יציאה דחופה לחו"ל

Arie021

New member
יציאה דחופה לחו"ל

אני עוד לא בטוח שאני צריך את זה אבל שבוע הבא אני אדע אם אני חייב חייב לטוס לחו"ל כמה שיותר מהר, מה הפרוצדורה מבחינת הצבא לשחרר אותי? אני מוכן לחתום דח"ש אם אין ברירה, ויש לי עוד רגילה שלמה לנצל ועוד דבר, אם אני רוצה לטוס לארה"ב ולא דווחתי למשרד הפנים שיש לי אזרחות כפולה, יהיה לי בעיות לקבל אישור יציאה או שלא מעניין אף אחד אם אני אזרח אמריקאי או בעל VISA לארה"ב? אני מעוניין למנוע כמה שיותר בירוקרטיה ולהוציא את זה לפועל - אשמח אם משהו יתן קווים כלליים מה הפרוצדרות הכרוכות וכו' וכו' תודה

Kung Lao

New member
יש פתרון חוקי ויש פתרון לא חוקי

תקח שבוע רגילה טוס לחו"ל עם דרכון זר ותחזור עם דרכון זר ואף אחד לא ידע שהיית בחו"ל... זה הפתרון הלא חוקי. אם מדובר בבעיה משפחתית דחופה של קרבה 1 משק"ית ת"ש יכולה לסדר את זה.

ISpy

New member
הטעייה - לא ניתן

אזרח ישראלי חייב להיכנס ולצאת מהארץ עם דרכון ישראלי. ביקורת הגבולות בודקת לגבי כל אזרח עם זיקה לישראל (שפה, דת, מקום מגורים וכו') את סטטוס האזרחות במחשבי משרד הפנים. מן הסתם תיתפס בבדיקה הזו ותימנע יציאתך מישראל (בדרכון הזר).

Arie021

New member
מה הכוונה - אם אני מציג רק דרכון אמ

ריקאי, איך בדיוק הם ידעו איפה אני גר? יש לי כתובת של המשחה בניו ג'רזי אני אביא להם מעטפות מהבנק שנשלחו לי לשם, אני אגיד להם שאני מניו ג'רזי, מה הם יגידו לי? שלא, שאני גר בישראל?! ואין לי בעיה עם שפה לדבר אנגלית שוטף השאלה היא אם זה סיכון להיות פושע כמו בני סלע או שזה דבר שכל בן אדם שני היום עושה?! נ.ב. אין לי שום מידע במשרד הפנים ושום רקורד של מספר הדרכון האמריקאי

lb22

New member
אתה אזרח ישראלי...

לא תוכל לצאת ממדינת ישראל ללא דרכון ישראלי. החיים קשים ולא משנה מה יגידו לך. אני לומד עם בחורה שעובדת בביקורת גבולות ושאלתי אותה אם אני יכול לצאת עם האזרחות השניה שלי והיא אמרה פשוטו כמשמעו. לא. יש לי דרכון ישראלי אני משתמש בו לכניסה ויציאה מהארץ כל דבר אחר שיגידו לך הוא לא נכון. רק אם אין לך מספר זהות ישראלי אתה תוכל לצאת ממדינת ישראל ללא צורך בהצגת דרכון ישראלי אבל יש לך.

Kung Lao

New member
טוב טוב תפסיק לקשקש.

אתם חיים בסרט ואתם לא מבינים כלום וסתם מטעים. אם יש לך פספורט אטלקי למשל אתה יכול לצאת ולהכנס איתו חופשי וזה רלוונטי לכל פספורט אחר. תפסיקו לחיות בסרט!!!!! מה נראה לכם שבביקורת גבולות השוטרת תשאל אותך.. רגע אתה ישראלי? אתה צריך להוכיח לי שאתה לא ישראלי אחרת אני לא נותנת לך לעבור? די כבר להטעות אנשים. תפסיקו לדבר עם דברים שאתם לא מבינים בהם! לא מאמינים לי? תתקשרו למשרד הפנים/חוץ או אפילו למדור נפקדים ועריקים ואתם תראו שאני צודק.

