יציאות בזמן פרידה??

מצב
הנושא נעול.

השואלת 1

New member
יציאות בזמן פרידה??

יציאות בזמן פרידה??
רציתי לשאול אני החלטתי להפרד מבן זוגי, כבר פניתי לעו"ד, אך טרם הוגש התיק לרבנות ולבימ"ש. אמרו לי שאסור לבגוד כי אז יהיה לי בלגאן ברבנות, אבל לגבי יציאות, אם נניח אני אלך למועדונים וארקוד, ואפגוש אנשים ללא מגע מיני, יש איזה שהיא מניעה?

תשובה

יציאות בזמן פרידה??
רציתי לשאול אני החלטתי להפרד מבן זוגי, כבר פניתי לעו"ד, אך טרם הוגש התיק לרבנות ולבימ"ש. אמרו לי שאסור לבגוד כי אז יהיה לי בלגאן ברבנות, אבל לגבי יציאות, אם נניח אני אלך למועדונים וארקוד, ואפגוש אנשים ללא מגע מיני, יש איזה שהיא מניעה?
תשובה
התנהגות כנ"ל עלולה לשלול ממך את זכותך למזונות ואף לחייב אותך לקבל גט. אם אין לך בעיה עם זה תמשיכי.

השואלת 1

New member
הכוונה היא למזונות אישה?

תשובה
התנהגות כנ"ל עלולה לשלול ממך את זכותך למזונות ואף לחייב אותך לקבל גט. אם אין לך בעיה עם זה תמשיכי.
הכוונה היא למזונות אישה?
כי אני לא מעוניינת בהם. וגט אני מאוד רוצה. בילדים ובחלוקת הרכוש זה לא יפגע?

תשובה

הכוונה היא למזונות אישה?
כי אני לא מעוניינת בהם. וגט אני מאוד רוצה. בילדים ובחלוקת הרכוש זה לא יפגע?
תשובה
זה לא צריך לפגוע במזונות הילדים ובחלוקת הרכוש אך יש אפשרות שתאבדי את הכתובה. בנוסף יש לבדוק אם התנהגות לא מוסרית מצד האישה, כפי שביה"ד מבין אותה לא פוגעת בתביעתה לגירושין. השאלה היא מדוע את רוצה גט. אם תטעני שהוא בוגד בך הוא עלול לטעון שאת לא יותר טובה ממנו. יכול להיות שמבחינה הלכתית את רשאית לבלות אך תחושת הבטן היא שכל עוד הליך הגירושין לא הסתיים זה לא מומלץ.

השואלת 1

New member
תודה אני אשאר בבית

תשובה
זה לא צריך לפגוע במזונות הילדים ובחלוקת הרכוש אך יש אפשרות שתאבדי את הכתובה. בנוסף יש לבדוק אם התנהגות לא מוסרית מצד האישה, כפי שביה"ד מבין אותה לא פוגעת בתביעתה לגירושין. השאלה היא מדוע את רוצה גט. אם תטעני שהוא בוגד בך הוא עלול לטעון שאת לא יותר טובה ממנו. יכול להיות שמבחינה הלכתית את רשאית לבלות אך תחושת הבטן היא שכל עוד הליך הגירושין לא הסתיים זה לא מומלץ.
תודה אני אשאר בבית

השואלת 1

New member
עוד שאלה אחת ../images/Emo9.gif

תודה אני אשאר בבית
עוד שאלה אחת

אני צריכה סיבה לגרושין? הוא אמר לי שהוא בגד בי, ובשיחה האחרונה, כנראה אחרי ייעוץ הוא אמר לי אולי סתם עבדתי עליך... ולא בגדתי באמת. אין לי הוכחות, איזה סיבה אני צריכה, לא טוב לי איתו, הוא לא נמצא בבית 4 ימים בשבוע בערך, יוצא עד שעות מאוחרות, מזלזל בי, מה אני צריכה עוד? אין לי הוכחות על הדברים האלה. ושאלה שניה, הוא מוכן להתגרש בתנאי שהמזונות יהיו המינימום בחוק 1200 לילד, יש לנו שתיים שתיהם מתחת לגיל 6. הבנתי מהעו"ד שהוא חייב לשלם להם גנים, הוא מצידו אומר שילכו לגן של נעמת. אם אני מסכימה למזונות האלה, רק כדי לחתום על חוזה, אפשר אח"כ להגדיל?

תשובה

עוד שאלה אחת

אני צריכה סיבה לגרושין? הוא אמר לי שהוא בגד בי, ובשיחה האחרונה, כנראה אחרי ייעוץ הוא אמר לי אולי סתם עבדתי עליך... ולא בגדתי באמת. אין לי הוכחות, איזה סיבה אני צריכה, לא טוב לי איתו, הוא לא נמצא בבית 4 ימים בשבוע בערך, יוצא עד שעות מאוחרות, מזלזל בי, מה אני צריכה עוד? אין לי הוכחות על הדברים האלה. ושאלה שניה, הוא מוכן להתגרש בתנאי שהמזונות יהיו המינימום בחוק 1200 לילד, יש לנו שתיים שתיהם מתחת לגיל 6. הבנתי מהעו"ד שהוא חייב לשלם להם גנים, הוא מצידו אומר שילכו לגן של נעמת. אם אני מסכימה למזונות האלה, רק כדי לחתום על חוזה, אפשר אח"כ להגדיל?
תשובה
צריך להוכיח את הטענות בקשר להתנהגותו. אפשר להגדיל מזונות אחרי הסכם גירושין אך הוא יכול לתבוע שיפוי כיוון שבהסכם גירושין עם התחייבות למזונות בסכום מסויים מקופלת התחייבות של האם להחזיר לאב כל סכום שישלם מעבר לכך. לא תמיד מפעילים את השיפוי אך אם את מרוויחה היטב עלולה להיות בעיה. שמעתי שיש פסיקה של ביהמ"ש לעניני משפחה שפסלה הסכמי שיפוי אך יש פסיקה של ביהמ"ש העליון ולמיטב ידיעתי היא לא השתנתה והיא זאת שמחייבת.

הצניעי לכת

תודה אני אשאר בבית
הצניעי לכת
התאפקי אל תצאי ואל תחטאי עכשיו בחיי הוללות,כי הוא יתבע משמורת על הילדים, בתואנה שמה שמעניין אותך זה יציאות ובילויים,ולא טובת הילדים, והפנימי את העובדה שלכל דבר יש מחיר, והמחיר כרגע הוא זה שתהיי אשת בית ועם הילדים,ואח''כ עשי כרצונך.

ומה אם זה הפוך

תשובה
ומה אם זה הפוך
כאשר הבעל מתנהג באופן לא מוסרי בעת הליכי הגרושין(מלין בביתו נשים, מתרועע עם נשים באופן פומבי...), האם יש השלכות לכך על המזונות, גט, כתובה או רכוש?

תשובה

ומה אם זה הפוך
כאשר הבעל מתנהג באופן לא מוסרי בעת הליכי הגרושין(מלין בביתו נשים, מתרועע עם נשים באופן פומבי...), האם יש השלכות לכך על המזונות, גט, כתובה או רכוש?
תשובה
התנהגות לא ראויה יכולה להיות עילה לגירושין אך לא יחייבו אותו במזונות בגלל שהוא בוגד באשתו.

מצב
הנושא נעול.
למעלה