יציקות פוליאסטר

av_i_va

New member
יציקות פוליאסטר

סיפרתי על חומר חדש שנמצא בשלבי בדיקה. אתמול שמעתי שהוא כבר נמצא בכמה חנויות (לפחות באזור הצפון) מצטערת שאני לא יודעת את השם. קיבלתי את החומר בבקבוקים לצורך התנסות. אברר את השם בכל ההקדם. כפי שתראו - התוצאה מקסימה. הבעיה עם התבנית. אם משתמשים בתבנית רגילה (של יציקות גבס), החומר נדבק ולא יוצא מהתבנית. לכן יש צורך בתבניות גומי או לטקס, שהן לא רק יקרות אלא בכלל לא קיימות כיום בארץ.

dili

New member
וואו! זה ממש יפה!

אי אפשר להכין את תבניות הגומי האלה לבד? למה הן בעצם יקרות? אולי אפשר למצוא מישהו שיעשה תבניות לפורום במחיר סביר?

אפשר להכין לבד

מלטקס - גומי נוזלי שמורחים כמה פעמים על המוצר שרוצים לעשות ולאחר ייבוש ניתן לקלף את הגומי ונוצרת תבנית. זה סיפור לא קטן ומייאש

ShirYaki

New member
איפה קונים? וזה טוב אחר כך לגבס

ודאס? מלכלך? קל לביצוע....איזו הפגזה

לטקס ניתן לרכוש בחנויות התחביב

התבנית שנוצרת אינה קשיחה >קיימות כפפות גומי העשויות מלטקס וראיתי גם תבניות לנרות מהחומר הזה>. אפשר ליצוק בתוכה גבס, פראפין >לנרות<, ויש צורך לייצב את התבנית איכשהו אם עושים תבנית גבוהה וצרה. אני לא חושבת שאפשר דאס מאחר והוא קשיח יותר ואין אפשרות "לקבע" אותו בתוך התבנית. קל לביצוע <צריך רק למרוח ים של שכבות> כמובן, אם את לא מהמתייאשים מהר

ShirYaki

New member
לגבי התבניות - היה ביריד איש נחמד

שהציג נרות מקסימים (בטח דילי זוכרת) שסיפר לי שהוא יוצר לבד את התבניות. שאלתי אותו אם הוא גם מכין תבניות ומוכר אז הוא ענה שכן - אפשר לנסות

ShirYaki

New member
לגבי התבניות - היה ביריד איש נחמד

שהציג נרות מקסימים (בטח דילי זוכרת) שסיפר לי שהוא יוצר לבד את התבניות. שאלתי אותו אם הוא גם מכין תבניות ומוכר אז הוא ענה שכן - אפשר לנסות

dili

New member
בטח שזוכרת!!

הייתי מוקסמת מהנרות שלו! ראיתי נרות יפים בחיי, אבל הנרות שהוא הכין...משהו מיוחד!! יש לך דרך ליצור איתו קשר?

למעלה