יצאתי, סוף סוף (?)

frankie246

New member
יצאתי, סוף סוף (?)../images/Emo122.gif

תמיד חשבתי שזה יהיה מרגש יותר. לא מי יודע מה. מסתבר שלא. תחושת הקלה? מתח? פחד? שמחה? דאגה? שום דבר לא קרה, אולי קצת רטט בלב בידיעה שקוראים עכשיו את המייל שבו אני חושף את עצמי, זה הכל. הרגשתי שזה לא בסדר שאני נמצא עם מישהו ואמא שלי חושבת שאני עדיין עם ההיא מהלימודים, אז החלטתי לספר. איך הרגשתם אתם כשיצאתם מהארון?

frankie246

New member
חחח משעשע לראות שאתה הראשון שהגיב ../images/Emo6.gif

כבר התחלת ליצור אצלי רושם שאתה לא אוהב אותי כל כך. עכשיו שאתה שולח ברכות חמות אני חושב קצת אחרת
גם שוחחנו, שיחה ארוכה, ועוד נמשיך לשוחח. כתבתי פירוט.

שולח חיבוק גדול! צעד מאוד חשוב ואמיץ!

אני מקווה שהצעד הזה יביא רק לתהליכים חיוביים ומאושרים.

../images/Emo24.gifאז אם כן יצאת סוף סוף, למה סימן שאלה?

ואם אתה עדיין לא בטוח בעצמך שאכן אתה מחוץ לארון לפחות כלפיך אמך (הוריך - האומנם?) אז מה באמת יצא סוף סוף? (אלי המרצע מהשק?!
) נשמח לשמוע יותר פירוט, האם זה וצע רק במצעות המייל? איך קיבלו את זה ומה היות התגובות והתחושות הראשוניות ובעצם מה הלאה? אז יש לך אם כן חבר לחיים שיש כימיה ביניכם ואתה למעשה מתחיל אט אט להשלים עם העובדה שאתה אכן הומו - וזה בסדר גמור וזו זכותך המלאה. אתה מרגש בדרמטיות שלך... שיההי הרבה הצלחה וחיים טובים ומאושרים.

frankie246

New member
כי הביטוי "סוף סוף" לא כל כך שייך פה...

תמיד שמעתי שזה נותן תחושת הקלה, תמיד אמרו שזה יהיה מלווה ב"וואי, סופסוף! איזה אושר!" - אבל לא אצלי. סיפרתי כי הרגשתי שכולם יודעים שמשהו לא טוב הולך לי בחיים. כבר לא היה טעם להסתיר את זה. כיום, שיש לי חבר הומו, ויודע מה זה אומר, אני כבר לא חושב שאני הומו, אני יודע שאני דו-מיני. כתבתי תגובה לפוסט שלי שבו אני מפרט על כל התהליך של היציאה מהארון. אתה מוזמן לקרוא...

ליבי איתך

זה לא צעד פשוט, והוא עדיין בעיצמו. מעניין איך תהיה הרגשתך כשתקבל תגובה מקוראי המייל. ספר לנו, פרנקי. אני הרגשתי נסער כשיצאתי. זה היה בשיחה עם אבא שלי. המועקה נשארה לתמיד, אבל הרגשת החופש איזנה. אח"כ יציאה אל שאר המשפחה היתה קלה ומרוממת את הרוח.

