יציאה מדירת שותפים

saguyar

New member
יציאה מדירת שותפים

היי, אני עובר דירה מדירת שותפים, עכשיו אני צריך להביא שותף מחליף, והשותפים הנותרים דורשים מימנימום של מועמדים למרות שאין הדבר מעוגן בחוזה. בחוזה רק כתוב שהשותף צריך להיות באישור השוכר ואישור השוכרים. מה המשמעות? שהם יכולים לסרב לי לנצח לכל מועמד שאביא? איפה זה נגמר? ומה התהליך שאני צריך לעשות? להציג בפנייהם מכתב מעורך דין או משהו כזה? אני באמת חי בחרדה מתמדת בנושא ואני נורא לחוץ שאיאלץ לשלם שכר דירה על מקום שאני לא גר בו יותר. השותפים הנותרים בדירה קשים להתמודדות וממררים את חיי. מה אפשר לעשות מבחינה חוקית? והאם בעל הבית יכול לעשות משהו בנושא? אשמח לתגובה תודה.

המשמעות היא שאתה צריך להציג

שוכר חליף והמשכיר או השותפים יכולים לסרב לו רק ממניעים סבירים (כגון שהוא פושר רגל, נרקומן וכו').

saguyar

New member
אתה יכול לפרט בבקשה

מה הם אותם מניעים סבירים? והאם הופעת המילים "לשביעות רצונם" בחוזה משנה משהו ממה שאמרת? וגם לא ענית לי מה מחייב אותם חוקית בדיוק? האם צריך לערב עורך דין? מדובר באנשים קשים שעלולים להגיע לקיצוניות רצינית כשאנסה להכניס להם שותף שלא לרוחם באופן מוחלט. וגם הם מחבלים בסיכויים שלי למצוא מחליף..

אשמח אם תענה גם על שאלה זו, אני פשוט נמצא במקום מאוד לא טוב עכשיו.. ואם יש לך עורך דין טוב לעניין להמליץ עליו.

תודה

אני אשה ויש איסור על המלצות על עורכי

דין במסגרת הפורום.
הסברתי מהי המסגרת של "מניעים סבירים", כמובן שלא ניתן לפרט את כל המניעים שיכולים להיחשב סבירים בנסיבות עניין ספציפי.
תשובתי הייתה לפי החוק וזה מה שמחייב אותם.
האם הצגת בפניהם שוכר חליף והם סירבו לו? אם כן מה היו נימוקי הסירוב?
לתשומת לבך, הפורום הזה מיועד לשם מתן תשובה ראשונית ולא למתן ליווי משפטי צמוד ורצוף.

saguyar

New member
סליחה על הטעות

תודה רבה על התשובה ועל הסבלנות, וסליחה על הבלבול. אני מבין שלא מדובר בליווי משפטי צמוד, ואני מעריך מאוד את הזמן שאת לוקחת לענות לי.

רק אם אפשר לדעת מה האופציות שלי כאשר הם דוחים כל שותף ממניעים כמו: הוא מבוגר מידי, הוא ערס מידי, ודברים כאלה.. האם יש צורך להפעיל עורך דין?

כי מדובר פה במקרה שלא ניתן להגיע להבנה בין השותפים. האם הם יכולים למנוע ממני את זכותי(ולצורך העניין גם בעל הבית) לממש את זכותי לסאבלט? שמצוינת בחוזה כמובן.

אשמח אם תוכלי לענות על כך ואז אסיים להטריד את מנוחתך :) תודה רבה!

עו"ד זה סיפור יקר

וממש לא בטוח שזה מוצדק מול האלטרנטיבות.
גם לא בטוח שגם בעזרת עו"ד תצליח להוכיח שהשוכרים הפוצטנציאלים נפסלו מסיבות לא מוצדקות

לדעתי יהיה לך הרבה יותר פשוט למצוא שוכר שיתאים לדרישות של השוכרים האחרים גם אם תצטרך לספוג חלק מעלות שכ"ד (כלומר, להציע לשוכר לשלם קצת פחות ולהשלים בעצמך את ההפרש)

saguyar

New member
אתה לא מבין אם איזה אנשים אני מתמודד

הם בררנים מאוד.. ברמת - הוא ערס מידי, היא צעירה מיד / הוא מבוגר מידי (על 3 שנים הפרש), הוא לא ה"טיפוס" שאני מחפש או רוצה לגור איתו.. כל מיני דברים כאלה. בלי שום דבר קונקרטי חוץ מהעדפות שקשורות לאישיות ולתחום עיסוק שאין להן קשר בכלל לעניין. בקשר לשכר הדירה, כבר עשיתי את זה, ספגתי סכום ניכר העיקר למצוא מחליף אבל ללא הועיל. הדירה עצמה לא נמצאת בביקוש גבוה ולשותפים הנוכחיים לא אכפת שהחדר שלי יעמוד ריק גם חצי שנה.. מבחינתם הם חיים שניים בדירה של שלושה משולמת לשנה מראש. השאלה היא, האם עורך דין יעל יותר מהשכירות של עוד 10 חודשים? והאם גם אחרי התערבות של עורך דין אם הם לא יביאו פשוט עורך דין מטעמם וניכנס לסחבת משפטית כל אותו זמן אני עדיין משלם שכר דירה...

