יצא לי לשמוע היום

MetalicBluz

New member
יצא לי לשמוע היום

בקורס אולפן הקלטות איפה שאני לומד, את הגרסא המקורית של bohemian rhapsody של queen, כמו שהוקלט ב (multitrack (24-track ולפני מיקס
שמעתי בקיובייס, ערוצים נפרדים.. פשוט..וואו :)
לא להאמין פשוט. אחד המאסטרפיסס הכי גדולים שאי פעם נוצרו. גם מבחינת השירה, גם הכלים, הכל.
גולת הכותרת, הסולו! הוקלט בטראק אחד. פשוט נשמע רע לטעמי, מבחינת סאונד אני מתכוון, טרבלי מאוד, צורמני, אבל בתוך המכלול הוא יושב כל כך טוב! לא יודע להסביר את זה.
ד"א אם מבודדים רק את הסולו אפשר לשמוע שם פאנצ' כמעט בלתי מורגש (תיקון, כאילו, הסולו הוקלט שוב פעם וחיברו)..מוזר.
המרצה לא הסכים להעביר לנו משום מה את הקובץ הזה בקיובייס מסיבות שונות ומשונות. לא משנה, מצאתי את זה להורדה בטורנט
מעניין איך ההקלטה הזו דלפה בכלל מלכתחילה החוצה? אולי עוזר טכנאי ממורמר חח
בכל מקרה, אחרי שיהיה לי את הפרוייקט הזה מבטיח להעלות קאבר גיטרה
רק אצטרך לעשות מיקס קטן קודם כי זה לפני מיקס. וואו זה פסיכי עדיין קשה לי לעכל את זה

אז נכנסתי לתוך כל הקטע הזה של ה multitrack ואני מוריד עכשיו כל מיני דברים מעניינים.

byrdparis

New member
מגניב

זה תמיד נחמד להבין מה הולך מאחורי המוסיקה ששומעים באופן "מוגמר".
עכשיו אתה בהיי בגלל שגילית את האמריקה (כמו שאומרים), אבל אני יכול רק להזהיר אותך.. שלא תתקלקל..
אני שנים על גבי שנים שמעתי מוסיקה באוזן מאד ביקורתית גם מבחינה מוסיקאלית אחרי השכלה כבדה וגם בצורה טכנית, אחרי המון שעות אולפן..
בסופו של דבר זה מגניב לגמרי למי שיוצר וכיוצ', אבל מי שגם מאזין לטונות מוסיקה כמוני, זה יכול די להעיק..
עם הזמן למדתי לנתק ביקורתיות כזו ואחרת עבור ה BIG PICTURES..

יהיה נחמד לשמוע מה תעשה עם זה

MetalicBluz

New member
מבין אותך לגמרי :)

אבל יש משהו כ"כ נחמד בהאזנה למולטיטראקים המקוריים.. לי זה מרגיש גם קצת מן יראת כבוד כזו חח.. לערוצים המקוריים ולהקלטה לפני המיקס.
מה גם שזה כ"כ כיף להקשיב לנגינה (בין אם בא לי להוציא את הסולו גיטרה משמיעה או כל כלי נגינה אחר). זה כ"כ פשוט יותר כשאין את כל המיקס שמפריע ברקע..
ומבטיח להשתדל לא להיות ביקורתי יותר מידי (וגם כלפי עצמי, שזו גם מחלה שיש לי :)

revolution 200

New member
תוכל לשתף בלינק?

זה נשמע אדיר, הייתי שמח אם היית שם פה את הטורנט הזה, כדיי שכולנו נוכל להוריד ולשמוע:)

MetalicBluz

New member
בגלל שמדובר

במשהו לא חוקי מן הסתם לא אשתף בלינק.
אבל אתה יכול לשלוח ה"פ

maorbarazani

New member
גם אני נשאבתי לעניין לפני כמה שנים..

אצלי זה התחיל עם MULTITRACKS לשירים של הביטלס- איך לא..
הכי הפך אותי זה הסולו גיטרה (גם כן) ב- WHILE MY GUITAR GENTLY WEEPS.
מלוכלך, צורמני, לא מהוקצע, רעשי רקע, רעשי אצבעות על הפרטבורד, מזייף ומה לא- אבל כחלק ממכלול, בתוך המיקס- כמעט מושלם.

yehuda kotton

New member
בדיוק

גם אני הייתי לפני כמה שנים בטריפ של מולטיטראקים. זה תמיד מעניין לשמוע כמה סולוים מוכרים כמו אלה שהוזכרו נשמעים שונה בבידוד.

khammel

New member
מולטיטרקים של קווין

למיטב ידיעתי, המקור הוא בדמו שניתן עם פרוטולס לפני כמה שנים. יש סה"כ 4 שירים כאלו שמסתובבים ברשת. בנוסף, יש כאילו מולטיטרקים (stems) שמקורם במשחקים וקומפילציות שונות, ע"ע גיטר הירו / רוקבנד. אמנם זה כבר לא 24-ערוצים ממש אבל זה עדיין די מרשים.

nadav779

New member
אה? על מה אתה מדבר?

זה נשמע מצויין, בול כמו בשיר ועומד יפה מאד בזכות עצמו.

horsie

New member
אכן. אני לא ממש מבין מה זוועתי פה.

בדיוק מה שנדב אמר

Siberian Khatru

New member
הסולו הזה נשמע נפלא

הסיבה שהוא נשמע לך מוזר היא שה'מולטיטראק' הזה הוא בעצם טראקים שכבר עברו לא מעט פרוססינג ומיקס (ייתכן שגם בשלב ההקלטה עצמו) ואתה בעצם שומע ערוץ שנועד לשבת בתוך מיקס ולא לעמוד בפני עצמו. כל ערוץ מתוך מיקס (במיוחד מיקס עמוס) שנשמע בתור סולו יישמע לך מאד קטן ביחס לאיך שאתה מדמיין את הכלי או שומע אותו ליד מגבר או בהקלטת סולו בערוץ בודד.

הדוגמא הכי טובה היא בס. אם תקשיב להקלטות של בס בודד תראה שהוא הרבה (הרבה!) יותר בהיר ממה שאתה חושב שבס צריך להיות. למשל, בדוק את טראק הבס המבודד של לד זפלין. בחיים לא היית מדמיין שמקליטים בס עם כ"כ הרבה גבוהים, והגבוהים האלה גם לא נשמעים במיקס המלא כמו שהם נשמעים בסולו. ככל שתיפטר מיותר כלים בהקלטה, תוכל להגדיל את הסאונד של הסולן ולקבל את הסאונד 'הטבעי'.

למעלה