יציאה לחופשה

צעירה ממך ב- 3 שנים ובכל זאת השיקול

שלי היה כמו שבטח כתבו כאן: לא רוצה להיות ה- 1 ל...ובכל מקרה מעדיפה את סיכון ההפלה מאשר הסיכון של להיות ה- 1. עשיתי גם מי שפיר וגם צ'יפ גנטי מה שהיה אמנם יקר אבל משתלם נפשית, במיוחד בסוף ההריון כשהערכת משקל הראתה קצת חריגות והרופא אמר שאם לא הייתי עושה צ'יפ גנטי היה צריך לחשוב על בדיקות ודאגות, אבל מכיוון שעשיתי הוא יכול להיות רגוע שזה רק הגנטיקה של העובר להיות עם בטן שמנמנה:)

galibal2

New member
כן או לא, זו שאלה של שיקולים נוספים שרק אתם

יכוליםן להחליט.
האם למשל אם חלילה יתגלה משהו, האם תעשו הפלה בכל מקרה?
מה המשמעות של הפלה בגלל הבדיקה בשבילכם?

במקרה שלנו, הריונות בסיכון אחרי טיפולים, סקירות טובות, בדיקות של זר דומות לשלך החלטנו שלא לעשות. ההריון יקר לנו מידי ומקווים לטוב.

בהצלחה

HLAddict

New member
לא הבדיקה היא זו שסטטיסטית, אלא הסיכויים

לfalse positive או לfalse negative.

מטרת הבדיקה היא לראות את הקריוטיפ (מפת הכרומוזומים) של תאי העובר ולוודא ויזואלית שאין טריזומיות (שלשות של כרומוזומים) או פגמים פיזיים בולטים אחרים במבנה הכרומוזומים. היא לא מסתמכת על נתונים סטטיסטיים של הקשר בין עובר חולה בטריזומיה כלשהי לבין רמת חלבון כלשהו בדם האם או עובי הקפל העורפי של העובר, כמו הסקרים הביוכימיים והשקיפות העורפית.

זה שבקבוצת התאים שלוקחים לבדיקה יכולה (בהסתברות כמעט אפסית ומכל מיני סיבות) שלא להופיע הטריזומיה בעוד שהעובר עצמו חולה, זה כבר משהו אחר, אבל מבחינת רמת הוודאות, זו סקאלה אחרת לגמרי. לקרוא למי שפיר "בדיקה סטטיסטית" זה קצת מסוכן, ועלול לגרום לנשים שלא לבצע את הבדיקה מתוך חוסר הבנה של המושג.

הסיבה ל"סטטיסטיות" בכלל לא משנה.

הדבר המהותי שחשוב למי שעוברת את הבדיקה הוא הסיכוי ל-false negative - ולא משנה למה. ככל שהסיכוי ל-false negative גבוה יותר, כדאי פחות להסתמך על הבדיקה לשלילת המחלה. אם, בהינתן שיש לעובר את הטריזומיה, הסיכוי לכך שהטריזומיה לא תופיע בקבוצת התאים היה גבוה יותר מהסיכוי שהקפל העורפי לא יהיה עבה, למשל, בדיקת השקיפות העורפית הייתה עדיפה. מה שמשנה פה הוא שהסיכוי ל-false negative בבדיקת מי השפיר הוא מאוד נמוך לעומת הבדיקות ה"סטטיסטיות".

כמו שהרופא אמר לי בגיל 40 עם ממצאים יותר טובי

טובים

אם היית אישיתי לא היה לך אפילו סיי בנושא ( כמובן שעשיתי הרי אני מעריצה אותו )

תעשי היום הסכנות של זה כל כך מינוריות ששוה את זה

דבר ראשון , המון מזל טוב ובשעה טובה

דבר שני , גם אני , בהריון , עם שניים בבית לא בת 37 אבל מאוד קרובה , עשיתי בדיקת מי שפיר כי אני זקוקה לשקט הנפשי שהכל בסדר , בסופו של יום גם אם הרופאים אומרים שהכל בסדר, אני סומכת על מי השפיר לסגור את הפינה ( של הפחד הפנימי שלי )
אם לא עשית עד היום בדיקה כזאת , אני יכולה להגיד שעשיתי פעמיים בהריון הקודם ועכשיו ( לפני שבוע וחצי ) זה קצת כואב קצת , בעיקר במהלך השאיבה שאורכת דקה ואולי פחות , לא נורא כמו שמספרים , וצריך לנוח אח"כ 24 שעות, אבל אפשר להתנהל , כלומר לא להרים דברים כבדים או להתכופף .
בכל מקרה , כל מה שתחליטי, אני מאחלת לך המון בהצלחה , הריון קל ובריאות לך ולעוברית

ofri2

New member
מבחינתי אין שאלה בכלל.

