"יצאתי פראייר"

NEO83

New member
"יצאתי פראייר"

איך קרה שאני נותן ונותן למען המדינה ומקבל סטירה, מפנה את הלחי השנייה ומקבל סטירה נוספת? כיצד המיעוט הדתי במדינת ישראל הוא זה שקובע לממשלה, שדרך אגב נבחרה ברוב חילוני, לשרת את האינטרס הדתי ולא את האינטרס של הציבור הבוחר? http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4178306,00.html

EdisonGirl

New member
אין לי בעיה עם זה שלא כולם יתגייסו לצבא

אני לא חושבת שהצבא מתאים לכל אחד, אבל בהחלט חובה לתרום למדינה, ומי שלא מתגייס לצבא, חייב בעיניי לעשות שר״ל! עצוב לי לראות אנשים כמו למשל מישהי שהשתתפה היום בתוכנית ״1 נגד 100״, שמורעלים רצח ומתים לעשות צבא, אבל מונעים זאת מהם על פרופיל נמוך, ולעומתם, בעלי פרופיל גבוה מבחינה גופנית שאין להם שום &$@ ושום רצון להשקיע או בכלל לשרת בצבא. לא עדיף שיעשה משהו מועיל אחר?!

Cade Foster

New member
אמנם לא ראיתי אתמול 1 נגד 100

אבל שמו את זה בסלון וממה ששמעתי היא הייתה עם 64 ורצתה טיס אז מן הסתם לא נתנו לה. היא כן שירתה בצבא... אין דבר כזה לא מתאים לכל אחד. מי שמוגבל גופנית או שכלית זה משהו אחר. כל השאר לא צריכים להיות פטורים. החרדים ממציאים לעצמם הלכות כדי לקבל הטבות מהמדינה. העיקר שכאשר אריה דרעי גונב כסף ועוד מודה באשמה, כל הקהילה החרדית יוצאת במקהלה של "הוא זכאי" ורואה בו סוג של גיבור. כשלא נוח ההלכה לא מחייבת...

Cade Foster

New member
רוצה לשרת* לא שירתה.. היא הייתה תיכוניסטית

אם אני לא טועה

EdisonGirl

New member
זה לא מה שהבנתי, אבל אתה בטח צודק.

בכל אופן, עדיין עצוב לי שלא מאפשרים לבנאדם עם מוטיבציה להיות בתפקיד שליבו חפץ בו. אני חושבת שהעובדה שהפרופיל הוא האורים ותומים של השירות הצבאי זה גרוע! הרבה אנשים בלי יכולות פיזיות או נפשיות, בכל תחומי החיים, הוכיחו לכולם שהם יכולים. איפה ה"אין דבר העומד בפני הרצון"?! אני חושבת שכל אדם, ולא משנה מה המוגבלות שלו, חייב לתרום למדינה איכשהו!
אני עדיין מתעקשת שהצבא לא מתאים לכל אחד. זו מסגרת הרבה יותר נוקשה מביה"ס וגם הוא לא התאים לכל אחד! אבל זה שאדם לא מתאים לצבא מכל סיבה שהיא, לא אומר שהוא לא צריך לתרום למדינה. כל אחד יכול לעשות משהו לטובת המדינה. כל אחד. כאילו שהמדינה לא תשלם לאותו אחד עם מוגבלויות בעתיד.. אז איפה החלק שלו בסיפור?

לגבי אלו עם המוגבלויות

בגלל רצון שלהם להיות חלק מהחברה ולהוכיח את עצמם דווקא הם הרבה פעמים אלו שנלחמים כדי לשרת בצבא או בשרות לאומי הרבה פעמים יש להם יותר מוטיבציה מכל חיל אחר

EdisonGirl

New member
כתבתי את זה כדי להעביר את המסר

שאף אחד לא יוכל להתחמק בטיעון כלשהו. שאם יש היום בנות שמתחפשות לדיות וגברים שמדביקים לעצמם הפרעות נפשיות, אז הם יכולים כולם לוותר על זה, כי הם לא יוכלו להתחמק

