יציאת הספר השביעי

יציאת הספר השביעי

שרשור הנצלש"ים הוא מלפני שבוע ואני בכלל לא יודע אם זה נחשב נצל"ש, אז בכל מקרה, עלתה בראשי ההצעה שהפורום ייסגר למשך שבוע מהיום שהספר השביעי ייצא באנגלית. למה? כי יש כל מיני אנשים שינצלו את הפורום כדי להרוס לאנשים אחרים את הקריאה ויתחילו לפרסם כאן ספוילרים בכותרות הנושאים ללא הפסקה. אני לא מדבר סתם, ידידה שלי סיפרה לי שזה קרה לה בספר השישי, היא ישבה בבית וקראה אותו באנגלית, הקפידה לא להיכנס לפורום, וכשהייתה לה שאלה קטנה למשהו שהיא לא הבינה היא נכנסה לפורום וראתה שכתוב "דמבלדור מת!!! סנייפ הרג אותו!" וזה הרס לה את הקריאה. אני יודע שלסגור את הפורום זה קצת קיצוני אבל חייבים לנסות שדברים כאלה לא יקרו. עדיין, זה הספר השביעי והאחרון וזה יהיה ממש מבאס אם פתאום מישהו שלא קרא אותו יראה "הארי מת!" בפורום הארי פוטר. גם תחשבו שאנחנו הדור היחיד שיצא לו לקרוא את הספרים בדיוק כשהם יוצאים, לחכות לכל ספר, לפתח תיאוריות בין לבין. בעתיד מי שירצה לקרוא יוכל ללכת לספריה/לחנות ולקנות איזה ספר שהוא רוצה ולא תהיה לו את ההנאה הזאת. חייבים לנסות להשאיר לקוראים את המתח ולגלות את הסוף של הסדרה בספר עצמו ולא באיזה דף אינטרנט אקראי. מה דעתכם?

Gummy Bears

New member
לדעתי זה מאוד קיצוני,

מכמה סיבות: א. יש אנשים, תתפלאי, שרוצים ספוילרים. כן כן. ב. אי אפשר לסגור למי שרוצה שיהיה פה פתוח. ג. שבוע זה לא מספיק, יש אנשים שקוראים לאט. אז לכמה זמן הפורום יסגר? לחודש? זה יותר מדיי! בשביל זה יש פורום הארי פוטר - הספר, כדי לדון בספרים. ד. אם מישהו ממש ממש לא רוצה לקרוא ספוילרים, הוא יכול לא להכנס לפורום הזה בכלל, גם לא בשביל שאלה קטנה. יש סיכון ספוילרים בלהכנס לפורומי הארי פוטר שבוע מיום יציאת הספר החדש, זה ברור לחלוטין. ה. יש בפורום הזה ספציפית חוק נגד ספוילר בכותרת. צריך לשים סימן
בכותרת ולכתוב את הספוילר עצמו בגוף ההודעה, כך שאם לא רוצים ספוילרים, פשוט לא נכנסים להודעות עם
בכותרת או שלא נכנסים לפורום, ושומרים שאלות קטנות עד שגומרים לקרוא.

Jemma7

New member
יש עוד אופציה...

שמי שמפחד מספוילרים פשוט ייקח הפסקה מהפורום עד שהוא יסיים את הספר.

אני בן

אתה צודק, ונכון שיש את החוק של הסימון ספוילרים, אבל התכוונתי שיש אנשים שכל הכיף שלהם בחיים זה להרוס לאנשים אחרים ולפרסם ספויילרים בלי הסימון. ונכון שיש מנהלות מהירות וזריזות, אבל אפילו אם לוקח להן 2 דקות למחוק הודעה, עדיין יהיו אנשים שזה יהרוס להם, ומי אמר שבאמת לוקח 2 דקות למחוק הודעה? הודעה יכולה להיות פה לילה שלם עד שמישהו ימחק אותה. ונכון שאולי עדיף לא לסגור את הפורום ופשוט להניח שמי שלא רוצה ספויילרים שלא ייכנס, אבל אם יש שאלות קטנות כמו "מתי יוצא התרגום בעברית" אז הוא ייצטרך ללכת לכל מיני אתרים אחרים וברור שהוא לא ייכנס לפורום, אז מה הטעם?

ToryMaster

New member
זה לא יקרה, צר לי

טכנית אי אפשר לסגור את הפורום, ומבחינה אתית זה כבר סיפור סבוך אחר. מה שכן, אנחנו בוחנות אופציות אחרות, לא בטוח שנוכל לבצע אותן, אבל נשתדל.

Guid

New member
רעיון מעולה! אני בעד מוחלט!!

אבל כמו שיעל רשמה- זה בלתי אפשרי... וחבל... כי אני מכיר את התופעה המעצבנת הזו של ספיילרנים בפורומים וזה מרגיז!!!

למעלה