יציאה לקצונה

orange_r

New member
יציאה לקצונה ../images/Emo35.gif

כמה שהבנתי, בערך 3-4 חודשים לאחר הגיוס, שולח הצבא הצעות לצאת לקצונה לבנות מתאימות. מישהו כאן יוכל להרחיב על העניין? (כמה שהבנתי בד"כ זה לקצינת שלישות או קישור או מיני דברים משעממים שכאלו. כמה זה נכון?) אשמח לכמה שיותר מידע והמלצות בעניין.

shan shan

New member
זה נכון בערך

זה נכון שיכולים לשלוח לך זימונים למבחנים אם יש לך נתונים ולפי המבחנים שעושים בטירונות וסוציומטרי. מתחילים לשלוח כ- 3-4 חודשים אחרי הגיוס לבנות תלוי בתפקיד ובחיל. זה לא נכון ששולחים רק שלישות או קישור אבל זאת גם אופציה אף אחד לא מבטיח לך שלא ידחפו לך תפקיד שלדעתך הוא משעמם. אני קיבלתי זימונים למבחנים ועברתי את כולם והיום אני בקורס בבה"ד 12 והתפקיד שלי לא קשור בכלל לשלישות. החשיבות כאן היא להיות קצינה ולתרום, התפקיד קצת פחות משנה. אם זה באמת משהו שאת רוצה לעשות לכי על זה. בצלחה SHAN SHAN

קצונה

היי אם כבר הזכרת את הקצונה, אז הייתי רוצה שתספרי לי קצת יותר על התפקיד שלך, על אופי הקורס. אני כבר 4 וחצי חודשים בצבא, בתפקיד רשמת משפטית, ואמרו לי שאחרי 3 חודשים בתפקיד אני אקבל זימון, ככה זה אצל כל הרשמות. אני כבר חודש וחצי בתפקיד. אילו באמת תפקידי קצונה מקבלים? איזה תפקיד את קיבלת? מהם תכני הקורס, והתנאים שלו? תודה!

shan shan

New member
לאןריתוש

בכל תפקיד הזמן שבו שולחים לך זימונים הוא שונה. אני יצאתי לקצונה של חיל האויר וסטנדרטים שם ממש גבוהים. אני יודעת שאצלנו היו מבחנים (שנקראים גיבושון) שהגעתי אליו אחרי שיחת פתיחה שמסבירים לך מה זאת קצונה בכלל. במבחנים יש משחקי תפקידים ושאלוני ידע כללי (משתנה ממבחן למבחן ואי אפשר לדבר על זה, זה גם לא יעזור) ואם עוברים את זה יש לך שיחה עם פסיכולוג ששואל על הגיבושון ועל החיים בכלל. אם עברת אותו אז יש שתי ועדות שדנים עליך ובלעדיך. 1. ועדה חיילית- החיל שלך דן אם את מתאימה לקצונה בחיל הזה או מעבירים אותך או שוללים אותך לגמרי 2. ועדת צרכים- צריך אותך או לא לפי נתונים אישיים ותוצאות מבחנים אחרי שעברת את הכל את מגיעה להכנה לקצונה (בכל חיל תוכן ההכנה והזמן שונה) וישר אחרי הקצונה בה"ד 12 בכניסה לבה"ד 12 יש לך עוד מבחנים (כולל בוח"ן ח"ן) שאם את לא עוברת אותך את נושרת מהקורס. לקורס יש סטנדרטים מאוד גבוהים דורשים ממך לתת 100% ועוד קצת... בנוגע לאיזה תפקיד מקבלים את זה קובעת ועדת הצרכים לפי הצורך שלהם והתפקיד הנוכחי שלך. אני הייתי מדריכת התגוננות (אב"כ) ואני הולכת להיות קצינה באותו תפקיד... אם יש לך שאלות נוספות בבקשה SHAN SHAN

orange_r

New member
ובהמשך לתשובתך:

קודם כל תודה לך. כמה שאני מבינה ממך, יציאתך שלך לקצונה היא קשורה לתפקידך בצבא ולשיבוץ שלך-ובעצם מהווה התקדמות במסלול שלך אותו כבר התחלת. שאלתי היא בנוגע ליציאה לקצונה ללא קשר לתפקיד שאת מאיישת, ובעצם קורס הקצינות והשירות לאחריו (בעקבות הקורס) אינו קשור כלל לתפקידך הקודם, אותו את עוזבת. או במילים אחרות: איפה אני יכולה לנחות במידה ותוצע לי קצונה (אשר אינה קושרה כלל לתפקידי כעת)?

למעלה