יציקת כלונסאות

liran685

New member
יציקת כלונסאות

שלום לכולם ותודה מראש על התשובה.

אני סטודנט בסיום הלימודים לקראת ההגנה על הפרויקט.
יש לי שאלה
אומרים שהנוסחה לבדוק כמה מ"ק בכלונסאות היא פאי × רדיוס בריבוע × העומק

לדוגמה כונה בקוטר 50 ס"מ בעומק של 10 מ'

3.14 × 0.25 בריבוע × 10 = 1.96 מ"ק

בפועל לדעתי זה לא נכון כי אני עובד בשטח בתור מפקח בניה וזה לא יוצא לי ככה בהזמנה של הבטון

כל 9 קוב שאני מזמין (מיקסר אחד במירבי)
מספיק לי ל-3.5 כלונסאות.
שזה אומר 9 חלקי 3.5 = 2.57 מ"ק לכל כלונס

השאלה שלי מה נכון לעשות?

סליחה שזה ארוך מידי חייב עזרה
תודה

מאגר

New member
ראשית זה הגיוני ואני אסביר לך למה

הקוטר הוא אמנם 50 אך בפועל הקידוח הוא יותר מ-50 והעומק גם הוא לא תמיד 10 מטר בדיוק גם כאשר אתה מודד את העומק בעזרת סרט מדידה עם משקולת אתה תמצא כי העומק הוא יותר מ-10 מטר ואם תמדוד את בקוטר תמצא שהוא בפועל רחב יותר מ-50 ס"מ מכאן תחשוב שכול 5 ס"מ בקוטר וכל 10 ס"מ בעומק משנים לך את הנפח בצורה משמעותית לדוגמה עם תחשב 55 ס"מ קוטר שזו סטיה נורמלית בקידוח ועוד 10 ס"מ עומק מעבר ל-10 מטר תקבל 2.44586375 קוב והנה ההסבר הפשוט למה זה לא מסתדר לך חישובית וזה מנסיון אישי בשטח

רשר

Well-known member
מנהל
לכך תוסיף את נפח המים שנספגים מיד בקרקע

avi5199

New member
זה כמו ההבדל בין סקר בחירות לתוצאות האמת.

avi5199

New member
וגם הקרקע לא אחידה יש חללים בצדדים שהבטון חודר לתוכם

אבל אני חושב שהסיבה העיקרית זה איבוד מים.

מאגר

New member
אוי לנו אם כמות כזו נשארת בצינור ובמערבל

את מדברת על כמות שהיא יותר מ20% בכל קידוח זה חסר היגיון מניסיון בדרך כלל מחישובים ועובדות בעבודות שאני עשיתי החישוב היה לפי סטיות של קוטר הקידוח הסופי והעומק שלא תמיד יוצא נכון. זה שהמקדח קודח רחב יותר זה נתון ידוע לכל מי שעוסק בזה וזה שלא תמיד עוצרים בעומק הרצוי ובדרך כלל עוברים אותו ב-10 עד 30 ס"מ זו בדרך כלל הסיבה לכמות יותר גדולה של בטון אם תוסיפי 5 ס"מ לקוטר הקידוח על אורך של 10 מ' ותראי כמה זה משנה את הכמות מול קוטר 50 על אותו אורך

רק ניחשתי ואתה כמובן צודק

הניסיון שלי? אפסי בנושא הזה .. רק זרקתי רעיון לכך שברור שיש פחת.
שאבתי השראה מתחום הבישול: רסק העגבניות משאיר המון פחת בקופסה, עודפי הקצפת נשארים בשקית, שארית הרוטב נשארת בבקבוק וכו'.

מאגר

New member
מיכל מניסיוני בבישול ויש לי

רסק עגבניות מנקים את הפחת עם קצת מים. שאריות קצפת בשקית צריך לקפל את השקית אחרי הלחיצות בצורה של שפורפרת שיניים אז הפחת קטן יותר כמעט אפסי.שארית רוטב בבקבוק הופכים את הבקבוק על קערית קטנה ומנקים עם לקקן.
כך שכמעט אין פחת גם בבטון המערבל מוסיף קצת מים