lilo4

New member
זה מטריף אותי

אני ממש מבינה את זה שיש בעיה לגייס חרדים וערבים, אבל אני חושבת שמי שלא עושה צבא חייב לעשות שירות לאומי, ולא שנה כמו שיש כרגע אלא שנתיים או שלוש בדיוק כמו צבא. זה לא הוגן שאני אתן שנתיים מהחיים שלי ובנים יתנו שלוש, ומי שעושה שירות לאומי יתן רק שנה. גם אין לי בעיה עם זה שכל אחד יעשה שירות לאומי בתוך המגזר שלו, להיפך. זה יכול להיות פיתרון טוב בשביל לחזק ישובים חלשים- ככה אפשר לתמוך במרפאות, חינוך וכו'. מכעיס אותי שאנשים אומרים "לא מתאים לי לעשות צבא" או "זה לא בשבילי". לאף אחד לא מתאים לעשות צבא, אם הייתה ניתנת הזכות לבחור אם כן או לא לעשות צבא רוב האנשים שאני מכירה היו בוחרים לוותר. באופן אישי אני מכירה שלושה אנשים שהצבא נתן להם פטור אוטומטי בגלל בעיות בריאותיות ושלושתם החליטו להתגייס, אחד אפילו יצא לקצונה וחתם קבע. באופן אישי גם אני יכולתי לקבל פטור משירות ואחרי שהתגייסתי המצב הבריאותי שלי החמיר וכמעט שחררו אותי, ובכל זאת התעקשתי לעשות שירות צבאי מלא כי אני מאמינה שזה חשוב.

EdisonGirl

New member
יש אפשרות לעשות שירות לאומי שנתיים

בכל אופן, אם את שואלת אותו- כולם וללא יוצא מן הכלל צריכים לשרת את המדינה במשך שנתיים. אני לא מתכוונת לסיבות שנובעות מפינוק או עצלות, אלא על קשיים אמיתיים להשתלב בתוך המסגרת הצבאית. ושוב, אם מישהו רוצה, אני לא חושבת ששום פרופיל אמור למנוע ממנו את זה! אנשים מורעלים הם בדיוק מה שהצבא שלנו צריך, ואלה שלא- סתם הורסים את המורל! אז לא עדיף שיתרמו למדינה בצורה אחרת?! מי שלא רוצה לתרום, גם אני חושבת שלא אמור לקבל שום זכויות. דינו כתייר בארץ.

גיל110

New member
ולמה נראה לכם ששירות לאומי זה משהו בכלל?

לא נראה לי שלהעביר ניירות במשטרה או להיות מזכירה חינמית עבור ביה"ח זה משהו. זה כן משהו להנהלה שלא צריכה לשכור עובדים בשכר מלא (מישהו אמר מקומות עבודה?) ומאיישים עמדות בעובדי חינם. לעומת זאת - מי שמתנדב למשטרה, מבחירה מלאה, ומתפקד כמו שוטר, תורם הרבה יותר מאשר פקידה שמעבירה ניירות כל היום וקוראים לזה "שירות לאומי". לצבא אין תחליף - והכנסה של שירות לאומי כתחליף זה לא משתווה בכלל. שנית - שירות לאומי או צבאי הם לא תרומה, הם סה"כ ביצוע 2\3 שנים שהמדינה דורשת ממך, זה ההפך הגמור מתרומה - תרומה נעשת מתוך רצון מלא וללא כפיה, כאן השירות נכפה עליך ללא רצון.

גיל110

New member
אל תקיימי

לא ראיתי למה הגבתי. אני מגיב לגופה של הודעה, לא לגופו של אדם (בניגוד למישהי כאן שאיני מכיר).

חייבים לשרת בצבא. מי שלא משרת

חייב לעשות שירות לאומי אם הוא רוצה שיעסיקו אותו פעם באיזשהי עבודה. פקידה שמשרתת בצבא ,עושה תפקיד מסויים שחייל גולני יכול גם לעשות ,אבל הוא נחוץ יותר להיות בגיזרה מאשר להיות פקידה אצל איזה אלוף. מי שמתנדב למשטרה ומתפקד כמו שוטר ,טוב שציינת כמו ,כי זה לא אותו דבר . שוטר אמיתי ששירת בצבא ואח"כ מתפקד כשוטר לכל דבר. לא יכול להיות באותה קטגוריה כמו מתנדב בשירות לאומי כשוטר. שני הדברים לא עולים באותו קנה. למה פקידה שמעבירה ניירת בשירות לאומי לא משתווה לאותו שוטר שגם בשירות לאומי והוא כביכול יותר חשוב ממנה? שובניזם לשמו.

גיל110

New member
יש לך הרבה מה ללמוד על התנדבות במשטרה

הדבר היחידי שמתנדבים לא מטפלים בו כשוטרים בסיור הוא: א. אירועי אלמ"ב שבהם נדרשת ידע מסויים אבל אם יש שוטרים הם כן עובדים איתם, פשוט לא לבד. ב. זירות רצח בהם נדרשים לקחת עדות, מה שרק שוטר רשאי לעשות כיוון שמדובר בהגשת כתבי אישום לאחר מכן. ג. הוצאת נשק עבור פעילות - רק שוטר רשאי להוציא נשק לפעילות שכוללת מתנדבים, מתנדב לא יכול לחתום על הוצאת נשק אלא על קבלת נשק, שוטר חותם על הוצאה. כל אלה היו תקפים לפחות לפני 2.5 שנים. נכון, תמיד עדיף שוטרים שעובדים במשרה מלאה ולא מתנדב שפועל רק משמרת\2\3 בשבוע אבל גם זה טוב!

