יצירה לחנוכה

דוריק30

New member
יצירה לחנוכה ../images/Emo268.gif

מה עם יצירה לחנוכה? קצת נתקעתי. בא לי לשנות את היצירה הרגילה- הכנת נר בטבילה בשעווה ובמים קרים לסירוגין, הכנת סביבונים. כמובן שיהיו טפטופים והציורים עם הבריסטול השחור והנייר צלופן. אבל מה עוד אפשר לעשות? חרשתי את האינטרנט ומצאתי רק יצירה טעימה של הכנת סביבונים אכילים שאני אעשה להם לסביבון הפלא. אם יש רעיונות אשמח לשמוע

KarinDi

New member
תנסי אולי

להציץ כאן אני אנסה לחשוב על רעיונות נוספים, אבל בנתיים יש סיכוי סביר שבקישור תקבלי השראה

doritle

New member
אולי נר צבעוני?

בסופו של דבר הכנתי ב"בית חם" של הבן שלי (זוכרת?...) נר צבעוני בצנצנת: כל אחד מהילדים קיבל ערכה שכללה: צנצנת שקופה (לקחתי של ריבה סנט דרפור) מלח גירים צבעוניים צלחות חד פעמיות ומשפך קטן שהכנתי מבריסטול הילדים שפכו קצת מלח לצלחת חד פעמית ועליו שפשפו גיר. הגיר מתפורר וצובע את המלח. יוצא מעין "חול צבעוני" שהם שופכים לצנצנת. בכל פעם הכינו קצת מלח בצבע אחר ושפכו לצנצנת. (כמו שעושים בחול ממכתש רמון...) בקצה הצנצנת הנחתי פתיל ושפכתי פרפין ליצירת הנר.

דוריק30

New member
איזו טלפתיה ../images/Emo6.gif

רציתי לספר בשרשור הזה שאני אעשה את החול הצבעוני- השגת אותי לא חשבתי לשים שעווה למעלה- האם המסת אותה קודם? האם היא לא נפרדה מהמלח? איך היתה הפעילות עם הילדים? מקווה שנהנת. בסוף בחרת בפעילות קצת מלכלכת, לא?

doritle

New member
דווקא נחוצה שעווה -

היא "סוגרת" את החול וכך הוא לא נשפך. המסתי פרפין שקניתי בחנות לחומרי יצירה: לקחתי סיר עם מים רותחים ובו הנחתי קופסת שימורים (ריקה מתכולתה...היה לי חבל להרוס סיר) עם הפרפין. (כמו שממיסים שוקולד באפייה) תוך דקה -שתיים היתה לי מספיק שעווה מותכת.הכנסתי פתיל, ו..וואלה. אולי אפשר להשאיר אותה נוזלית לאורך זמן אם מניחים אותה על פלטה לשבת. (לא ניסיתי) זה לא יצא כ"כ מלכלך...
בעיקר בשל העובדה שהכנתי להם משפך קטן מבריסטול שהניחו בתוך הצנצנת ושפכו לתוכה עם כפיות.. עשיתי גם "בינגו חנוכה".(הקראתי חידות, ואת התשובה שלהן הם היו צריכים לחפש על הלוח שלהם) הבן שלי אמר שהוא נהנה... אבל, למען האמת, לא קיבלתי מההורים שום הערות מתלהבות מהיצירה....

g and n

New member
רעיונות

* הכנת נרות בתוך ביצה- לוקחים ביצה עושים חור קטן מוציאים את תכולתה, לוקחים מזרק (גדול) ושעווה בכל מיני צבעים (אני משערת שאת יודעת איך מוסיפים צבע לשעווה),מכניסים פתיל, מזריקים מהשעווה כל פעם קצת ומחכים שתתקשה טיפה ומוסיפים עוד שיכבה עד שהביצה מלאה לגמרי, משאירים את הביצה בתבנית עד שהשעווה מתקשה. בסוף מקלפים את הביצה או רק חצי ממנה וזה יוצא מדהים באחריות! אותו כנ"ל בתוך גמבה... * קישוט סופגניות- מזמינים סופגניות ללא אבקת סוכר וריבה, מכינים רויאל אייסינג בכל מיני צבעים(אשמח להסביר מה זה אם את לא מכירה)וקצפות בכל מיני צבעים, סוכריות, ממרח שוקולד וריבה ומכאן את כבר בטח מבינה מה צריך לעשות... * הכנת מטבעות מהתקופה היוונית- מכינים מגבס מטבעות (כמו מדליה) מוציאים מהאינטרנט תמונות של מטבעות עתיקות על מנת שיתנו לילדים רעיונות לחריטה, לוקחים מסמרים לעץ (הארוכים והעבים) והילדים צריכים לחרוט על המטבע מגבס,לאחר מכן את מרססת בצבע זהב ויש לך מטבעות מתקופת היוונים... * הכנת למפיונים- סוג של עששיות ולפידים ביחד * הכנת חנוכיות מחומרים מהטבע * הכנת סביבונים מדיסקים זהו בנתיים מקווה שעזרתי...

דוריק30

New member
תודה על הרעיונות

שכחתי להתייחס
לקחתי כמה מרעיונותייך: את המטבעות גבס והנר בקליפת הביצה. איך התוכנית שלכם- מוכנה כבר? מה שלומך דרך אגב, מזמן לא עדכנת

yaelkli

New member
אשמח אם תפרטי איך את עושה

את הנר עם השעווה והמים.

דוריק30

New member
נר בטבילה- עונה

ממיסים שעווה בכמה קופסאות שימורים. לכל קופסה מכניסים חתיכת גיר פנדה שונה. ככה יוצאת שעווה בכמה צבעים. מרתיחים את השעווה, כדאי להשאיר את הקופסאות על כיריים חשמליות או על מולטי שף מכוסה (שלא יתלכלכך). אני שמה תבנית על הכיריים ובתוכה מניחה את קופסאות השימורים. ככה השעווה נשארת סמיכה לאורך זמן ולא מתקררת. ליד הקופסאות את מניחה קנקן עם מים מהברז. לוקחת חוטי שעווה ארוכים, וטובלת אותם פעם בקופסת שימורים ופעם בקנקן המים. כל טבילה צריכה להיות קצרה- נגיד 2 שניות- ולמים. ככה השעווה מתקשה מהר. ככל שעושים יותר טבילות מצטברת יותר שעווה ונהיה נר רחב. בסוף אפשר לחתוך עם סכים את החלק התחתון כדי שהנר יוכל לעמוד צילמתי את הנרות שלי להמחשה. פעילות מאד נחמדה וכיפית, קצת מלכלכת אבל ניחא

g and n

New member
רוצה לחזק

אכן פעילות נחמדה ביותר, כל שנה אני עושה אותה וכל שנה הילדים נהנים כאילו זאת הפעם הראשונה שלהם... חוץ מזה התכנית מוכנה, חנה זלדה ורבי קלמן מוכנים, עוד חופש קצר ומיותר...

למעלה