frankie246

New member
היציאה מהארון - קצת פירוט מה היה, הווה ויהיה

כבר הרבה זמן שאני בדיכאון. לא יודע אם זה בגלל זה או בגלל דברים אחרים בחיי, אבל מה שברור זה שהנטייה המינית הוסיפה באופן משמעותי לתחושה הרעה. אני זוכר שכשפתחתי כרטיס באטרף, זה היה בסה"כ כדי להכיר הומו במציאות. הייתי חייב להכיר אחד כזה באופן אישי, לנסות להיכנס איתו למערכת של זוגיות ולדעת אם אני הומו או סטרייט (אז לא האמנתי שיש דבר כזה שנקרא דו-מיני). הייתי מקבל המון הצעות - סטוצים, זוגיות, יזיזויות וסתם התידדויות של שיחה על כוס קפה - אעפ"י שרשמתי שכל מה שאני מחפש זה להתנסות בזוגיות עם גבר, לא סקס, לא דיבורים, לא פורקן ולא נעליים. מסתבר שזה היה טעות לפרסם תמונה שלי בלי חולצה. הייתי מקבל המון הצעות מנשואים "סטרייטים". היום אני מבין למה כולם היו דיסקרטיים והתעקשו לדעת אם גם אני כזה. בהתחלה היו כאלה שחשבו שמצאו להם טרף קל (אולי כי כתבתי שאני עוד מעט מתפוצץ בתוכי?), הם ראו שאני לא נענה להצעות סקס, אז התחילו להציע גם בכסף, מתנות, בתי מלון, חופשות וכו'. היום כשאני חושב על זה - אולי אני פראייר?
הייתה לי הזדמנות לצאת לחופשה עם מישהו שיש לו לימוזינה. מהר מאוד הבנתי - העולם הזה יצרי, יצרי ובודד. הרגשתי שאנשים לא מחפשים להכיר באמת. הם טענו שכן, אבל בעצם הם לא. אנשים דיברו איתי על כיסופים להחזיק ידיים, לאהוב באמת, שיהיה עוד הרבה מעבר לסקס - אבל כנראה שאחוז גדול מההומואים מתוסבך עם עצמו, כי כמה שכולם רצו את זה, בכל זאת הייתי רואה אותם משוטטים באתר ומחפשים סטוצים. ראיתי שאחוז הנשואים מאוד קטן. שאחוז הזוגיות שמחזיק מעמד אמנם גדול יותר מהנשואים, אבל גם הוא לא מי יודע מה. בהמשך, כשהתיידדתי עם אנשים מאטרף ומהפורום והיינו מדברים, זה כבר היה ברור, לפחות איך שזה נראה עכשיו - אין לעולם ההומואים עתיד מאושר. הרבה אנשים מקווים לטוב, אבל כמה הומואים מצליחים לחיות בזוגיות מאושרת, ביחד, לא בזוגיות פתוחה, מצליחים לגדל ילד, ושהחברה תקבל אותם ואת הילד שלהם? הרי בכלל אין חוקים לזוגיות בין שני הומואים. ואני יודע שכל דבר חדש שבא לעולם, חייב להיות לו דור או שניים של בעיות עד שמצליחים לאזן אותו. אגב, אומרים ששיא האופטימיות זה כשזוג הומואים קונה עגלת תינוק
לא יודע, כל פעם שראיתי שני הומואים יושבים ביחד, ראיתי שהם היו מאוהבים, אבל הייתה לי תחושה שלאהבה הזאת לא יהיה קיום ארוך. במיוחד כשכל כך קשה להם להשיג ילד. וכשאין ילד, לא הרבה משתנה בחיים, אז ממילא גם אין פלפל. ואז גם הבנתי שהרבה מהזוגות ששמעתי עליהם - הם בעצם חיים בזוגיות פתוחה. עאלק זוגיות, זה לא בשבילי. בהמשך התחלתי קשר עם מישהו. ראיתי את הבעיה שכרוכה בלהיות בארון ועם זאת להיות בזוגיות עם גבר. הבעיה שכרוכה בחוסר קבלה עצמית. הבעיה שכרוכה בלהיות הומו ועם זאת להשאר דתי. הבעיה שכרוכה בלהיות רגיל לסטוצים ובעצם להתאוות לקשר אמיתי. הבעיה שכרוכה בלהיות בזוגיות עם גבר והחובה להסתיר מהחברים. הבעיה שכרוכה בהצעות דייטים שלא מפסיקים להציע לך, וכולם חושבים שאתה כרגע פנוי. הבעיה שכרוכה בזה שאתה גר בסביבה דתית, ואתה או הוריך מוכרים בקהילה, ואסור שאף אחד יראה אתכם ביחד. במיוחד כשאתם אוהבים ורוצים להיות כמו כל זוג וללכת יד ביד. הדיכאון כל כך אוכל אותי שכבר הפסקתי לחיות. הפסקתי להגיע למכללה, כל היום שכבתי בחדר, סגור בין 4 קירות, עם התריסים מוגפים, לא ידעתי מתי יום ומתי לילה. כל הזמן על האינטרנט. לפעמים התברר לי שאני ער כמעט 48 שעות ובכלל לא היה לי כוח לישון, כי מדי פעם היו סיוטים, והסיוטים האלה כל כך התמזגו עם המציאות שלפעמים זה לא נראה שזה בסה"כ חלום. גם לטלפונים הפסקתי לענות, לאט לאט הרחקתי את החברים ממני. למעשה, חוץ משניים-שלושה חברים שמאוד דואגים, כולם כבר הפסיקו לחפש אותי. מתישהוא שמתי לב שאני שוכב פה ונרקב, בינתיים הבנתי שדיכאון זה חלק אינטגרלי מהקטע של ההתלבטות על הזהות המינית. חשבתי לדבר עם הרב רון, אבל עשיתי ממנו צחוק. לא יכולתי לדבר על זה, ובטח שלא בטלפון, התעקשתי איתו שנלך על פגישה ולא על שיחת טלפון, אבל כשהוא היה מתקשר כדי לקבוע הייתי בדיכאון עמוק מדי בשביל לקום מהמיטה ולראות מי מתקשר. (הרב רון - אני מנצל את ההזדמנות, מבקש סליחה
) אני לא גר בבית, ומתישהוא אמא שלי הבינה שאני כבר מחסיר יותר מדי ימי לימודים, שבוע שעבר היא באה לראות מה קורה, למה אני שוב לא במכללה. אמרתי לה שאין לי כוח, וגם אין תקווה - הפער שפתחתי גדול מדי. היא אמרה שאם אני לא הולך ללמוד, לפחות שאלך למצוא עבודה ואתחיל להרוויח כסף. מזל שבדיוק קמתי לקחת משהו מהארון, הדמעות עלו מאליהן ולא רציתי שתראה. פתאום הבנתי שהיא בכלל לא מודעת למציאות שאני חי בה. אין לי מה להרוויח כסף. אין לי עתיד. החיים הולכים להיגמר ממש בקרוב. מאז הפסקתי לענות גם לטלפונים מהמשפחה. הקשר עם העולם שבחוץ התנתק סופית. אתמול קיבלתי sms מאמא - היא ואחותי באות לברר עניינים. ידעתי שלא אוכל לספר להם. ידעתי גם שהן לא ירדו ממני. החלטתי לשלוח מייל על כל מה שקרה בזמן האחרון, שלחתי sms לאמא שיש לה מייל ויצאתי למכללה. פדיחה - כשבאתי לצאת הן כבר היו מחוץ לדלת. מזל שהן לא טיפסו לי על הגב, אחותי הסיעה אותי למכללה והמשיכה לעבודה. היום אמא באה להוציא אותי קצת מהחדר, הלכנו למסעדה, דיברנו על הכל - על הבחורה מהלימודים, על הדיכאון, על פסיכולוג/פסיכיאטר, על ההתלבטות המינית, על הבן זוג, על החוסר קבלה עצמית, על העתיד ועל עוד כל מיני נושאים. לאן זה יזרום מפה? אני לא יודע. הזמן יגיד. מזמן הפסקתי להיות אופטימי. ואולי בעצם זה קצת מפתיע, בחיים לא חשבתי שאדבר עם אמא על גברים.

