יצירות לא מוכרות

nhpiano

New member
יצירות לא מוכרות

וואו, שנים שלא כתבתי כאן. טוב לראות שהמקום עוד קיים! תודה להוד שהזכיר לי שאני אמור לכתוב כאן, וברכות לריקרדו על הניהול

ועכשיו לנושא - במהלך ההיסטוריה הרבה מאוד יצירות הפכו לסוג של קאלט, התפרסמו מאוד (ואפילו יותר מדי, ע"ע סימפוניה 5 של בטהובן, טוקטה ופוגה באך, בוקר מפר גינט של גריג ועוד רבות וטובות). אבל מהצד השני היו עוד יצירות גדולות שלא זכו אפילו לקמצוץ מהכבוד המגיע להן. אחת התחושות הכי אדירות בעולם היא לגלות יצירה שלא הכרת ולשמוע אותה בפעם הראשונה. אז בואו ניתן ליצירות האלה את הבמה הראויה - איזו יצירה לא מוכרת אתם רוצים לחלוק עם שאר העולם?

Nimitzion

New member
יש לי משהו מוכר/לא מוכר

כמו שכתבתי קודם, אני עכשיו באמצע הקריאה (השלישית ברציפות) של "על ענקים ופסנתרנים אחרים" של נתן דונביץ' - מומלץ בחום!!!!!!!!!!

יש לו שם בסוף הספר חלקים די ארוכים בהם הוא ממליץ על הקלטות כאלה ואחרות של הפסנתרנים עליהם סיפר.

אז אני מניח שרבים מכירים את הקונצ'רטו לפסנתר החמישי (קיסר) של בטהובן. אבל בזכות הספר אני גיליתי שני דברים:

א. את הפרק השני - אוף כל כך יפה. במיוחד החלק שאחרי הטרילים (דקה 5:28 בערך בוידאו המצורף).
ב. את אלפרד ברנדל מבצע את זה. לראות ולעשות איתו ביחד את הפרצופים מרוב שזה יפה

אז כמו שאמרתי - היצירה בוודאי שהיא לא לא מוכרת אבל.....לי לא כ"כ היתה מוכרת, הפרק השני עוד פחות, ואלפרד ברנדל עוד פחות. גיליתי עולם שלם - תודה נתן דונביץ'

http://www.youtube.com/watch?v=HSgwumNnbHk

Kubachrick

New member
אני מציע לך לשמוע ביצועים אחרים

אלפרד ברנדל מנגן את זה כמו בול עץ,פשוט רע.
אנדראס שיף שלאחרונה ניגן וניצח על היצירה עם הפילהרמונית הישראלית,מבצע יצירה זו בטוב טעם וברגישות הנאותה.

Nimitzion

New member
למה בלהעליב למה ?

אני מבין אולי שהנגינה ה"שכלתנית" של ברנדל אולי לא לטעמך אבל למה בול עץ? קצת קיצוני לא? נעלבתי בשמו (לא באמת).

האמת - אני דווקא לא אוהב את ה"השתפכות יתר" של המבצעים האחרים ודי חרשתי (את הקטע הספיציפי הזה) על רוב הגדולים (שיף עוד לא שמעתי מודה). לי ברנדל נראה כאילו הוא אומר (ואני קצת מעתיק מדונביץ') "אני לא במרכז, אני רק הכלי שמעביר את מה שהמלחין שם על הפרטיטורה בהתחשב בכל מה שלמדתי ואני יודע על היצירה ולכן אני מוציא עצמי מהמשוואה (ככל שניתן) ושם את הזרקור שם". אני מתחבר לזה מאוד.

קצת כמו מדע במוזיקה.

בכל מקרה - כפי שציינתי שמעתי הרבה ביצועים (מין מיני מחקר) והכי התחברתי אליו משום מה. ענין של טעם (או חוסר...). אבל אף אחד מאלה ששמעתי לא הזכיר לי בול עץ. ייתכן שהשמיעה שלי עוד לא מפותחת מספיק

Itay3k

New member
נעלבתי בשמו (כן באמת)

ברנדל ובול עץ ממש לא מסתדר לי ביחד, למעשה נראה לי שאני הכי אוהב את הנגינה שלו..
טוב מודה שלא שמעתי ספציפית את הקונצ'רטו אבל קשה לי להאמין שזה יגיע לרמה כזאת P:

ItsikH

Member
אין פסנתרן שהאינטרפרטציה שלו חסינת ביקורת או שהוא יבש מדי או שהוא רגשני מדי
או שהוא דידקטי מדי, או שהוא מרדני מדי
וכו'

לברנדל אני חייב חויה מסמרת שיער, בחורף 81-82 הופיע בתיאטרון ירושלים, אני באתי לשמוע את הסונטה הידועה בלה מינור של מוצארט, אותה אכן הפליא לנגן, אבל היצירה העיקרית של הערב היתה הפנטזיה של שומאן, לא צפיתי כלל את עוצמת החויה הבלתי נשכחת.

למעלה