יציאה מטורקיה

טוביה22

New member
יציאה מטורקיה

ב2011 עשיתי כניסה בפיניקה ואח"כ שטתי לקסטלו מבלי לחזור לטורקיה (לא עשיתי יציאה מטורקיה). האם יכולות להתעורר בעיות בכניסתי הבאה לטורקיה?
האם מישהו נתקל בסיטואציה דומה?

לדעתי תבדוק בשגרירות

תספר סיפור למה יצאת ללא החתמת דרכון ותוכל להיכנס שוב לתורכיה ללא חשש

zina71955

New member
לצאת מתורכיה באופן בלתי רשמי בלי להחזיר

את הטרנזיט לוג ולהחתים את הדרכון זה פשוט מעשה חלמאי. התורכים מחזיקים מעקב ממוחשב של הטרנזיט לוג וביקורת הגבולות וסביר להניח שניסיון כניסה יזוהה והאיש יכנס לצרות צרורות. ייתכן גם יזוהה and he will get away with the murder . פנייה לשגרירות התורכית יכולה לפתור את הבעיה אם יתרצו, אך היא יכולה גם לגרום לכך שהאיש יוכרז כפרסונה נון גרטה ולא יוכל להיכנס לתורכיה כלל בשום אופן. סיפורי בדים לא תמיד עובדים ויכולים גם להזיק. ההחלטה היא של האיש לבדו אני סבור שזה תמרור אזהרה לכל השייטים שלוקחים סיכון כזה על עצמם ומסכנים גם את הצוות משום שהכתק הטרנזיט לוג שלא הוחזר נמצא במחשבי ביקורת הגבולות, מנהלת הנמלים והמכס

יש הפרדה בין הסירה לצוות. הפספורט שלך מוחתם

בכניסה לנמל אליו הגעת ומוחתם ביציאה משדה התעופה ( או ההיפך , אם הגעת בטיסה ויצאת בהפלגה).

lunatick

New member
הטרנזית לוג זה בטיפול המכס תידרש לשלם מיסי

יבוא. אנשים שיצאו בלי לעבור במשטרת הגבולות ידרשו לשלם קנס. יואב

zina71955

New member
על מידנייט אקספרס אני יכול לספר רשמים אישיים

ב 1955 "ישבתי" באיסקנדרון כסקיפר של מיכמורתן.לעיניינו של דבר. א. הסירה (בתורכיה) מקבלת טרנזיט לוג לשנה תמימה בתנאי שלא תצא מתורכיה. לדרכון ישראלי יש ויזה (בחתימת הדרכון) של 3 חודשים. מכאן שהסירה יכולה להישאר כאשר הצוות יוצא ודרכונו נחתם בשדה התעופה/נמל יציאה. הטרנזיט לוג אינו באחריות המכס (זה ביוון)) אלא באחריות לישכת המסחר.. במידה ובתורכיה תחרוג מהנהלים/חוקים הקנסות מגיעים להרבה אלפים (עד עשרות) של לירות תורכיות בין אם זו חריגה מתחום הזמן המותר לסירה או לפרסונה. חמור יותר אם לא ביצעת יציאה/כניסה חוקית או אז זה יכול להסתיים בכלא. אני בכל שיטוטי באזור גם כאשר היה לי טרנזיט לוג תורכי ויווני בו זמנית דאגתי לכניסה רשמית בשתי המדינות ויציאהמדורגת מכל אחת מהן. ה Sahil Guvenlik מצד אחד ו Hellenic Coast Guard נוהגים לעיתים לבדוק סירות במפרצים/לב ים. לא הרבה אבל.... או אז יש לךטרם

tillerman

New member
קיים נוהל למצב זה - כתוב בטרנזיט לוג

הנוהל מופיע ( בכל אופן לפני מספר שנים הופיע) באותיות הקטנות בהסבר שמודפס על הטרנזיט לוג.
בגדול צריך לגשת לשגרירות עם הטרנזיט לוג והדרכונים והם מטפלים בזה.
ההסבר לעזיבה "לא רשמית" חייב להיות אמין כגון תקלה טכנית חמורה , מזג אוויר קשה או בעייה בריאותית בסירה.
הבעייה שעברו שנתיים מאז יצאת ובאם תחליט בכל זאת לגשת לשגרירות תכין תירוץ טוב למה לא הודעת בסמוך לעזיבה.
באם לא תטפל בזה אין לדעת האם כאשר תיכנס לתורכיה שוב " המחשב" יעלה עליך או לא...
לכן עדיף תמיד לא להיות " פיקח" ולשוט על פי החוקים של המדינות המארחות כי חופשה מיועדת להנאה ולשקט נפשי ולעבור על החוק תמיד יוצר מתח שלילי וצרות לעתיד לבוא.

מטש1

New member
בלי עין הרע

כשמדובר על עברה על החוק, רצוי לא לדסקס את זה יותר מדי בכתובים. לך תדע מי קורא ומי רושם הערות.
לעצם הענין - אישית לא הייתי חוזר לתורקיה עם אותו דרכון וסירה באותו שם.

למעלה