יציאה לקצונה

בקבע

New member
יציאה לקצונה

האם יש מגבלה כלשהי מבחינת גיל היציאה לקצונה, בזמן שירות קבע?
אם יש נקודות חשובות נוספות שכדאי להכיר למי שמעוניין לצאת לקצונה, בזמן שמשרת כנגד, אשמח להכיר.

איתי בבה"ד אחד היו חבר'ה בני 30

כל מקרה לגופו. סביר להניח שלא יוציאו נגד לאחר מספר שנים בקבע, אלא אם המערכת תתחייב לתקן רס"ן בעבורו...

שני דברים חשובים: תקן ביחידה מיועדת והמלצת מפקדים (חוו"דים, סוציומטרי וכו'). קב"א, פרופיל, דפ"ר - פחות רלוונטי בקבע

בקבע

New member
תודה

sayar3

New member
ע"פ הנחיות מחה"ס החדשות=

לא ייצא נגד לקורס קצינים אם חלפו 5 שנים מיום כניסתו לקבע!.
המערכתלא יכולה להבטיח תקן רס"ן לאותו הנגד ויכול להיות שבכלל הוא לא מתאים למעבר לקבע מובהק.
עד לא מזמן היו מקרים שהמערכת "נתקעה" עם נגד (לדוגמא בדרגת רס"ר) שיצא לקק"ץ,חזר לשירות כקצין והושב על תקן סרן ראשוני למרות שכבר לפני קורס הקצינים כבר עבר את ה"שער" למובהק.ואז היה צריך לעבור את מסכת הייסורים שוב בכדי לקבל תקן רס"ן (מובהק) כקצין.
הדבר יצר עיוות איום ונורא לאלו שיצאו כרס"רים לקורס קצינים ולא יכלו להתקדם כקצינים ואף פוטרו.

יש הגבלת גיל

אפשר לצאת לקצונה עד גיל 25 או 26
כמו כן, אם חתמת ויתור כשהיית חייל צריך להסביר מה השתנה מאז...

לא נכון

אני מכירה ברגע נתון 3 אנשים שנמצאים בקקצ כרגע והם מעל הגיל שציינת (ואפילו אני בעצמי
).

פקטור לבראור

זה 5 נקודות למעל גיל 26, ו10 נקודות למעל גיל 30.

חשוב שתתזכר את זה גם בהכנה - בגלל שחשבו שמגיע לי רק 5 נקודות ולא 10, הייתי צריך לעשות בראור חוזר.
אה, ונשואים לא סוגרים שבתות בבה"ד 1 חוץ מהראשונה, האחרונה וחינוך - ואת שבת חינוך אני ממליץ לך להתנדב במטבח כי זה יחסוך לך נזק נפשי משלמוע כל מיני סטודנטים כושלים ממכללות מפוקפקות מבזבזים את כספי המיסים שלך עם מערכי שיעור שאני תוהה מי הדביל בחיל החינוך שהסכים לקנות אותם.

למעלה