אם מישהו היה מציג עצמו כמהנדס - זו בעיה
אבל כשאדם פשוט כמוני או כמו רבים מן הגולשים כאן, כותב מה דעתו, מה נסיונו, מה נראה לו - הרי זו סתם דיעה. אוי ואבוי אם מישהו יקח את זה וילך לבצע משהו לפי זה. זו תהיה אחריות פרטית שלו. ואם מישהו חושש שיקחו את דבריו כאן כעצה מקצועית ויחייבו אותו באחריות - אז או שיימנע מלכתוב כאן, או שידאג לסייג את דבריו ולתת את כל האפשרויות, או שיצמיד דיסקליימר שמסביר שדבריו הם עצה כללית מהתרשמות שטחית על פי דברי השואל מעל גבי הפורום, ושאין לראות בתגובותיו המלצה או חוות דעת מקצועית, וכו וכו כמה בלה בלה משפטי שמתחשק לך. אפשר אפילו לכתוב כזה דבר בראש הפורום. ובכלל, לרוב לא עולות כאן שאלות לגבי ענייני חיים ומוות. וגם כשיש כאלה - אז התשובה היא הסבר קצר והוראה לפנות אל איש מקצוע שיבדוק את כל הנתונים ויחליט באופן מסודר ומנומק. אבל כאשר מישהו שואל כמו במקרה הנוכחי על יציקת קלונסאות, או בקרים אחרים על כמות ברזל בתקרה או מה לעשות לגבי סדק ביסודות (ותמונה מצורפת) - אז מה הבעיה שמי שיש לו דיעה או מחשבה בעניין, יגיב? מה יקרה אם מישהו יספר שגם אצל סבתה שלו היה ככה ויתאר מה עשו ואיך פתרו? אפילו אם זה לא אותו סדק, לא באותו מקום מבחינה הנדסית, על קרקע אחרת מבחינה גאולוגית, בעונת שנה אחרת, ובכלל היציקה היא מחומר שונה. אני בטוח שבמקרה כזה יהיו כאן מי שיגיבו ויתקנו. יסבו את תשומת הלב להבדלים ויסבירו מדוע המקרים אינם דומים ומדוע לא מומלץ אותו תפרון בשנ המקרים. ובכל מקרה, אם מישהו מספיק לא נבון כדי לקחת המלצה מהאינטרנט ופשוט לגשת ליישם אותה - אז אני בטוח שבעל המקצוע שיבוא לבצע, יסביר וינחה את הטמבל. ובהקצנה - שום שיפוצניק לא ידביק יציקת בטון עם סלוטייפ, ולא משנה כמה תגובות בפורום המליצו על השיטה הזו. ולגבי ההשוואה לרפואה, והזילזול שלך בהשוואה זו... אז להזכירך, רפואה עוסקת לא רק בבעיות קטנות. גם הרבה עניינים של חיים ומוות יש שם. ניתוח שגוי, או הימנעות מתרופה נכונה, ועוד המון דברים אחרים - יכולים בקלות להוביל למוות! כן, כולל של הבן שלי או שלך. ואם כבר בבן שלי עסקינן, אז הבן שלי הרוויח בגדול בדיוק מפורום באינטרנט! בגיל חודשיים אובחן על ידי שתי רופאות מומחיות, בבית חולים, כסובל מבעיה שבגללה הוא עיוור בעין אחת וצפוי שהעין לא תגדל וייגרם עיוות למבנה עצמות הפנים עקב גדילה לא סימטרית כשעין אחת גדלה עם השנים והפגועה נשארת בגודל הנוכחי. נשמע נורא ואיום נכון? הן גם אמשו בהחלטיות שהמצב אבוד ואין מה לעשות, ושפשוט נצטרך ללמוד לחיות עם זה. תוך שעות ביררנו באינטרנט, מצאנו פורום של הורים לילדים עם בעיה דומה (התופעה נדירה. מקרים בודדים בארץ, גם בעולם אין יותר מדי) קראנו המון, למדנו על כמה דרכי טיפול שכן מאפשרות ראיה בעין הפגועה, ושכן מאפשרות גדילה שלה כך שמבנה הפנים לא יושפע, למדנו שיש כמה גישות והצלחנו להשוות בין דיווחים של הורים לילדים בוגרים יותר לגבי ההשפעות ארוכות הטווח של כל שיטה ושיטה. מה היתרונות ומה החסרונות של כל אחת מן השיטות. בין היתר למדנו דבר חשוב מאוד שלא ידענו! יש הבדל גדול בין רופא עיניים, אפילו מומחה בין לאומי - לבין רופא עיניים לילדים. כי בילדים יש תהליכים ושיקולים שונים שהרופא הכללי לא התמחה בהם ולכן עלול לעשות טעויות קריטיות. תוך ימים מצאנו את אחד המומחים הגדולים בארץ. מספר ימים אח"כ הילד נותח והיום הוא בן 10, רואה בעין הזו שהיתה יכולה להיות עיוורת. בגלל שהעין רואה, היא גם גדלה ולכן אין עיוות של עצמות הפנים. ובכלל - כל הקטסטרופה נחסכה מאיתנו ומן הילד המקסים הזה. ולהזכירך - היו בפורומים גם המלצות לעשות כל מיני דברים אחרים. אבל אנחנו חקרנו והשוונו ובחרנו לעצמנו מה לקחת ומה לא. ועם כל האינפורמציה הזו הגענו אל רופא שבאמת מבין בתחום, וידענו לשאול שאלות נבונות, ולהעלות דאגות מנומקות, וכו. נראה לי הרבה יותר טוב מאשר להיות תלוי באיש המקצוע שבמקרה נפלת עליו, ולהאמין לכל מילה שלו רק בגלל שיש לו דיפלומה.