יצא DVD חדש של Vicente Amigo

falseta

New member
יצא DVD חדש של Vicente Amigo ../images/Emo70.gif

"En concierto desde Córdoba" ה DVD מכיל בין השאר את "Ciudad de las ideas" (
) ועוד קטעים מה CD הנושא את אותו השם.

Zidan de Toledo

New member
מעולה ../images/Emo45.gif

ניתן להשיג בארץ? או רק על גבי הרשת? מי נוסע בקרוב לספרד..שיביא כמה עותקים..

falseta

New member
אני כבר הזמנתי מ Flamenco-world

יקר אבל אפשר לעמוד בזה. וחוץ מזה לא בכל יום יוצא DVD של Vicente Amigo. לגבי להשיג בארץ - לא ניסיתי. אולי ל haimomi יש תשובה. בכל מקרה, אני מאוד סקרן לגבי ה DVD הזה. אם הוא מופק כמו הCDs שלו - אני רגוע
ד.א 1. ניתן גם להזמין אותו מ esflamenco. לי אין נסיון איתם. 2. זה קצת מוזר שה DVD לא מוזכר באתר של Vicente Amigo.

haimomi

New member
אני יכול להביא עקרונית

המחיר יהיה 120 שקל. אבל אני חייב לפחות 25 אנשים שיתחיבו לקנות כדי שזה יהיה משתלם. אגב זה לא חייב להיות דווקא VICENTE AMIGO, אלא כל אחד מרשימת הDVD הבאה: BEBO & CIGALA - BLANCO Y NEGRO CARLOS NUNEZ - EN CONCIERTO ROCIO DURCAL & JUAN GABRIEL ROSARIO - EN CONCIERTO

אמרוקאי

New member
תזמון מדהים

בדיוק רציתי לשאול כמה שאלות לגבי Callejon de la luna מתוך התקליט De mi corazon al aire (במידה שאתם יכולים לענות, כמובן): 1.
באיזו סוג של גיטרה הוא משתמש באותה הקלטה? מצד אחד, ברור לאוזן שישנו "בישול" כמו הוספת echo ואולי עוד כמה עיבודים אלקטרוניים שנותנים אפקט מדהים ליצירה. מצד שני, הצליל של המיתרים נשמע לי מתכתי משהו. יכול להיות שהוא השתמש בגיטרה שהיא לא גיטרת פלמנקו? או שמא האוזן שלי מטעה אותי? 2.
האם הכיוון של המיתרים (כשהוא מנגן את הקטע הזה) הוא סטנדרטי? (דהיינו E-A-D-G-B-E). אם לא, מהו הכיוון? (אם ידוע, כמובן). 3.
בחיפושי אחר רמזים על איך לנגן את הקטע, מצאתי טבלטורה באתר הזה. די מלהיב ממבט ראשון, כי זה יכול לחסוך לי את המאמץ של ללמוד את הקטע מתוך שמיעה בלבד... אבל, כשניסיתי לנגן את מה שבטבלטורה, זה משום מה נשמע לי שונה ממה שאני מצאתי עד כה (אני בכלל שם capo בסריג השלישי, ולא הראשון כפי שכתוב שם). מישהו יכול לחוות דעה נוספת על זה? 4.
הטבלטורה הנ"ל לקוחה למעשה מהאתר הצרפתי על ויסנטה אמיגו שבמקור מופיעה שם בפורמט GTP. אלו תוכנות קוראות/מייצרות קבצים בפורמט הזה?

אמרוקאי

New member
על שאלה מס' 4 כבר מצאתי תשובה ../images/Emo9.gif

למרות שאינני שולט כל כך בצרפתית, הצלחתי לפענח מתוך האתר שהוא השתמש בתוכנת Guitar Pro 4.0 לכתיבת הטבלטורות. כמו כן, הוא נעזר בתוכנה בשם Transcribe כדי למצוא את התוים. נחמד, אבל זה עדיין לא אומר שהתוכנה צודקת... אני מחכה עדיין לשיפוטכם/ן

אמרוקאי

New member
על שאלה מס' 1 אני חושב שיש לי תשובה

שאלתי את המורה שלי והוא אמר שויסנטה אמיגו תמיד ניגן רק במיתרי נילון. my kind of guy...
נראה שהצלילים המעניינים הללו הן תוצאה של "בישולים" רציניים, או של אצבעותיו המופלאות של ויסנטה - או שניהם גם יחד. עכשיו נשארו רק שאלות 2 ו- 3 . נו, קדימה חבר'ה... קחו את ה
ונסו לענות על האתגר.

gitanillo

New member
תשובה.

