יציאות-עצירות??

salma2006

New member
יציאות-עצירות??

התינוקת שלי תהיה בת 3 שבועות עוד יומיים (3.6.06). היא יונקת בשילוב עם קצת תחליף של מטרנה (כ- 120 מל"ל במשך היום). עד יום שבת שעבר היו לה יציאות (קקי) 3-4 פעמים ביום ביחד עם הרבה חיתולים רטובים. מאז יום ראשון (28.5.06) אין לה קקי (רק חיתולים רטובים והרבה). גם מאז אותו יום ראשון היא יושנת 5-7 שעות רצופות ואז היא כמה לסדרת יניקות המתמשכת בין 5-7 שעות עם הפסקות קצרות והירדמות קצרה. הדבר מתיש אותי וחוששת שגם מתיש אותה ואולי בגלל זה היא לא מקבלת מספיק חלב מהיניקה. הילדה מרגישה בסדר ולא בוכה אלא כשהיא רעבה ולפעמים גם כשמחליפים לה חיתול או בעת אמבטיה. אמרו לי שלפני גיל 6 שבועות אם אין קקי אז זה כנראה שהילדה לא מקבלת את כמות האוכל הדרוש לה מהיניקה (יש לציין שכבר יומיים לא הוספתי לה מטרנה). האם זה נכון?? האם יש לילדה שלי בעיה בגלל שאין לה קקי כבר כמה ימים?? נא עזרתכם ותודה.

1טלטלים

New member
יציאות עצירות

היי, ממממ....יהיה קשה לענות על שאלתך.ייתכן והיא נמצאת בקפיצת גדילה (3שבועות אופייני)-יניקות תכופות וזה עובר תוך כמה ימים,ממשיכים להניק לפי הדרישה.נראה לך שזה מציק לה? הוספת תמ"ל בד"כ משנה את היציאות(גם מרקם,ריח ותדירות).בד"כ תינוק שיונק מלא (ללא תוספות) משנה את תבנית היציאות שלו בגיל חודש-תדירות יורדת מעט וזה די תקין שתינוק יעשה את צרכיו פעם בכמה ימים(בד"כ יציאה גדולה ורגילה ) וזה לא נחשב לעצירות.אם כי ספירת טיטולים עם קקי ופיפי היא חשובה כאמדן ליניקה יעילה ומספקת . מה עושים? תמשיכי להניק אותה ולצפות ליציאה,ביניתיים תעקבי אחרי טיטולים רטובים ואחרי התנהגות שלה(שימי לב שהיא חיונית,מגיבה,בוכה ויש טיטולים רטובים וספוגים בפיפי...),מקווה שזה יסתדר ,אפשר לעסות לה את הבטן בתנועה סיבובית,לשים אותה קצת על הבטן(להתאמץ),לקפל את ברכיה כלפי הבטן,אמבטיה חמימה. הקפידי להניק אותה לפי דרישה,תוודאי שהתפיסה שלה טובה (תראי בתמונות בגלריה של הפורום). ~~~ אפשר שאלה ? ממה נובע הצורך בהוספת מטרנה ? תעדכני וחג שבועות שמח,

למעלה