Arie021

New member
אז אני יכול לקחת רגילה ולצאת לחו"ל?

אני שואל ברצינות אחיי אם כן אני מביא לך אפילו $100 מתנה עלי
אני באמת צריך את זה

ISpy

New member
טמבל

היא לא תשאל אותו אם הוא ישראלי.. פשוט היא תבדוק אם יש ישראלי עם השם הזה ואותו תאריך לידה. הם לא כאלו טמבלים. ותתפלאו- גם אנשים שמעולם לא החזיקו אזרחות ישראלית, חיים בחו"ל אבל "נראים" ישראלים ומדברים עברית עלולים להתקע שעות בביקורת גבולות בגלל שינסו למצוא בכל דרך אפשרית אם באמת האדם אינו בעל אזרחות. אחרת, עריקים ופושעים היו יוצאים לחו"ל בקלות, ולא היה ניתן לעקוב אחר מקום הימצאם של האזרחים.

Drunk Bullet

New member
למה שאתה לא תתקשר ותבדוק?

מניסיון, אי אפשר לצאת מהארץ על תקן אזרח זר, כשברשותך דרכון ישראלי. הכל נבדק במחשב, החבר'ה בנמלי התעופה לא טמבלים, והם גם לא צריכים לדבר איתך כדי לדעת שאתה אזרח ישראלי. אתה מוזמן לנסות אם אתה אוהב סיכונים.

lb22

New member
לא צריך לשאול כלום..

במחשב משרד הפנים .. במחשב של המשטרה בבקורת הגבולות יש את המידע הזה. בוא נגיד שאני יודע מה קורה לאנשים שפעם גרו בישראל יש להם תעודת זהות ישראלית מלפני 20 שנה שלא נתנו להם לצאת מהארץ עד שהם לא הציגו את הדרכון הישראלי (שאין להם) באישור משרד הפנים. אתה מוזמן לא להאמין לי בנתיים אני הוא זה שלומד עם 4 אנשים שהם עושים ביקורת גבולות במדינת ישראל ....

Arie021

New member
איך היא יודעת שיש לי דרכון ישראלי א

ם אני לא משתמש בו??? אני מביא רק את האמריקאי !!!

Arie021

New member
אז היא מקישה את השם ../images/Emo10.gif

סעמק אין מצב ככה בעולם לצאת בלי אישורים אני אנסה לברר אם יש פרוצדורת "אקספרס" או משהו כזה לעניין דחוף

Kung Lao

New member
ממש לא.

ואני יכול להגיד לך את זה בביטחון של 100%. לאחר הרצאה של רמ"ד עריקים ושאלנו אותה לגבי זה. אין לך שום דרך לדעת אם אזרח ישראלי מחזיק דרכונים נוספים. מה נראה לך שישראל מחוברת למאגרי מידע בכל העולם ומכל המדינות? הלוואי וזה היה ככה... ככה בשום צורה אף מרגל לא היה יכול להכנס לפה.

ISpy

New member
נכון, אבל לעומת זאת...

אפשר בקלות לדעת אם בעל אזרחות זרה מחזיק גם אזרחות ישראלית.

omeris

New member
מותר לך לצאת לחו"ל עד 14 יום בשירות

החל משנת שירות שניה, כל עוד מדובר בנסיעה בודדת. חייל קרבי יכול לפצל את זה ל-2 נסיעות. ניתן גם לחתום דח"ש ולטוס. (אישור של מפקד יחידה בדרגת סא"ל או משהו בסגנון..) את הביורוקרטיה אפשר לעשות מאוד מהר. חתימת מפקד ישיר, חתימת סא"ל, אישור ותדרוך מחב"ם (עד כמה שאני זוכר אתה במודיעין..) וזהו פחות או יותר (אולי גם חתימת שלישות). זה לא מחויב בפועל להיות פרוצדורה ארוכה. ניתן לעשות את זה גם ביומיים-שלושה..ובמקרים דחופים ממש גם באותו יום בצורה מאוד לחוצה..

RKIL

New member
זה שטויות אני סגרתי את כל האישורים

תוך שעה. אם זה חריג זה כבר סיפור אחר

למעלה