יציאת מצריים

מוטי ש

New member
יופי עוגי! :)

דע לך שגם בני ישראל שיצאו ממצריים אכלו עוגיות, כינו את העוגיה מן,ויש האומרים על שם היותה אוכל מוכן ומזומן, ויש הגורסים שהיה לזה טעם חבל על הזמן.. משום מה,זה אף פעם לא הספיק להם,תמיד הם רצו לאגור עוד ועוד, לך תבין מנטליות של עבד שכל הזמן רוצה לאכול ולסעוד. בכל אופן,תודה על שיתוף הפעולה אני בטוח שגם בשם ההנהלה.:)

היה להם ארבעים שנים לעשות

מדיטציה. מה זה לא מספיק? וחוץ מזה חג שמח. וחוץ מזה בני ישראל הסתובבו במדבר ארבעים שנה במדבר כדי שהדור שהיה במצריים לא יכנס לארץ אלא הדור שהיה בחופש במדבר ז"א. החופשיים ברוחם ובנפשם הם אלה שזוכים בטוב איזה טוב יש במדינה שלנו? טוב זה לשרשור אחר. כנראה שצריכים אנשים להשתחרר מסבל העבדות ולשכוח את הדברים כדי להנות מדברים אחרים. האם הם גילו אז את המדיטציה והשחרור מהסבל???

מוטי ש

New member
אם הם היו עושים

ארבעים שנה מדיטציה אז מצבם היה טוב. העניין לדעתי,הוא,שלאחר 40 שנה,הדור שלא ידע את מצרים מת,והדור החדש הגיע בהדרגה לנקודת האל חזור בדרך אל הארץ הקדושה שהובטחה לאבותיהם ואשר הייתה המקור שממנו הם באו.המנטליות של העבד מתה, הקישורים של הנוירונים שיצרו את המנטליות הזאת הותרו ונמחקו, ונוצרה אפשרות חדשה לתפיסה חדשה של מציאות לא מוכרת. תארי לעצמך את החיל והרעדה שאחזו בכל עמי האזור כאשר העברים התקרבו בהדרגה כמו מכבש אל ארץ הקודש, עם שנצרף בכור הייסורים של המדבר,התחשל והתגבש, מי יכול היה לעמוד מולם באותו זמן, מי יכול היה להזיק להם או למטרתם? חבורה של בדואים אמתיים! יכולת עשייה לעילא ולעילא.

מוטי ש

New member
חחח :)

דבר ראשון :כתוב היטב וכתוב יפה.דבר שני,מה זה הפוסט הארוך הזה אחי, אפילו אני מעולם לא כתבתי הודעה כל כך ארוכה?
דבר שלישי,עזוב את מה שהיה בעבר,בוא והצטרף אלינו עכשיו ליצירה חדשה. מה שכתבת בעבר,שייך לעבר ועכשיו יש לכולנו הזדמנות לעשות משהו חדש בהווה,לא? חירות היא,גם,בין היתר,חופש מכל מה שעשינו בעבר או לחילופין, היכולת לפעול מתוך מקום שהוא לעולם מתחדש.כמו שאמר,נדמה לי, איזה רבי נחמן אחד.אז תמיד אנו מגלים דברים חדשים שלא ידענו, עוד פנים נסתרות בכל דבר ודבר. אני בכל מקרה עובד על העניין הזה בחיי,זה מה שחשוב לי,זה אחד הערכים, שיכולים לאפשר לי בהדרגה לא להשתעבד לשום דבר מחד גיסא ומאידך להתחבר לכל מה שדרוש כדי להמשיך ולנוע קדימה אל עבר מטרה מהותית מסויימת עבורי. או יצירתיות. ושוב תודה על תרומתך לדיון.

מוטי

1. זהו איננו פוסט, זהו מאמר שכתבתי לעיתון מאמנים אישיים שהוקדש לנושא החירות (יצא לפני פסח שנה שעברה) 2. כשראיתי את ההודעות בשירשור הזה ניזכרתי במאמר, חיפשתי אותו כי עיניין אותו מה כתבתי שנה קודם, אחרי שקראתי אמרתי לעצמי "וואלה? כל הכבוד למי שכתב את זה, אחלה מאמר, שווה להעלות אותו לשירשור" - ככה שהמילים הכתובות שם קיבלו משנה תוקף גם היום, אתה מוזמן לראות מהם את התרומה שלי היום. בכל אופן תודה על ההוקרה

מוטי ש

New member
מסכים איתך

שזה אחלה מאמר,אתה יודע לכתוב יפה מאוד,להביע רעיון באופן בהיר ומדוייק. לכנות זאת פוסט היה בצחוק.כי למרות שזה מאמר,הרי שעדיין יש לקרוא אותו מדף האינטרנט, דהיינו מהמחשב ועל כן על האדם להשקיע את אותו מאמץ שישקיע בקריאת הודעה ארוכה..:) אבל אתה רואה,אני השקעתי וגם נהניתי בסופו של תהליך ובמהלכו.

רוצה לשתף אתכם במשהו יפה ../images/Emo140.gif

שקראתי בעיתון הוירטואלי ברומו של איזון לפי דעתי מקסים. תגיד פו, למה אתה לא מתעסק במשהו?" שאלתי. כי זה יום יפה." אמר. "כן, אבל - " למה לקלקל אותו?" אמר. אבל אתה יכול לעשות משהו מועיל," אמרתי. "אני עושה." "עושה מה?" "מקשיב," אמר. "מקשיב למה?" "לציפורים, ולסנאי שנמצא שם." "מה הם אומרים?" "שזה יום יפה." אמר פו. "אבל, את זה אתה כבר יודע." אמרתי. "כן, אבל תמיד טוב לשמוע עוד מישהו שחושב כמוך." אמר. מתוך "הטאו של פו", מאת בנג'מין הוף, הוצאת פראג.

מוטי ש

New member
חמוד לאללה ../images/Emo140.gif

שמת לב שבהודעה שלי(קודם לכן) אני סך הכל חושב כמוך,אך מתאר את הדברים קצת אחרת? :) תודה על עזרתך בשירשור הזה ותודה גם על הקטע הזה. המשך שבוע וחג נעימים.

למעלה