יציקות שוקולד

BigDog h

New member
יציקות שוקולד

איך יוצרים תבניות ליציקת שוקולד? האם אפשר להשתמש בגבס ? (ואם אי אפשר בגבס באיזה חומרים אפשר?) מהו התהליך?
 

מני.ת

New member
תבנית מג'לטין.

בעקרון, רצוי להשתמש בתבניות קשיחות מאחר ואם השקולד לא יוצר בקלות, ניתן לתת דפיקה או שתיים על השולחן , מה שאי אפשר לעשות בתבנית רכה. אבל אם השוקולד מטומפרר היטב, כל תבנית תצלח למלאכה. הנה רעיון לתבנית ג'לטין (במקרה הזה בקבוק יין: בסיר שמים 800 גרם אבקת ג'לטין ועשר וחצי כוסות מים ומשהים מעט, לאחר מכן מוסיפים 11 כוסות סוכר ומחממים ביחד עם המים והג'לטין בסיר כפול, מערבבים עד שהתערובת נמסה והנוזל צלול, אם יש קרום למעלה מסירים אותו לכיור. כעת יש לנו חומר מעולה ליצירת תבנית. על מנת להכין תבנית של בקבוק יין לדוגמא, מכינים אמבטיה מיריעה של אלומיניום מכופפת וסגירתה מהצדדים עם מסקין טייפ עבה או בכל מיכל אחר קעור. שופכים ג'לטין למיכל וממלאים אותו לגובה של 2-3 סנטימטרים ומניחים במקרר עד שמתקשה. מחממים את יתרת הג'לטין שבסיר לנוזל שוב. את בקבוק היין (או כל דבר אחר, זה יכל להיות גם בובה או דובי מפלסטיק קשיח) מניחים על הג'לטין המקושה שבמיכל. יש לשים לב שיש מרווח של כמה סטנימטרים מכל הכיוונים, ומעל מוזגים את יתרת הגלטין החם עד שמכסה את הבקבוק בכמה סנטימטרים. משאירים מחוץ למקרר עד שהג'לטין למעלה מתחיל להתקשות (החום של הגלטין מלמעלה ירכך את הג'לטין המוקשה מתחת לבקבוק כך שיקבל צורה של החלק התחתון של הבקבוק) ומכניסים למקרר עד שקשה לחלוטין. מוצאים מהמקרר, בזהירות מפרקים את המיכל החיצוני ועושים חתך עם סכין חד לאורכו של הג'לטין המוקשה. פותחים לשנים , מוציאים את הבקבוק והנה תבנית שני חצאים של בקבוק. ממלאים בשוקולד , הופכים (אותו סגנון של פרלינים) מוציאים מהתבנית ואז, או שמחברים את שני החצאים עם שוקולד חם במברשת, או שמגישים כשני חצאים ממולאים בפרלינים או משהו אחר. את התבנית ניתן להמיס שוב על ידי חימום ויצירת תבנית חדשה ואחרת. זכות היוצרים שייכת לג'אק טורס .
 

bakery

New member
עוד שיטה...

קיים חומר שנקרא Silicone Plastique, מורכב משני חומרים שמערבבים להכנת תערובת אלסטית אותה ניתן ללחוץ לתבנית כמו פלסטלינה, משקעים את האובייקט(ים) בתערובת ומניחים להתקשות, מתקבלת תבנית סיליקון עם שקעים בדוגמה שנבחרה. התבנית נשארת גמישה ועמידה בחום עד 200° ובהקפאה ומאושר לשימוש בהכנת אוכל. לפי מיטב ידיעתי אין את החומר בארץ אבל ניתן לרכוש בחו"ל באינטרנט, לא זול, אבל אם צריך להכין תבנית מיוחדת זה החומר המתאים. הכנתי בעבר דוגמאות, יקר אבל מה לא עושים כשמישהו רוצה פרלינים עם המונוגרם שלו עליהם
 

מני.ת

New member
את זה חיפשתי.

ידעתי שקיים מוצר כזה אבל לא ידעתי איך להתחיל לחפש אותו, מאחר ולא ידעתי איך המוצר נקרא. לדעתי שווה ללא ספק את המחיר. תודה על ההפניה.
 

netany

New member
אפשר לשאול

כיצד מכינים פרלינים כאלו (עם כיתוב אישי)?
 

bakery

New member
השאלה מה הכוונה לכיתוב אישי...

אם זה סמל, ראשי תיבות או משהו דומה בתבליט צריך תבנית פרלינים מיוחדת שצריך להכין או להזמין(יקר מאד ומיועד רק ליצרנים גדולים). או - הדפסה על שקף לפי הזמנה בחמאת קקאו, גם לא זול אבל ניתן להזמין גם בארץ, זה גם מותנה בכמות מינימום עד כמה שאני זוכר, מניחים בתבנית פוליקרבונט מגנט ומכינים פרלינים, התדפיס יופיע על חלקו העליון של הפרלין.
 

netany

New member
כיתוב אישי

קודם כל תודה על התשובה המהירה. האם תוכל לתת לי פרטים על הזמנת שקף מודפס בארץ? דרך מי ניתן לעשות זאת? שוב תודה, יעלה.
 

bakery

New member
אז ככה...

מדובר במפעל "שוקונוי", יש להם מכונת הדפסת חמאת קקאו בעבר היו עושים הדפסות לפי הזמנה, צריך לברר אם עדיין הם עושים היום. בכל אופן זאת בכתובת: "שוקונוי" הצורן 1ב', א.ת. נתניה דרום, 09-8659960 (א.ת פולג ליד איקיאה)
 

Rockamora

New member
זה יקר בצורה מחרידה!!!!!!!!!

ואי-אפשר לעשות את זה לבד, זה בעייתי! חייבים להוציא מזה את כל הבועות אוויר.. צריך בשביל זה פעמון וואקום.. זה עוד יותר מייקר את העסק.. אני מכיר את החומר כי אני בונה דגמים ומשתמשים בזה ליציקות של פלסיק מסויים.. וזה נורא יקר
 
למעלה