יציבה מול הפסנתר

יציבה מול הפסנתר

באיזו גישה אתם תומכים? נמק פרט והסבר (מרפקים בגובה הקלידים למשל? וכו´ - סתם הצעה לדיון בנושא שנוי במחלוקת ועם הרבה הסטוריה שנראה לי מעניין))

Mr Peiser

New member
ת´אמת לא שמתי לב לזה כל כך אף פעם..

אני זוכר שתמיד התישבתי איך שנוח לי. מה שכן, זה שלפני מספר שבועות חבר שלי שגם כן מנגן התישב על הפסנתר שלי, והוא בערך בגובה שלי, ואמר לי איך אני יכול לנגן כשהכיסא כל כך נמוך? שזה פשוט בלתי אפשרי ! ואף פעם לא שמתי לב לזה... ניסיתי להרים את הכיסא כמו שהוא אמר ואני פשוט לא יכול לנגן ככה!

אני מסכים עם זה שכל אחד צריך

לשבת איך שנוח לו. כשמכריחים את הגוף לשבת בצורה מסוימת, זה יוצר מתח, ואז זה עוד יותר מפריע בנגינה. לעומת זאת, משהו שאני עכשיו לומד אותו על בשרי, זה שאנשים גבוהים כדאי שישבו יותר רחוק מהפסנתר מנמוכים. זה בגלל שכשאתה יושב קרוב, אין למרפקים שלך הרבה מרחב פעולה (נגיד, להעביר את יד ימין מעל יד שמאל) ולדעתי ליסט לימד את כולנו שפעולה משוחררת ושוטפת של המרפקים (ושל כל הזרוע, למעשה) לפעמים חשובה כמו פעולה משוחררת של האצבעות. מבחינת יציבה, הכי בריא ולאורך זמן הכי נוח לשבת עם גב זקוף (וזה לא אני אמרתי, אלא רופאים מוסמכים!
)

אני אדבר על עצמי

דבר ראשון אני אוהבת לשבת טיפה גבוה.... ככה שיש לי שליטה מלאה על הכל!!! :) אני חושבת שצריך לשבת (כל אחד בהתאם לגוף שלו) לא קרוב מידי לפסנתר באמת על מנת שיהייה מרחב למרפקים וגם חשוב שהתזוזה של כל הגוף תיהייה משוחררת ולכן חשוב לקחת מרחק מהמקלדת... גל והכי חשוב שיהייה לכם נוח!!!

דניעל

New member
המורה הראשונה שלי לפסנתר אמרה

שהמרפקים צריכים להיות בגובה הקלידים. אבל הכסא שלה בכלל לא התכוונן... ואני הייתי פצפונת בסוף כתה א´, בכלל לא הגעתי לרצפה... אצל ההורים שלי הכסא מתכוונן, והייתי מכוונת אותו בערך כמו שהיא אמרה. זה יצא די נוח. הכסא הנוכחי שלי גם לא מתכוונן, והוא היה נמוך מדי, אז הוספתי כרית (לא ממש נוח. הכרית בורחת לפעמים). כשהייתי בהריון, הרחקתי את הכסא בהדרגה מהפסנתר... עד לחודש תשיעי, שאז הייתי מנגנת כמעט עם ידיים ישרות, ורק במרכז הפסנתר
אז גם היום אני יושבת די רחוק ממנו, כי התרגלתי (קניתי את הפסנתר הזה כשהייתי בהריון). לפעמים אני מתחילה לנגן, ובמהלך הנגינה חייבת להפסיק ולהרחיק את הכסא, כי אני מרגישה שאני ממש מתאמצת. זה מה שיש לי לתרום לנושא.

Bandersnatch

New member
אני הולך עם השאר.. מה שנוח לך

וכל עוד לא כואב לך הגב. אני אישית מנגן כל פעם בתנוחה שונה, תלוי באופי הנגינה/יצירה (מהירות, מקצב, סגנון, ההתלהבות שלי ממנה) ולפי מצב הרוח. לא פעם קורה לי שאני מנגן ותוך כדי הנגינה אני נעמד כדי להשתחרר קצת, או מרחיק/מקרב את הכיסא, הולך שמאלה ימינה (עם הכיסא).. אני די אקטיבי מבחינת התזוזות שלי
. דרך אגב, גליתי שלנגן על האוקטבה הגבוהה ביותר עם יד ימין ועם האוקטבה הכי נמוכה (יותר מדוייק בין השנייה הכי נמוכה להכי נמוכה) זה קצת מוזר..
זה תופס מקום

טוב, כמו שחשבתי

הרוב יודעים שצריך לשבת במרחק כזה מהפסנתר שהידיים חופשיות והמרפקים בגובה הקלידים. כולם גם מסכימים עם זה שצריך להיות נוח. ובכל זאת, לא חסרים אנשים שמנגנים (וטוב) עם אצבעות שטוחות או ישבן בגובה הקלידים. ומה בכלל עושה נגן עוגב עם 5 מנואלים? ולגבי נוחות - הרי בדיוק מה שטוענים כל מומחי היציבה הספציפיים והאלכסנדרים למינהם זה שלאנשים יש מושג מעוות מאוד לגבי מה נוח ומכאן בדיוק מתחילות הבעיות

פוגטיב

New member
אני בעד ישיבה כך

שהמרפקים מעט מעל הקלידים כך אפשר להיות משוחררים יותר ולא לנגן פורטה עם כוח אלא ע"י הפעלת משקל גוף. חשוב לשבת כשהטוסיק על קצה הכסא.

למעלה