1.ויסנטה אמיגו לא משתמש בגיטרה עם מיתרי מתכת.וזאת מהסיבה הפשוטה שמיתרי מתכת וציפורניים ופריטות פלמנקו כגון רסגאדו,פיקאדו אלזפואה ועוד פריטות בעלות אופי דומה כנראה לא יעמדו במגע עם מיתרי המתכת. על מנת להסיג את הצליל המתכתי אני יכול לתת 2 עצות: 1. החלף מיתרים למיתרים בעלי מתח טיבעי גבוה יותר,2.החלף לגיטרה בעלת תיבת תהודה צרה יותר ושעשויה מעץ בהיר יותר(אין כמובן משמעות לצבע בהפקת הצליל אבל העצים בעלי הצבע הבהיר יותר ידוכים באטימות גבוהה יותר) 2. כיוון המיתרים סטנדרטי.אים מידי פעם אתה חש במין אקו מסויים הרי שיש טכניקה שמאפיינת נגני פלמנקו כדי ליצור אותו(ולמקבה הפלא זו אינה טכניקה מודרנית אים כי רק בתקופה האחרונה פיתחו אותה) .אנסה להסביר בכמה מילים את הטכניקה: נסה לפרוט במכה אחת(ע"י האגודל- כמו באלזפואה) על שני מיתרים עוקבים לדוגמה המיתר הרביעי סריג 5 והמיתר השלישי פתוח. למעשה ניגנת את אותו הצליל אבל הסאונד- מהדהד יותר ומלא יותר- המון גיטריסטים מלא מעט אסכולות משתמשים בטכניקה הזאת. בכל אופן יתכן שהוסיפו מעט אקו ע"י תוכנת עריכה-אבל לדעתי זה פחות סביר אם כי איני בטוח לגבי זה. 3.לצערי אני חושש שאתה טועה ואכן ויסנטה שם את הקאפו על הסריג הראשון. אם שמת לב זוהי פוזיציה אהובה עליו במיוחד.ויש לכך לא מעט סיבות( חלקן מוזיקליות חלקן מטעמי נוחות)-אבל אני חושב שמה שבאמת חשוב זה לנגן בקצב הנכון ולהפיק סאונד משובח ופחות באיזה מפתח ניגנת.כך שזה לא ממש משנה. זה כן יתחיל לשנות כאשר ישנם וריאציות הנמצאות במעלה צוואר הגיטרה ואז ככל לשהקאפו גבוהה יותר קשה יותר לבצען....לפעמים גם בילתי אפשרי(על גיטרה קלאסית) 4. אכן התוכנה guitar pro פותחת את הקובץ וגם מנגנת אותו כך תוכל להתאמן לנגן לפי הקצב.התוכנה טובה אם כי לא מושלמת ופעמים רבות יש בעיות של קצב ולכן הייתי ממליץ לעבוד ביחד עם ההקלטה המקורית כל הזמן( ביחוד בקטעי גליסיאנדו,ויבראטו שויסנטה כל כך אוהב לבצע. מקווה שעזרתי. תהנו.

אמרוקאי

New member
../images/Emo51.gif gitanillo - אתה ענק../images/Emo70.gif

תודה מכל ה
. התשובות שלך נשמעות מאוד מקצועיות ולמרות שיכולתי לנחש חלק מהן, הייתי צריך משהו קצת יותר "בר-סמכא" כדי לעבוד בלי ספקות על היצירה הזאת שכל כך אהובה עלי. בקשר למיתרים בעלי מתח טבעי גבוה יותר... רק בשיעור האחרון עלה בדעתי לשאול "עם איזה סוג של מיתרים מנגנים אמני פלמנקו מפורסמים בקונצרטים שלהם? עם מיתרים בעלי מתח בינוני או מתח גבוה?" ואכן, התשובה שקיבלתי היא שלרוב הם בוחרים במיתרים בעלי מתח גבוה. Bummer! מאז ומעולם ניגנתי במיתרים בעלי מתח בינוני וזה מה שהתרגלתי אליו. רק לפני מספר ימים הזמנתי חבילה של 12 סטים לחדש את המלאי עבור גיטרת האימונים שלי. אפשר למצוא את הסיבות בגללן העדפתי עד היום medium tension במאמר הנחמד מאוד כאן. יתכן מאוד שלאור כל התגליות האחרונות אעשה את המאמץ להתרגל למיתרים בעלי high tension. אגב, האתר שהזכרתי הוא המקום בו אני בדרך כלל קונה את המיתרים שלי. המחירים מאוד סבירים ואין בעיה של חנייה...

למעלה