בקיצור המצב ממש קשה ומעיק השאלה היא איך אני מצליח לצאת מזה עם הכי פחות נזק כלכלי.

avi0401

New member
הצעה

הי,

אני לא חושב שיש צורך בהתערבות של עורך דין במקרה שכזה.

זה מה שאני הייתי עושה במקרה הזה -

אם נראה לך שהסירוב של השותפים הנותרים/המשכיר איננו מבוסס (ואתה בטוח שהצדק עמך), שלח מכתב בדואר רשום לכל הנוגעים בדבר, בו אתה מסביר כי הסירוב של השותפים הנותרים/המשכיר נובע ממניעים לא מבוססים, שאתה מצידך עשית ככל יכולתך בכדי למלא את חלקך בהסכם (אפילו תציין מספר דוגמאות בהן הסירוב נעשה על בסיס "אישיות"), ושאתה מסרב להמשיך ולשלם שכר דירה על דירה שאינך מתגורר בה יותר.

בטל את הצ'יקים הנותרים, ועזוב את הדירה.

תן לצד השני להתמודד עם הטענות הללו/לרדוף אחריך, ובמידת הצורך הגן על עצמך מול תביעה אפשרית (שוב, בהנחה שאתה בטוח שעמדת בתנאי החוזה).
אם אתה מרגיש שאתה צודק, אל תפחד מהתמודדות עם ההשלכות של הצעד הזה. אני בכלל בספק אם הצד השני ינקוט בפעולה משפטית כלשהי במקרה זה.

זה לא הגיוני מצד השותפים הנותרים לגרור את העניין ללא סוף, ללא שום הסבר הגיוני (ולא, "הוא לא הטיפוס שלי" זה לא הסבר הגיוני). צריך לשים לאנשים הללו גבול.
אתה אפילו יכול להקדיש לעניין חיפוש השותף המחליף עוד שבוע, בכדי להראות רצון טוב, אבל תדע מתי לשים לכך סוף.

* אינני עורך דין *

saguyar

New member
תודה רבה על ההצעה

אבל מה שאתה אומר הוא לבצע הפרה יסודית של חוזה. ביטול הצ'קים פותח דלת לתביעה משפטית מצד המשכיר. אני רוצה לערב עורך דין רק כמוצא אחרון. וגם עם לערב כבר עורך דין אז מה שאעשה יהיה לבקש ביטול של החוזה מסיבות כאלו ואחרות או לתבוע את השותפים הנותרים בדירה על הנזק הכלכלי ועוגמת הנפש שנגרמו לי כתוצאה מהמעבר ומסירובם להכניס שותף אחר במקומי. אבל שוב מדובר במוצא אחרון בלבד. כרגע שכר הדירה על החודש כבר שולם ולכן אני ממתין לראות התפתחויות נוספות בעניין. חוץ מזה שעוד לא מצאתי איזה מספר מועמדים נחשב לסביר לפני ביצוע צעד שכזה.. 5? 7? מה אובייקטיבי וסביר? זו בעיה גם..

avi0401

New member
...

כאמור, אם אתה משוכנע שעשית ככל יכולתך כדי לעמוד בתנאי החוזה, והצד השני מסרב לקבל את השותפים שאתה מציע ללא שום הסבר הגיוני [כדברי עורכת הדין למעלה "...המשכיר או השותפים יכולים לסרב לו רק ממניעים סבירים (כגון שהוא פושט רגל, נרקומן וכו')], זה הצעד בו אני הייתי נוקט.

שהמשכיר יתבע אותך לאחר מכן - אם תוכיח שעשית ככל יכולתך, ושעמדת בתנאי ההסכם, הוא יפסיד בתביעה.
אל תבטל את הצ'יקים סתם כך. תשלח התראות מסודרות לפני נקיטה בצעד הזה, ותחכה זמן סביר לתגובה (7 ימים, סביר בהחלט).

אני לא אמליץ לך לעולם להפר חוזה סתם כך. אני עמדתי בעבר במצב בו ביטלתי צ'ק של שכר דירה, ועזבתי את הדירה, מכיוון שלא נותרה לי ברירה, והאדם מולי לא הסכים להתנהג בהיגיון (פרטי המקרה שונים מהמקרה שלך, אבל אני מנסה לומר שזה משהו שניתן לעשות אותו, אם נוקטים במלוא הצעדים בכדי להגן על עצמך).

אתה אפילו יכול להקליט את הצד שמנגד מנסה להסביר מדוע הוא פסל את השותפים שהבאת לדירה.

נדמה לי שעשרה מועמדים זה מעל ומעבר. תודיע שהסירוב של הצד השני הוא לא מבוסס, לא הגיוני, ואתה מסרב להמשיך ולשלם על הדירה.
אי אפשר למשוך אותך ככה במשך אינספור חודשים רק כי נוח להם.

גם הסירוב של הצד השני יכול להחשב כהפרה של החוזה. לא מאפשרים לכך לעזוב. הם הפרו את החוזה לפניך.
במקרה שכזה, אתה בסך הכל מכריז על ביטול החוזה מצדך.

בכל מקרה, לדעתי, אתה לא זקוק לעורך דין.

למעלה