יציאה מהארון

יציאה מהארון

אני טבעונית. גם הוא. כבר חודש.
למעשה אני צמחונית מגיל שש אבל מלפני חודש הוא החל ביוזמה ואני החלטתי להצטרף לנסיון.
לא בשר ולא דגים זה ממזמן. עכשיו גם לא חלב, לא גבינות ולא ביצים.
גילינו שאפשר להיות טבעוניים מאוד בריאים אבל אפשר במסגרת המגבלות לאכול גם מאוד לא בריא (מה שמפריע לי יותר מאשר לו, שנינו כאן בגלל מניע אידיאולוגי אבל לי לא מתאים להכניס זבל לגוף בגלל זה. כי מסתבר שבמבה בסלי וכאלה זה בקטגוריה לחלוטין).

יש פה חיה כזאת?
ומי מכירה קהילה אישית מקוונת טבעונית? (ואל תציעו לי בבקשה את "באופן" כי רק לחשוב על הגישה לחיסונים ולתרופות בכלל, מראה כמה אני לא מתאימה לשם).

הייתי צמחונית כמה שנים

לי זה עשה לא טוב (הרבה חוסרים ואנמיה)
המסקנה שלי מהעניין הייתה שאפשר לאכול צמחוני ולהישאר בריא, אבל(!) חשוב מאוד לאכול כל מיני דברים כמו אגוזים, וקטניות וסויה ולשלב ארוחות כדי לייצר באמת חלבון מלא וכו'
ובאורח חיים רגיל אני לא יודעת מי מאיתנו מקפיד כל כך על המזון שלו. למשל בארוחת צהריים בעבודה...

הקיצור ממליצה להיבדק בצורה סדירה כדי לא להגיע לחוסרים כל כך גדולים. אולי אפילו לקחת מולטיויטמינים

אגב איזה סוג דם את? בזמנו קראתי ספר על אכילה לפי סוג דם ושם אמרו שלסוג דם שלי (O) צריך לאכול הרבה בשר משהו על זה שהיינו הציידים של פעם. לא יודעת אם זה נכון או לא.

צמחונית אני מאז כיתה א'

אף פעם לא היו לי חוסרים ויש לי סוג דם O

מחפשת קהילה יותר בשביל למצוא תחליפים אפשריים כדי לא לוותר על הכנת מאכלים מסויימים, רעיונות לארוחות שלמות ואירוח וכו'.
אני אישית דווקא מהאנשים שסבבה להם עם אוכל משעמם וחדגוני אבל אולי בכל זאת אקבל רעיונות...

adip78

New member
בהצלחה

אחותי בעקבות הסרטן שלה הפכה לטבעונית. היא עוד יותר קיצונית ואוכלת מה שנקרא raw food.
התזונה שלה מורכבת מ80% אוכל לא מבושל.
היא חיה בעיקר על סלטים וקצת תבשילים.
התבשילים כוללים המון קטניות וירקות מבושלים.
הסלטים מכילים נבטים שהיא מנביטה לבד (מלא חלבון) וכל מיני גרעינים.
היא לא נוגעת בסוכר לבן וקמח לבן ולא בממתקים, עוגות וכו׳.

בטבעונות יש המון מקום ליפול ולגרום לגוף נזק. חייבים להקפיד להכניס מספיק חלבונים. מכירה טבעוניים שחיים רק על פחמימות וזה רע מאוד.
אם אכן זה בשביל הבריאות ולא לשם העקרונות, אני ממליצה להתייעץ עם מישהו שמבין ולקבל מתכונים מתאימים. לאחותי יש מטפלת סינית שעוזרת לה בזה (אבל היא רחוקה ממך מאוד).

אני יודעת שיש אתר שנקרא באופן טבעי שאולי יש בו קהילה שמתאימה לך.

ושוב המון בהצלחה

תודה

ובכלל מקווה שאחותך מרגישה טוב.
באופן לא מתאים לאנשי חיסונים ותרופות שכמוןני אבל באמת יש פה פורום עם הרבה מידע בתפוז.
נראה איך יתקדם, גם ככה ממתקים וקמחים לבנים לא היו הפייבוריט שלי אף פעם

אין קשר

בין חיסונים לטבעונות / ממתקים/ קמח לבן

נושא החיסונים עדיין שנוי במחלוקת
נושא הקמח הלבן והממתקים ממש לא....

בהצלחה

כל הכבוד! גם אני הייתי הרבה שנים

ולצערי חליתי במחלה שלא מאפשרת את זה אז הפסקתי.

לא מכירה קהילות, אשאל את אחותי שעדיין טבעונית.

rnavina

New member
טבעוניות נהנות יותר

זה שם הבלוג של כתבת אוכל שהפכה לפני כמה חודשים לטבעונית.
http://vegansontop.co.il/

אני רוב הזמן משתדלת לא לאכול חיות מתות. דגים פה ושם אוכלת. עוף ובשר בקושי. טבעונית לא הייתי. אני לא אוכלת המון מוצרי חלב אבל פה ושם אוכלת. בעיקר במאפים. גבינות גם בכריך. חלב קצת עם הקפה. וביצים אני אוכלת המון.

בהצלחה!

ראיתי ביוטיוב הרצאה על הלולים

תנאי הגידול, ההרג, ההתעללות. אכלתי המון ביצים לפני וכבר לא יכולה אחרי.
לא מומלץ למי שאוהבת ביצים.

rpilit

New member
אפשר ביצי חופש

אנחנו קונים ביצים מלולן- כשאוספים את התבנית רואים את התרנגולות מטיילות במכלאה, מקפצות למסתורי הטלה בגובה- מין קינים קטנים או בתי עץ- ובכלל נראות מבסוטיות (עד שמגיעה עונת הקציר, אבל לא חייבים לחשוב על זה).

rnavina

New member
אני מתנחמת בעובדה שאני צורכת ביצים אורגניות

וחלב אורגני.

ExNewYorker

New member
חייבת לציין שזה קצת מרגיש רע שאת כותבת

"חיות מתות" כשאני מניחה שרובנו כאן אינן צמחוניות.
איש איש באמונתו יחיה אבל צריך לכבד גם את מי שאינו חי לפי אמונתך.

(וכן, מכירה את התגובה של הבחור שכרגע ברח לי שמו מפורום אורגני בריאותי בטמקא שהיה אומר ש"אבל אלה חיות מתות!"... אז נכון, אבל אפשר להתבטא אחרת).

הקצאל

New member
מעולה
ומחזקת את ידיך- גם אני צמחונית

והלוואי שיהי לי כוח להפוך לטבעונית מחמירה.
לפחות את הביצים אני מקפידה לצרוך חופשיות.

אבל זה באמת זה

אני לא רואה מה יש פה "לכבד"
אמנם הייתי צמחונית כמעט 10 שנים, ועכשיו אני כבר לא מטעמים בריאותיים כאלה ואחרים, אבל העובדה היא שכן, אנחנו אוכלים חיות מתות.
זה כמו שהגדול שלי שאל ממה עשוי העוף, והסברתי לו שזו תרנגולת (אח"כ הוא נכנס לדיון על כך שהרגו אותה לצרכי מאכל).. מה לעשות, לא תמיד אפשר לייפות את המציאות.

למעלה