יציבות

Crichton

New member
יציבות

מצטער אם זה לא ממש קשור, פשוט לא מצאתי פורום שיותר מתאים מזה. אני די מתחיל באומנות לחימה. הבעיה היא שכאשר אני מבצע חלק מן התרגילים (בעיקר סוגי בעיטות שונים), היציבות שלי ממש נמוכה, ואני נוטה ליפול המון. לשאלתי, האם יש איזשהם תרגילים המעלים את רמת היציבות? או כול דבר היכול לעלות את רמת היציבות שלי. תודה.

גם לי זה קורה הרבה ../images/Emo3.gif

אני לומד קונג פו ובבעיטות לפעמים יוצא לי טוב ולפעמים אני מאבד שיווי משקל וכמעט נופל או שהבעיטה לא יוצאת טוב או שחלק ממנה לא יוצא . לי נראה שזה רק עניין של תרגול ומיומנות אם יש מישהו בעל ניסיון שיוכל לתת טיפים משלו אשמח גם לדעת .

frodo1

New member
לי יש תשובה

תישען קצת על הרגל העומדת ואז תוכל לבעוט כמו שצריך.

יציבות ויציבה נכונה בבעיטות.

ברוך הבא לפורום
. כאן זה המקום לדון ולשאול שאלות הנוגעות לאומנויות לחימה. ראשית, תזכור שאתה עדיין מתחיל, ולכן ביצוע של דברים מסוימים יהיה קשה לך או לא הכי איכותי. הפתרון לזה הוא תרגול אינסופי! כדי לשמור על יציבות בבעיטות, כדי לבעוט מדי פעם בעיטות איטיות, תוך הקפדה על כל שלב ושלב בבעיטה. בתרגול מהסוג הזה, תלמד את המסלול הנכון של כל בעיטה (דבר שגם יטמיע לך בגוף ובמוח את הבעיטה), ומה שלא פחות רלוונטי עבורך, יקנה לך יציבות (הרבה יותר קל "להעיף" את הרגל במהירות ומיד להחזירה לקרקע, מאשר להרים את הרגל ל-א-ט ולהחזיק את הגוף בצורה לא כ"כ נוחה לו ושהוא לא רגיל אליה).

amir_aikido

New member
../images/Emo45.gif

ועד נקודה למחשבה: אחת המטרות בבעיטות גבוהות היא לשפר את היציבה והכוח כשבועטים לגובה נמוך יותר. אמיר

dutchman

New member
מצטרף לסלבו לוי

כמו שנאמר רק אימון עוד אימון ועוד אימון אין אף דרך אחרת (פה לצערי אין קיצורי דרך :)) בהצלחה!

hajy

New member
קודם כל.....

ברוך הבא לפורום
. גם לי בהתחלה היו בעיות של שיווי משקל (רק בשיעורים הראשונים). יש כמה תרגילים שיכולים לעזור לך: 1) תעמוד על רגל אחת, תרים את הברך כמה שיותר גבוהה. אחר כך תעשה את אותו דבר עם הרגל השניה. 2) אתה יכול לעשות אותו דבר עם בלטה. כך בלטה מהרחוב, בהתחלה תעמוד על התחלה תעמוד על החלק השטוח שלה, אחר כך שניראה לך שאתה מסוגל ליותר תעמוד על הצד של הבלטה ואחר שתיהיה מסוגל תעמיד את הבלטה כדי שהיא תיהיה הכי לגובה ותעמוד עליה. אני מקווה שעזרתי לך, זה מה שהמורה שלנו אמר לנו לעשות בהתחלה (ולא למי שישאל, זה לא למדתי את זה מאיזה סרט קונג פו)

gafni

New member
סליחה על השאלה -אבל אתם לומדים

לעוף ? ניסיתי מה שכתבת ב סעיף 1 - עמדתי על רגל אחת ,הרמתי ברך ,כשניסיתי להרים את הרגל השניה ,נפלתי כל פעם - איך אתם מצליחים ?

