זה לא היה הדבר היחיד שהפריע לי
בקשר לB12 - באמת יש כמה דיעות, אבל כבר כתבתי על זה בעבר הודעה מפורטת ותמציתה היא : עד שאני לא רואה מחקרים מבוססים שמראים שמחסור לא גורם נזק בטווח הארוך (במיוחד לנשים - בניגוד אליכם אנחנו צריכות להכנס להריון ולהזין תינוק, משימה לא קלה) - אני לא מוכנה לקבל המלצות כאלה. אני לא שוללת את נכונותן: אני פשוט רוצה עובדות מוכחות ולא סיפורים ודוגמאות על אנשים יחידים. והיו עוד כמה דברים שהוא אמר, אני לא זוכרת את כולם, אבל למשל כששאלתי אותו לגבי השמנה הוא אמר שטבעונים לא משמינים, כי הם אוכלים בריא, ואין להם עצירות - אז כל מה שנכנס, יוצא.. זה נכון שעצירות היא בעיית עיכול, וצואה תקינה היא חשובה (וביחוד בדיאטת הרזייה), אבל לקחת את זה ולהגיע למסקנה שאין לי מה לחשוש מהשמנה כי אני טבעונית!?!? גם בספר שלו יש כמה יציאות כאלה, לא יודעת - זה פשוט לא נראה לי מקצועי במיוחד. חוצמזה, אולי הציפיות שלי היו מוגזמות, אבל אני לא חושבת שיצאתי ממנו עם מה שקיוויתי לו. התפריט שהוא נתן לי, לא מתאים לי, לא מתאים לאורח החיים שלי. זה כאילו יש לו תפריט אחד לדוגמא (זה שבספר) וזה מה שהוא נותן לך. רוב השיחה הוא מדבר ומדבר, ולא שואל אותך לרגע מה אתה אוכל בד"כ? איך אתה מבלה את רוב היום, לא מנסה בכלל להתאים לך תפריט, אלא פשוט נותן לך את זה שהוא רגיל אליו. ניסיתי להעיר לו לגבי דברים שלא נראו לי מתאימים לי, אבל הוא התייחס רק מעט להערות שלי. לא ככה מתאימים תפריט. בכל אופן, לקחתי את מה שהוא נתן לי וניסיתי ליישם אותו עם מעט שינויים והתאמות (ברוח התפריט, כמובן) וכן, B12. וזה כרגע מה שאני אוכלת. אני חייבת לציין, שזה לא מאוד שונה ממה שאכלתי לפני - אני באה מבית מאוד מבשל, ככה שכל יום יש בנוסף לפחמימות גם קטניות וירקות מבושלים, והמון ירקות חיים כי אני אוכלת סלט/ירקות חתוכים כמעט עם כל ארוחה או בתור נשנוש בדרך לבסיס בבוקר (4 חבילות גזר בשבוע הולכות אצלנו!), פירות יבשים ואגוזים יש אצלנו כל השנה כי אמא שלי ואני מאוד אוהבות. אז גם המעבר לטבעונות לא שינה לי את התזונה יותר מדי. ואגב, אם באמת אתה מיישם את ההמלצות האלו - אז בטח יש לך B12 מאוד נמוך. איך אתה יודע שבעתיד הרחוק זה לא יגרום לך נזק? אני לא יודעת את התשובה לזה - ולכן אני מעדיפה כן לקחת כדורים to be on the safe side. זאת המסקנה הפרטית שלי.