לא בקודם - בו הייתי בת 34, עם מיליון ממצאים בסקירה ותוצאות איומות, ולא בנוכחי, שבו אני בת 38, והסקירה הייתה מצוינת. אני אפילו לא ממש מטריחה את עצמי לעשות את כל השקלולים הסטטיסטיים.
מבחינתי -- יש רק סטטיסטיקה אחת שאני מוכנה להתחשב בה, והיא -- האם אני יכולה להיות האחת מ... ואז כבר ממש לא משנה לי אם זו אחת חמש או אחת ממאה שלושים אלף עם ילד פגוע.

מזל טוב����

אני עשיתי מי שפיר ובאחת מהבדיקות נדקרתי פעמיים כי חששו לפגוע בעוברית.

מהילד השני

אני עושה ולא משנה לי הסיכויים
יש פה עוד ילדים שאני צריכה להתחשב ברווחתם
ודווקא בגלל שאיבדתי 3 הריונות אני יכולה בלב שלם לומר- אנייודעת איך להתמודד עם הפלות. אני יודעת גם ח"ח איך להתמודד עם סיבוכי רחם (מאוד נדירים) שעלולים לקרות
לא יודעת ולא רוצה לדעת להתמודד עם ילד חולה מאוד

המון המון מז טוב!

תכלס, זו החופשה הכי שווה!

אני עשיתי בגיל 29. עוד לפני שבכלל עשיתי את הסקירה קבעתי תור
מבחינתי 1 ל... לא הספיק לי.

בהצלחה!!!!!

golaash

New member
מזל טוב

בהתייעצות שלי (קצת יותר צעירה ממך) הומלץ לי שכן, כי הבדיקה היא סטטיסטית ולעיתים טועה. אז אם אין לך כסף לבדיקת הדם המאוד יקרה - מיי שפיר. לא נעים, אבל לא נורא ושווה את השקט הנפשי

אני בעד בדיקת מי שפיר

בכל הריון, אם יש אפשרות כלכלית, בלי קשר לממצאים או לגיל (שבסך הכל מאפשרים לך לעשות את הבדיקה בחינם)

maxcalifornia

New member
תודה רבה לכולכן על התשובות המועילות

עד כמה שזה יישמע טיפשי, זה בהחלט עזר לי לקבל החלטה (לכאורה טיפשי, לקבל חווד מאנשים שלא מכירים באמת, אבל בהחלט חתך מייצג של הפרופיל שלי)

הבוקר עשיתי את הבדיקה.
הדם שלקחו לי אחרי, כאב הרבה יותר.
כל שנותר הוא לחכות ולראות שהכל בסדר. למרות שאני באמת מאמינה שהכל בסדר.

ממליצה על ד"ר ינאי בהדסה עין כרם. רגישה, ושולטת ביד רמה בכל תסמיני לחץ/פחד.
זהו.
אז תודה.

yoyo10

New member
היא עשתה לי את הסקירה בהריון השני

למרות (שבגלל כל מני ממצאים) קיבלתי על חשבון המדינה עשיתי בבית חולים ציבורי לחלוטין היא הייתה כל כך רגישה ומקצועית קיבלתי הרבה יותר מסקר שלוקח כמה אלפים

powerpuff25

New member
תראי

קשה להגיד, כי אני לפני ההיריון הראשון אמרתי שמבחינתי מי שפיר זו הבדיקה הכי חשובה שיש, וכשהגיע הרגע, והסטטיסטיקות שלי לא ממש הצדיקו את זה, לא עשיתי.

מצד שני, זה היה בגיל 31, והבטחתי לעצמי שבהיריון הבא כן אעשה.

בגיל 37 לדעתי הייתי עושה בודאות- לא סתם משרד הבריאות ממליץ לכל אישה מעל גיל 35.

שיהיה המשך היריון קל, עגול ומשעמם!

למעלה