יציבות וגמישות.

יציבות וגמישות.

שלום. לא מזמן התחלתי ללמוד אמנויות לחימה ושמתי לב שאני נורא לא יציב וגם לא גמיש. יש לי כמה שאלות ואשמח מאוד אם תענו לי עליהם, ואם אפשר גם לפרט. 1. איזה תרגילי יציבות אפשר לעשות (תנו כמה דוגמאות בבקשה)? 2. כמה זמן לעשות אותם? 3. האם לעשות אותם כל יום? גמישות : 1. האם חשוב לעבוד על הגמישות של כל חלקי הגוך או שרגליים בלבד זה מספיק? 2. כמה זמן אני צריך לעשות את המתיכה? 3. כמה פעמים (כמה סטים)? תודה מראש. B.B

eladי

New member
תשובות

1. תרגילי באלנס... יש הרבה. תעמוד על רגל אחת. תוכל לגוון ע"י בעיטות (בלי להוריד רגל). תשחק עם כמות הזמן שאתה עומד. תוכל גם לשאוף לעמוד על פלטפורמה צרה וגבוהה. יש כמובן עוד תרגילים, זו רק דוגמה. תשאל את המדריך שלך. 2. הרבה ככל האפשר. 3. כן. כדאי בכלל להתאמן על טכניקה כל יום. על גמישות: 1. שפגאט הוא לא שיא הגמישות. יש עוד הרבה שרירים למתוח ולהגמיש. 2. מתיחות - תלוי איזה סוג; יש דינאמיות וסטאטיות. יש מתיחות שעושים להרפיה של השריר אחרי ולפני אימון, ויש מתיחות שעושים לשם המתיחה (להגמיש). זה משהו שאתה חייב הדרכה מקצועית (ויש גם ספר נחמד - "להיות גמיש" שאפשר למצוא בחנויות הספרים). 3. ראה תשובה 2. בהצלחה.

תודה רבה. ועוד כמה שאלות ובקשות.

1.אתה יכול להפנות אותי למקור מידע שבו יש הסבר על "תרגילי באלנס"? 2.מה זה "פלטפורמה", ואיפה אני מוצא אחת כזאת? 3. מה הכוונה "כדאי להתאמן על טכניקה כל יום"? מה זאת אומרת "טכניקה"? גמישות זאת טכניקה? יציבות זאת טכניקה? 4. תגיד, שמעתי שאם יש לך מסת שריר גבוה יהיה לך יותר קשה לעשות שפאגאט ולהיות גמיש. יש אמת בדבר? 5. אני בן 14. יש עדיין סיכוי שאני אצליח לעשות אי פעם שפגאט? 6. איך לשפר את הגמישות ולעשות שפגאט? 7. אני רוצה מתיחות לצורך גמישות. כמה זמן עלי לעשות את זה (ז"א כמה זמן עלי להחזיק את הרגל לדוגמא במצב של מתיחה). שוב תודה רבה. B.B

eladי

New member
תשובות - סבב 2

1) balance = איזון (או יציבות, תלוי בהקשר). אני לא מכיר מקור שבו זה כתוב מסודר. חפש ב google. 2) פלטפורמה היא משטח. יכול להיות שרפרף נמוך, בלוק בניין, גזע עץ גדום (שאפשר לעמוד עליו). 3) טכניקה היא הדרך בה אתה מבצע פעולות מסויימות. אתה לומד את הדרך (על כל הדגשים שלה) ומתרגל אותה יום יום - הרבה פעמים. גמישות ויציבות הן יכולות טכניות. תרגולן הוא חלק מתרגול הטכניקה. הטכניקה (הדרך שבה אתה מבצע) שלך תשתפר ככל שהגמישות והיציבות ישתפרו (כמו גם הכוח, הסיבולת והדיוק). 4. צריך לדייק פה. שריר חזק לא מפריע לטווח התנועה (אדרבא). שריר נפוח יכול להוות בעיה. יש אנשים שריריים אבל וגמישים מאד. 5. 14 זה גיל צעיר יחסית. שפגאט קדמי (בנות) בוודאי שתוכל לעשות. שפגאט צידי הוא פונקציה של מבנה האגן... ויש הרבה מאד אנשים שלא יכולים לבצע מושלם (אבל קרוב מספיק). זה רק הזמן יוכל להגיד. 6. אימון אימון אימון. לכל אדם יש צורה אחרת להתאמן, וזה רק מאמן אמיתי יוכל לעזור לך. אימוני גמישות לקויים הינם מסוכנים ביותר ! 7. אחרי אימון אירובי אינטנסיבי, בו השרירים חמים ומסטיקיים, תוכל למתוח אותם. תעבוד על סולם שוודי (לאט ובעדינות). נהוגים סטים של 45 שניות עד דקה. חשוב להקפיד על נשימה והרפיה. תעבוד רק עם מורה או מישהו שיודע מה הוא עושה - אל תנסה לבד.

שלום חברים ,בקשר לגמישות

שלום חברים ,אולי אתם לא יודעים סבא אריה החליט גם לעבור פעם בשבוע לקראטה או להגנת עצמית בנסף לג'דו למזלי נפלתי בקבוצה ננאדרת עם בוגרים רציניים אשר ודאי אני המבוגר ביותר יש לציין קבלת פנים החמה ביותר של המאמן סאנסאי גדי בן זימרה ואביו רוג'ה . תחילת כול שיעור אני עובר תרגילה גמישות ע" אדם נפלה שמו מיכאל שהוא אלוף אירופה וכפי שהבנתי באומנות לחימה יוונית (על זה אינני חותם ) הוא עושה את זה באיתיות ובקצב אחיד במשך 1/4 שעה עם הרגליים ,ידיים ובצדק רב הוא אומר עם העברית שלו "" הרבה חלודה "" אבל בסופו זה נותן הרגשה טובה מאוד ,שלפרות עוד משהוא זז אצלי . זה לא אומר שאצליח להכנס לקופסת סרדינים אבל זה ודאי יהזור והלואי שכול אדם מבוגר לפי יכולתו יעבור הרגשה כזאת . שיהיה לכם כול טוב בכבוד רב סבא אריה

למעלה