יצחק רבין

יצחק רבין

* צבר * לוחם חירות ישראל * 26 שנות שירות כמפקד לוחם בפלמ"ח ובצבא * סגן מפקד גדוד ,מח"ט, סגן רמט"כל * רמטכ"ל- גיבור ישראל-מנצח על מלחמת ששת הימים *שר, ראש הממשלה * הסכמי שלום - פרס נובל 3 כדורים....................... עם שלם בוכה. עצוב לי שיש אנשים במפלגה המדהימה הזו, שערכי הליברליזם הם נר לרגליה, מתבטאים בצורה שהתבטאו בפורום זה. אני מתנצלת בשמם. כואב לי.

תמיר1991

New member
דוד בן-גוריון.

דוד בן-גוריון (גרין), 16 באוקטובר 1886 - 1 בדצמבר 1973) ממייסדי מדינת ישראל, עמד בראש ההנהגה של מדינת ישראל ושל "המדינה שבדרך" במשך שנות דור (1935 - 1963), מראשי המנהיגים של תנועת העבודה הציונית, ראש הממשלה ושר הביטחון הראשון של מדינת ישראל. עיקרי פועלו של בן גוריון: עמד בראש מקימי מדינת ישראל, הוביל את המאבק על הקמת מדינה יהודית בא"י, גם במחיר חלוקת הארץ, והכריז על הקמת מדינת ישראל. היה ממנהיגי התנועה הציונית ויו"ר הנהלת הסוכנות היהודית בירושלים. הנהיג את מדינת ישראל בתקופה שלאחר ייסודה ושימש כראש ממשלה וכשר ביטחון בממשלה הראשונה ובממשלות לאחריה. היה ממנהיגי תנועת העבודה הציונית בארץ ובעולם, ממיסדי ההסתדרות הכללית של העובדים ומזכירה הכללי הראשון ומראשי היישוב. היה מנהיג מפא"י - מפלגת פועלי ארץ ישראל. הקים את רפ"י - רשימת פועלי ישראל.

תמיר1991

New member
והוא רק אחד שראוי ליום זיכרון,

ולא יקבל אותו לעולם רק כי מת מוות טבעי, ולא נרצח - למרות שעשה הרבה הרבה הרבה יותר מאשר רבין היה רוצה לעשות בימי חייו. האדם הקים את המדינה הזו, והיום? היום בדור הצעיר ישנם רבים שאינם יודעים כלל מי האיש ומה עשה. אז למה רבין כן והוא לא? בגלל צורת מותו? ושרון, שעל ערש דווי וכמעט נשכח בציבור? וגנדי, שמת מוות דומה לשל רבין אך לא מוזכר היום בשום דרך? רונית, תפתחי קצת את המחשבה הצרה הזו. פלורליזם הוא תנאי ראשוני לליברליזם. תמיר.

וביחד נתגבר.....

תמיר , לעשות העתק הדבק מויקיפדיה כל אחד יודע. לידיעתך, כל שנה מתקיימת אזכרה ממלכתית בקברו של בן גוריון. וגם את מותו של גנדי מציינים. אני לא מבינה מה רבין עשה לך.... אבל תתבייש לך שאתה ממשיך לדון בנושא זה בביקורתיות כה צינית ולא ראוייה. כולי תקווה שעוד תתחרט על כך ותבין את הפיספוס שלך בגודל האובדן ואת אי ההבנה הבסיסית שלשמה מציינים את רצח רבין....

tapr

New member
אתה מוזמן לבוא לאזכרה הממלכתית

של רחבעם זאבי (גנדי) ב-20.10.

אשרת

New member
שמישהו מתנהג כמו תינוק

ראוי שיציבו לו מראה מול הפנים. לא חושב?

אשרת

New member
בדרך ובצורה שמוצאים לנכון.

אף אחד מאיתנו לא נוצרי, ולכן אין שום סיבה לתת את הלחי השניה לסטריה.

ביאטה

New member
את צריכה להתבגר ?! ../images/Emo6.gif

את כבר לא ילדה ?

רונית אני מבין את כאבך

גם לי כואב שרבין שפעל רבות היה ראש הממשלה שלישי מהטובים, הודות לו יש לנו שלום עם ירדן. היה רמטכ"ל טוב והוביל אותנו במלחמת ששת הימים. הסיבה שמציינים את מותו היא בשל העובדה שהוא נרצח בניגוד לראשי ממשלה אחרים. צר לי על אזרחי מדינת ישראל ששוכחים מהר את תרומתו ומאפשרים ליגאל עמיר להתחתן ואף שוקלים לאפשר לו להוליד ילדים. ועוד יותר כואב לי שאנשים שחברים במפלגה שגם אני חבר לא ששים להגיע לטקס רבין. מדובר על אנשים חיוביים שהפעולה הזאת לא חיובית, אני מצפה מאותם נערים שיש לי הערכה רבה כלפם לחזור בהם ולהודות שטעו

רבין היה באמת

בין שלושלת הגדולים?! חברה איפה בן גוריון? איפה לוי אשכול? איפה מנחם בגין?איפה משה שרתוק?! הודות לו יש לנו שלום עם ירדן אבל אין לנו הפרדה בין דת למדינה. מישהו אמר שחייבים לשוש לטקס רבין?! אני עד גיל 15 לא הייתי בטקס רבין בתל אביב קרה לי משהו?! לא התפתחתי מספיק?! תאמינו לי אפילו חייתי חיים טובים... זהו הייתי בטקס שם היה נחמד, היום המון אנשים וזהו..

לגילי התפתחתי טוב

הספקתי כבר לחסל לא מעט מילקי בחיי ועל תדאגי אני עוד אגדל, עוד אגיע רחוק.

לברננקה שלום

כשרשמתי שלושת הגדולים הכוונה הייתה לבן גוריון ואשכול שהיה ראש הממשלה הטוב ביותר. רבין לא פעל על מנת להפריד את הדת מהמדינה כמו שאר ראשי הממשלה שלא עשו דבר בנדון אני מסכים אתך. אולם רבין היה יותר טוב מבגין ושרת. לא היית עד כיל 15 בטקסים של רבין בביה"ס אתה צריך להתבייש

למעלה