יציקות לדק

selnekav

New member
יציקות לדק

שלום אני מתכנן לבנות דק על אדמה במידות של 4x5 ברצוני לדעת מה המספר המינימלי של יציקות הבטון הדרושות על מנת שהמבנה יהיה יציב, הדק הוא למעשה המשך של מרפסת בגובה 20 ס"מ מעל מפלס הקרקע אני מתכנן להשתמש בקורות של 10x5 על מנת שקורות התשתית יהיו לפחות מס´ ס"מ מעל הקרקע ( רוחב היציאה מהמרפסת 4 מטר ) תודה

fireman

New member
מישהו בפורום עשה זאת במו ידיך סיים לפני כמה

ימים לבנות דק בעצמו והוא פתח בפורום שרשור שלם עם תמונות של כל שלב עם כל הפרטים והמידע שאתה צריך, אני ממליץ לבקר שם. בהצלחה

דק

אני עשיתי דק לבד. אתה צודק שיש להשתמש בקורות 10X5. לאחר שתפלס את הקורות מכל קורה תוריד רגל. נניח שעשית קורה כל מטר, יש לך 30 רגליים. תחפור בור קטן ותכניס כל רגל כ- 20 ס"מ לאדמה. לאחר סיום הקונסטרוקציה, שפוך בטון מעורבב עם חצץ לכל בור. אין צורך ביציקות לעומק רב אלא כמות שתתפוס את הרגליים ותגיע עד מפלס הקרקע. אני עשיתי יציקה לכל רגל אבל אתה יכול לחסוך אם הקרקע אצלך יציבה ולעשות יציקות כל 2 מטר ואז זה חצי כמות אבל למה להתעצל, המלט + חול + חצץ לא יקרים והמבנה יהיה הכי יציב עם יציקות בכל רגל. בהצלחה.

yulevi

New member
תשובה לענין

יעילה ופרקטית,כמות הבורות מאוד תלויה בקרקע,במידה ואין צורך בהרבה יציקות אני ממלצ להוסיף עוד עמודי תמיכה שישענו על מרצפות ישנות או משטחי בטון קטנים מהעודפים,כדי למנוע בעתיד שקיעה של הדק

למעלה