שחור3

New member
חחחחחחחחחחחח לא הבנת../images/Emo122.gif

הכוונה לעמוד על רגל אחת ולהרים את הברך השניה הכי לגובה!!!!!!!1 ואחרי זהה רגל שניה על הרצפה והרגל השניה עולה הכי למעלה!!!!1 לא לעוף ולא לנסות לעוף התחת שלך לא יעמוד בזה

gafni

New member
אדון שחור 3 מה התחת שלי יכול או

לא יכול - אתה לא תקבע. אולי לעוף אני לא מסוגל אבל אני יודע ליפול עם סגנון !!!!!!1

hajy

New member
חחח באמת לא הבנת אותי.......

אני מקווה שלא ניסית את זה באמת, ואני חושב ששחור הסביר לך למה התכוונתי

avima

New member
חסרה קצת אינפורמציה

יש הרי סוגים רבים של בעיטות ישרות,מעגליות,אחוריות ועוד. האם חוסר השיווי משקל בא לידי ביטוי בכולם ? האם גם בעמידה על רגל אחת (סטאטית) יש חוסר יציבות ? הרבה פעמים יש בעיה עם המזרן - שמקשה לשמור על יציבות בכול מקרה - קבע תמיד מבט רחוק (נשמע מצחיק אבל עוזר מאוד) כופף מעט את רגל הבסיס הטה פלג גוף עליון כמשקל נגד לרגל המונפת וכמובן בעט,בעט,בעט - השאר כבר יסתדר.

יציבות

כמו שאמרת הינך מתחיל באומניות לחימה ועם הזמן הדברים מתחילים לבוא, אף אחד לא מבצע מושלם על השיעור הראשון. הצעתי היא שים יד על הקיר תרים את הברך ותשחרר בעיטות לאט וגם תעמוד במצב הסופי. זה משפר את היציבות וגם את הבעיטות עצמן.

הכי חשוב ליציבות:

לשאול את המורה שלך איך להגיע ליציבות. הוא מכיר גם אותך וגם את השיטה שאתה לומד - מי כמוהו יידע לעזור לך?

ברוך הבא לפורום

אתה צריך לשים לב לכמה דברים שאולי יראו לך בסיסיים מידי, אבל הם חשובים ביותר. 1. מבט - שים לב לאן אתה מסתכל בבעיטות שאינן צורכות סיבוב הראש. שים לב כיצד אתה מסובב את הראש בבעיטות מסובבות לאחור (דרוש סיבוב מהיר שבסופו העין ממוקדת במטרה). בבעיטה אחורית יש לראות את המטרה בזווית העין. 2. עקב - ישנן בעיטות הדורשות הרמה מעטה של העקב (רבתחילת התנועה לצורך הכנסת האגן) ומיד בעת שהרגל מתיישרת, העקב חוזר וכל כף הרגל ברצפה (בעיטה צידית, קדמית, סיבובית פנימה וכו') ישנן בעיטות הדורשות הרמה מועטה של העקב ותפקוד של כריות האצבעות כציר סיבוב בכל זמן הבעיטה (סיבוביות לאחור). דאג לכך שבכל מקרה ציר הסיבוב לא יהיה העקב, זוהי אחת הטעויות הנפוצות הגורמות לחוסר בשיווי משקל. 3. מומנט סיבוב - בבעיטות סיבוביות (פנימה או לאחור) שים לב שהמומנט האגן אכן סיבובי. (בשלבים יותר מתקדמים ניתן לבצע כל בעיטה כזו גם עם מומנט האגן קדימה על מנת לשלוט על מיקום הנחיתה). 4. ידיים - תמקם את הידיים נכון בכל בעיטה (מהתחלת הביצוע ועד הסוף מיקום הידיים משתנה), כלומר הגנה על הראש, ביצים וכו'. אין לפזר את הידיים בעת הביצוע (גם תאבד שיווי משקל וגם תהיה חשוף להתקפה). גיל

למעלה