יציאה לטיול

• פותח הנושא imu26
  • פורסם בתאריך

imu26

New member
יציאה לטיול

היי לכולם,
הסיפור הוא כזה. אני נמצא כרגע בשלב בחיים שהוא מרחק פסיעה מהתחנה הסופית. עברתי בי"ס, צבא, לימודים והתמחות. השלב הבא זה חיים. בעוד שלקראת כל השלבים היתה לי לפחות התרגשות או ציפייה, הפעם זה רק מדכא אותי. אין כאן שום דבר חדש, אין יותר מדי תקווה, וכל העתיד נראה מונוטוני, אפור ובלתי מסעיר בעליל. המחשבה שאני אסיים את השלב הנוכחי בחיי ואמשיך את המירוץ מאותה הנקודה מדכאת אותי עד שיתוק. ברור שהח"ח הוא חלק מהבעיה אבל לדעתי חלק מהפתרון הוא חוויות חדשות. החלטתי שאני חייב פרק זמן לחשבון נפש, הפסקה אמיתית שתרענן ואולי גם תהווה השראה. הדרך הכי אידיאלית, אם כי בנאלית, ליישם את הרעיון הזה זה טיול, ועדיף גדול וארוך. אני לא מטייל גדול, טיילתי בחו"ל פעמים ספורות וקצרות. למרות שעל-פניו הרעיון נשמע קוסם אני מבין שטיול של חודשים על גבי חודשים בפינות נידחות וחשוכות של העולם זה אולי "הרפתקני" אבל לא טיול בשבילי. כמו כן, למרות שהאופציה של טיול לבד היא נוחה וקלה יותר במובנים מסוימים, בעיקר בהיבטים של ח"ח, זה גם לא בשבילי. אני חושש שכל ההנאה מהטיול פשוט תיקבר תחת הדיכאון שבטיול שכזה וזה גם לא ממש מקדם אותי. חשבתי על שותף לטיול באתר כמו למטייל אבל זה עדיין די מרתיע בהתחשב בכך שמדובר בתקופה ממושכת ואינטנסיבית עם אדם זר לחלוטין. יחד עם זאת, אני כן מחפש הרפתקנות ותעוזה מסוימת, בגבולותיי הצנועים. מה זה אומר? כחודש עד שלושה חודשים (כנראה משהו יותר קרוב לשלושה), במדינה מרוחקת (כלומר, לא אירופה), די מערבית (עם נכונות להתפשר), טיול שכולל קצת מהכל, מהעירוני ותיירותי ועד לטבע ונופים, ואולי גם פעילויות ותרבות. והדבר הכי חשוב, מועד הטיול בנובמבר, לכל המאוחר, דצמבר. אם יש מישהו/י שחולקים שאיפה דומה (כמו שניתן לראות, מדובר במשהו כללי ולא מגובש ויש לי ראש פתוח ומקום לגמישות) לטיול בתקופה הזו, הוא מוזמן ליצור קשר (בפרטי או פה). כמה שיותר, יותר טוב.

zahike

New member
יש לך את השותף הכי חשוב לטיול ...

אתה עצמך!!
הטיול הגדול הוא ללא ספק חוויה אדירה שהיא גם חוויה של להכיר את עצמך במקומות שבחיים הרגילים לא מגיעים אליהם.
אני את הטיול שלי עשיתי בגיל 30 כמוך אחרי בית הספר צבא לימודים וכמה שנות עבודה. בטיול הזה גיליתי על עצמי דברים שלא חשבתי לפני והשפיעו על חיי המון מאז.
המסע הוא לא רק בארצות רחוקות אלה גם, ואולי בעיקר בתוך עצמך.
ולדעתי אתה יכול להתחיל אותו כבר עכשיו ברגע זה (אולי לא היום כי שבת אבל יום א' הקרוב
)
אתה יכול להתחיל להגיע לחנויות 'למטייל' ולקרוא שם בספרי ה Lonley Planet שהוא ה'תנ"ך' של מהטיילים לארצות האלה (מזרח דרום אמריקה או כל יעד אחר).
כמו כן לרוב יש שם הרצאות של אנשים שהיו שם. את יכול להגיע ולשמוע. בזמני כל יום שלישי הייתי מגיע לחנות ואוסף מידע. ככה למדתי מה מעניין אותי לאן אני רוצה לנסוע והרבה פעמים פוגשים שם אנשים כמוך שמחפשים שותף/ה. אבל שוב חשוב לזכור שאחת המטרות בטיול הזה היא להכיר ולטייל עם עצמך. ומניסיון יש הרבה מה ללמוד!
גם אם אתה פוגש שותף ומחלטים שנוסעים ביחד חשוב לזכור שזו לא חתונה קתולית ואפשר ורצוי להיפרד בדרך כדי להכיר עוד אנשים.
בזמן הזה בחנות רצוי למצוא מקומות שנראים לך מעניינים ולעשות רשימה של נקודות שהיית רוצה לבקר בהם. אבל בטיול עצמו חשוב להיות עם ראש פתוח. אחד הדברים היפים בטיול הזה זה לתת ליד המקרה לכוון אותך. לרוב אתה תמצא את עצמך במקומות שלא חשבת עליהם מראש אבל יתנו לך חוויות מדהימות. כל תוכנית היא בסיס לשינויים. אבל בשביל זה צריך תוכנית
.
בקיצור המסע הוא גם בארצות רחוקות אבל אסור לשכוח את המסע הפנימי.
המון הצלחה והמון הנאה

ואני כבר מקנא בך

למעלה