ברור איך מסתדרים במטבח

באמת שאני לא צריכה הסבר על כך
אבל לא מאמינה שמים מצליחים לטפל בבטון שהתקשה בכזו קלות. יצא לך ליסוע פעם מאחורי מערבל מטפטף? נדרש סכין שפכטל והרבה מאמץ כדי להוריד את הטפטופים ממכסה המנוע. ..

erez6121

New member
כלונסאות

שלום לירן בתור אחד שעשה בעבר פרויקט גמר בניהול
תחשב את הכלונסאות במטר אורך למרות שבפועל זה לא כך, בפרויקט הגמר מחשבים במטר אורך כך עשיתי לאחר המלצה של המנחה שלי שמנחה פרויקטים רבים.
מצורפת תמונה מפרויקט הגמר שלי, שדרך אגב קיבלתי ציון מצוין.
מקווה שעזרתי

ההסבר יותר פשוט לדעתי.

עד כמה שאני יודע, ויכול להיות שאני טועה, למיקסרים בארץ, אפילו שהנפח שלהם הוא 9 מ"ק, מותר להוביל עקב הגבלת משקל, רק 8 מ"ק. כך שאם תעשה חישוב, תקבל 2.28 מ"ק בטון לכלונס שזו סטיה של בערך 10%, וזה סביר לפי כל ההסברים שהסבירו לפני.

מאגר

New member
אילן השאלה לא הייתה על נפח המערבל

השאלה הייתה למה לפי החישוב הכמות צריכה להיות 1.9 קוב ובפועל יוצא 2.4 + קוב ומקור הבעיה הוא כי קוטר 50 הוא לא קוטר 50 אלה יותר וגם העומק לא תמיד 10 מטר אלה יותר ולכן הסטיה של המציאות מול התאוריה החישובית

שים לב מה שהוא כתב:

"כל 9 קוב שאני מזמין (מיקסר אחד במירבי)
מספיק לי ל-3.5 כלונסאות.
שזה אומר 9 חלקי 3.5 = 2.57 מ"ק לכל כלונס" ומכאן הוא יצא לחישוב שלו.
במיקסר אין 9 מ"ק. יש 8. כדאי שיראה בתעודת המשלוח כמה בדיוק קיבל. ואם מחלקים 8/3.5 = 2.28 מ"ק לכלונס.
גם ה חצי של הכלונס האחרון שהוא ממלא, בכלל לא בטוח שהוא חצי, יכול להיות קצת יותר, וזה מסביר את ההפרש בחישוב.
וככלל, תמיד עדיף להזמין קצת יותר, עדיף מ"ק שנשאר במיקסר מ 3 דליים שחסרים ביציקה...
אילן.
&nbsp

מאגר

New member
הוא שאל איך יתכן שלפי החישוב צריך להיות 1.9 ובפועל זה 2.5

וההסבר הוא כי הקוטר של הקידוח אינו מדוייק וגם העומק לא ובתשובתי עשיתי לו את החישוב כי בפועל המקדח אינו קודח כמו מקדח מתכת מדוייק למכונת קידוח יש סטיה של עד 10 ס"מ בקוטר תלוי במכונה בסוג בקרקע ובמפעיל ולא תמיד העומק מדוייק ולכן הסטיה של כמות הבטון בין המחושב למציאות.
הקידוח המדוייק ביותר הוא קידוח של מיקרופייל בסלע אחריו קידוח של CFA בחול אחריו בנטונייט והאחרון קידוח חופשי באדמה רגילה שגם שם יש חלוקה לדיוק בין חרסית לחמרה ואדמה חולית ולצערי הרב את זה לא לומדים בתאוריה רק בפרקטיקה בשטח

קצת מתמטיקה והבנת הנקרא....

אם נקודת המוצא מוטעית, כל החישוב יהיה טעות. אם הוא לוקח בחשבון שבמיקסר יש 9 מ"ק אבל בפועל יש
8 מ"ק, וזו נקודת המוצא שלו, ולא כמה בטון הוא הזמין בפועל, הרי שהתוצאה תהיה 2.57 במקום 2.28.
קשה גם למדוד 1/2 כלונס כי אתה לא יודע כמה עמוק הייתה החפירה וגם קשה להעריך כמה זה חצי כלונס.
כל הטעויות האלה בנוסף לעובדה שהקוטר הוא קצת יותר מ 50 ס"מ יוצרים את ההפרש בין החישוב למציאות.

למעלה