יציאה לחופשה

maxcalifornia

New member
יציאה לחופשה

חשבתי על דרך מקורית לארגן לעצמי חופש של שלושה חודשים.....

וכעת באה ההתלבטות, אז מה אתן אומרות, אימהות מנוסות שכמותכן? להלן הנתונים:

גיל 37, אינטגרייטד במעבדות זר יצא לי 1:15,000 ולפי גיל 1:160
בסקירה נמצא CPC כממצא יחיד, שלטענת שלושה רופאים אין מה להתייחס לזה, אם העוברית פתחה יד, ואין עוד ממצאים טפו טפו.
בייעוץ גנטי אמרה לי שהתוצאות מצויינות. ושלשיקולי אם לעשות מי שפיר. כי הם הרי לעולם לא לוקחים אחריות למשהו שיכול להיות סכנה. זה כבר ידוע.
ולטענת הרופאה המייעצת, הסיבה היחידה היא גיל.

מה אתן אומרות? כן או לא לבצע הבדיקה?

Cafe Latte

New member
:) מזל טוב. אין לי מה לייעץ

מעבר. אני עוד לא בת 30, והתלבטתי רבות אם לעשות... בסוף על 1:10,000 החלטתי לא לעשות.

Cafe Latte

New member
כשיגיע הזמן

שקדייה

New member
ברור!

אבל אני בכלל אף פעם לא הגעתי לבצע את כל הבדיקות המשלימות ליצירת הסטטיסטיקה המשוכללת, כי ממש לא מעניין אותי 1לכמה, אני לא רוצה להיות ה-1.
בגיל 37, עם 2 ילדים שכבר יש בבית, וזה גם הגורל שלהם- בכלל אין לדעתי התלבטות.

אבל זו אני.
כך בחרתי גם בהריון הראשון אי שם בסוף שנות ה-20 ובלי שום ממצא מחשיד...

ומזל טוב מותק

washi tashi

New member
אני בדיוק כמו שקדיה

אם יש ילד בבית אז עושים.

בשעה טובה ושימשיך בטוב

שיהיה במזל!

לגבי הדילמה, זה כל כך אישי. אני בגיל יותר צעיר ולדעתי עם סטטיסטיקות דומות (לא עשיתי אינטגרייטד כי היה ברור לי שממילא אני הולכת על מי פשיר אבל זה היה הכיוון בשקיפות לפחות) עשיתי בלי להתלבט בכלל, ומצד שני יש לי חברות שעם סטטיסטיקות פחות טובות ובגיל יותר מבוגר לא עשו.

Kermit2m

New member
כן

אם לפי הגיל הסיכון שלך הוא 1:160 לתסמונת דאון, תבדקי מה הסיכון העכשווי להפלה כתוצאה ממי שפיר (רמז - זה סיכון הרבה יותר נמוך). לכן מבחינה הגיונית - לעשות.
ומזל טוב!

yoyo10

New member
קודם כל בשעה טובה

בגיל 36 עם תוצאות דומות החלטתי לא לעשות

s h i r i 1

New member
בשעה טובה!

אני הייתי עושה מי שפיר, רק בגלל הגיל. כשזה נוגע לבריאות שלי ושל המשפחה שלי, אני לא מסתמכת על סטטיסטיקה.

אגב, הסיכוי להפלה ממי שפיר הוא 1:800

מה עם בדיקות הדם החדשות?

הדיוק שלהן מטורף והן בטוחות. הן עולות הון אבל זה הכי קרוב למי שפיר שיש.
לא עשיתי מי שפיר בהריון הקודם (הייתי בת 34) - כן עשיתי את כל בדיקות הסקר ושלוש סקירות
גם בהריון הנוכחי (ואני קשישה בת 36) אני עושה סקירות, בדיקות סקר ועשיתי גם את בדיקות הדם החדשות. בלי אינדיקציה אין לי כוונה לעשות מי שפיר.

JoIIy Roger

New member
שיקול שלכם

תחשבו עם מה אתם יכולים להתמודד ועם מה לא.

אם תחליטו כן לעשות מי שפיר אני ממליצה על המדיקל סנטר. יש שם פשוט רופא מעולה שמקבלים על חשבון המדינה (אפלמן).

אותו גיל, תוצאות טובות בסקירות

החלטנו לא לעשות. השקיפות בשילוב של הבדיקת דם הנלוות והחלבון עוברי נותנים דיוק של 94% יצא לי שהתוצאות שלי מתאימות לאישה מתחת לגיל 35 בהתייעצות עם הרופא שלי, שהוא מאוד מקצועי בעיניי, החלטתי שאין צורך.
חמסה שום בצל שיעבור בשלום....
איחולים זהים גם לך

עפרי37

New member
עשיתי פעמיים בגלל תוצאות דומות

וגם אחותי הקטנה שרק בת 29 עשתה מי שפיר בגלל תוצאות דומות, אבל לא יכולה לומר לך לעשות.
תעשו את השיקולים שלכם לכאן ולכאן.

ובכל מקרה, שיהיה בשעה טובה, ורק בשורות טובות.

Noich80

New member
בשעה טובה! דעתי בנושא

תמיד יש 1. בכל מספר. יכולה להיות מישהי שיש לה 1:10000 והיא האחת (טפו חמסה) ויכולה להיות מישהי שיש לה 1:5 (מכירה באופן אישי) והיא לא האחת.
זה הכל עניין של סטטיסטיקה.
מרנג (?) כתבה פעם ואני מסכימה. שהיא מעדיפה את הסיכון של המי שפיר על כל סיכוי, גם הקלוש ביותר שיוולד ילד פגוע.

yoyo10

New member
ה1 הזה קיים גם בבדיקה עצמה

מכירה משהיא שאצל מדקר מעולה עשתה את הבדיקה היה לה זיהום את העוברית הבריאה(בת אחרי 2 בנים) היא איבדה גם את הרחם וכמעט את החיים(הייתה כמה ימים בטיפול נמרץ) מכירה משהיא שאיבדה תאומים בריאים צריך לקחת את זה בחשבון הסיכון בבדיקה הזאת הוא לא רק הפלה

Noich80

New member
בעיני

האחד של עובר פגוע עולה על האחד של הפלה. בחישוב קר ומנוכר.
בטח כשיש לי ילדה בבית ואני יודעת מה המחיר שתצטרך לשלם.

מצד שני, לאבד את החיים זה משהו קריטי. בעיקר, שוב כשיש ילד.

למעלה