעת רצון (נגיד בסביבות ארבע כזה כשכולם נהיים רעבים שוב)... חותכת פירות לפלחים ומסתובבת בבית עם צלחות קטנות אישיות של פירות. מה שמצחיק זה שאם אני אומרת 'תאכל פרי!' אף אחד לא מקשיב. אבל אם אני חותכת ומביאה להם לתוך היד זה מייד נעלם.

למעלה