מונחים
אני מניח שכל מיני מונחים משתרשים מסיבות סביבתיות כלשהן ובדיוק כפי שלא נוכל אף פעם לדעת מדוע לשמש קוראים שמש, כך לא נוכל לדעת למה חוזרים בתשובה הם חוזרים בתשובה... אני מניח שבתחילת עמידת המין האנושי על דעתו, רובם היו חילוניים (באופן טבעי, אנשים חיו, האמינו ותיפקדו על פי מה שעיניהם ראו ולא על פי מה שלא). לאט לאט התחילו אנשים שונים לתהות על כל מיני תופעות טבע (מוזרות לפי מה שהבינו באותה התקופה) וכתשובה לכך המציאו את קיומו של אל כלשהו... היות שלאלו שלא האמינו באותו אל הזוי, לא היו תשובות והסברים לאותן תופעות טבע, קראו לאלו שהתחילו להאמין - חוזרים בתשובה. אח"כ התחילו מדענים שונים לענות על כל מיני תופעות, העולם התחיל לדעת דברים (למשל: במקום להאמין כי הארץ שטוחה והרקיע הוא כיפת הארץ, השכלנו להבין כי מדובר בכדור) ואז, לאט לאט אנשים התחילו לעשות את ההליך המתבקש מאליו, הדרך ההפוכה...היות שזו דרך הפוכה מההליך המתקרא "חזרה בתשובה", הם קראו לזה במינוח הופכי, "יציאה בשאלה". עוד הסבר לגבי היציאה בשאלה הוא הסבר שנתן לי פעם מוהר"ר ישראל שליט"א סגל כי הליך היציאה בשאלה, למעשה, הוא הליך שבו אנו נותנים לעצמנו את האפשרות לשאול שאלות לאחר שבמשך זמן רב (בו היינו לכודים במלתעות הדת) אסרנו זאת על עצמנו...