מתנדב בשירות לאומי

במשטרה צריך לקחת בחשבון מה הסיבה שהוא מתנדב לשירות לאומי. למה בכלל הוא לא מגוייס לצה"ל? אם צה"ל שיחרר אותו מטעמי דת או שצה"ל שיחרר אותו עם פרופיל נמוך. כמו פרופיל 21 של קב"ן או פרופיל 24 רפואי. ברור שהמשטרה לא יכולה לסמוך או לקחת מתנדב לשירות לאומי אחד שיש לו פרופיל 21 או פרופיל 24. אבל שוטר שלא היה בחיל האויר אלא בחילות אחרים כמו גולני ,תותחנים ,שריון,שלא יורדים באיכותם ,משמע יוצא יחידות קרביות מגוייסים למשטרה ולכן תמצא אותם ותסמוך עליהם שאתה בידיים טובות וגם התפקידים שלהם במשטרה בהתאם. לגבי המתנדבים למיניהם שלא שירתו בצבא ושוחררו והם מגוייסים למשטרה הם יהיו זוטרים בתפקידים שלא מעניינים או שיכולים לסכן את המתנדבים עצמם מעצם לקיחת אחריות על משימות שלא ניתן לתת אותם למתנדבים מהסוג פרופיל 21 קב"ן. אבל כמו שאמרתי, תפקידים פשוטים כן ניתן לתת להם.

NEO83

New member
לדעתי זה בולשיט

אין דבר כזה הצבא לא מתאים לכל אחד, מי ישמע חודש בטירונות 02 לרוץ קצת אוי אוי אוי.. לכל אחד אפשר למצוא תפקיד מתאים, אם לא קרבי אז ג'ובניק, גם בתור פקל"ש במקום איזשהי בחורה שרוצה לעסוק במשהו יותר מועיל. מי ש"לא מתאים" לצבא בתור ג'ובניק לא יכול להתאים לשום מסגרת בעבודה כלשהי.... רוב הג'ובניקים באים ב8 והולכים ב5 הבייתה בדיוק כמו כל עבודה באזרחות, אם אנשים עושים את זה באזרחות אז אפשר לעשות את זה גם בצבא, זה רק התבכיינות ועוד סיבה לקבל פטור. ואם אכן יש מקרה קיצון של אנשים שפשוט לא מסתדרים עם הצבא אז שיעשו שרות לאומי או כל שרות אחר במשך 3 שנים בדיוק כמו בצבא, אע ולא ב"מגזר" שלהם, למה? כי זה רק גורם להתכנסות של אותו המגזר פנימה, ובמקום תכלס לעשות משהו מועיל בשרות הלאומי, אותו אחד פשוט לא יעסוק בזה אלא יעסוק במשהו לא רוולנטי לתעסוקה שלו.

בארבאבא

New member
האמת,יש משהו שדיי הכעיס אותי בהודעה הזאת

לי המסגרת הזאת לא התאימה.וכן,אני הייתי פקידה-ג'ובניקית פשוטה בקרייה, ובמשך חצי שנה לא סבלתי את המקום,לא סבלתי את האנשים ואין יום שלא בכיתי ושנאתי לקום בבוקר. כל יום חיכיתי בשקיקה מטורפת לסוף השבוע.שרדתי יפה את מקומות העבודה שלי ואהבתי אותם, אבל מסגרת צבאית זו מסגרת כל כך שונה ומגבילה,ויכולה להיות מאוד מתסכלת לאנשים מסויימים, ולפעמים גם לעבוד כשק"מיסט לא יכול להתאים לכל אחד. אתה לא יודע מה מצבו של כל אחד,ולא יכול לשפוט כל אחד. וזה אולי יפתיע אותך,אבל לא הרבה באמת מודעים לאופציה של שירות לאומי. לא באמת טורחים לדבר על זה,הרי בבתי"ס מחנכים אותך תמיד ללכת לצבא.

irreplacable

New member
גם אני הרגשתי ככה.

במבט לאחור הייתי עושה שירות לאומי במקום צבא אבל משום-מה באמת לא לקחתי את האפשרות הזאת כאופציה ממשית...לא היה מידע על זה בכלל

למעלה