frankie246

New member
נ.ב. - שכחתי להוסיף עוד כמה דברים...

התגובה הראשונה - כשאמא קראה את המייל וראתה שאני הולך לסיים את הכל היא הייתה מאוד מודאגת, כשיצאתי למכללה עדיין הייתי בתחושה רעה של הדיכאון, לא היה לי כוח לענות לטלפונים, היא הייתה בטוחה שזה מכתב ההתאבדות שלי. שלחה לי sms שאם אני לא עונה לטלפון לפחות שאראה את המייל שהיא שלחה בחזרה. היא אמרה שהיא עומדת מאחוריי לאורך כל הדרך, ונחשו מה, היא אמרה שהיא שמעה פעם על ארגונים של הומואים דתיים וכדאי שאברר עליהם
ביום שאתם יוצאים מהארון - אתם חייבים חייבים חייבים לסדר לכם דייט עם הבן-זוג שלכם. כל כך השתוקקתי לראות אותו אתמול, הרגשתי שאני מת אם אני לא נפגש איתו, אבל כבר התחייבתי לחבר שהתעלמתי ממנו הרבה זמן, הייתי צריך להסביר לו, חבל לאבד חבר כזה. עוד טעות של מתחילים - היום סיפרתי לאמא שכבר שמעתי על ארגון הו"ד, ושאני כותב בפורום של הומואים דתיים בתפוז, וכמעט נפגשתי עם הרב של הארגון. אני בטוח שבינתיים היא נכנסה לפורום, מנסה לגלות איזה ניק יש לי. עם כל הפרטים שחשפתי - אין מצב שהיא לא תזהה שזה אני. חבל, רציתי לעשות לי בלוג, אבל רציתי גם שהוא יהיה דיסקרטי (היי אמא, אני יודע שאת יודעת שזה אני...
) אני רק מקווה שהבן-זוג שלי יסלח לי על החוסר סדר בזוגיות שהיה לנו עד היום, ושמעכשיו הכל יתחיל להסתדר ונוכל להיפגש בצורה יותר נורמלית. אני שוקל האם לספר גם לחברים, אני רוצה לחזור למסלול החיים הנורמלי ולהכיר לו את כולם.

בהצלחה בדרך החדשה ../images/Emo140.gif

מותר לשאול למה בעצם אתה מציין שאתה כעת בטוח בזה שאתה דומיני? הכוונה שמבחינתך עוד יש לך סיכוי להקים בית עם אשה?

frankie246

New member
כי אני יודע את זה, ואומרים שיש לי עוד סיכוי

כל החיים שלי התאהבתי בבנות, נהניתי להסתכל עליהן באתרי פורנו וגם היה לי קטע מעשי עם שכנה שלי. (יש לזה שם בעולם של הסטרייטים - הבת של השכן, או ההיא מהדלת ממול, תקרא לזה איך שאתה רוצה) חבר שלי הומו, אחרי שהבנתי שהומו לא מסוגל להתאהב בבנות, ובטח שלא להידלק מסרטי פורנו שאין בהם גברים הבנתי שאני לא הומו. יש לי מישהי מהלימודים שממש נדלקתי עליה (היא שמנמנה, וחברים שלי חושבים שאני ממש לא מעריך את עצמי), כשגיליתי שהיא מטורפת עליי מאוד התלהבתי, אבל לא יכולתי להתחיל איתה קשר בגלל כל מיני בלאגנים שהולכים לי בחיים, ביניהם גם הזהות המינית. אבל זה לא משנה, כרגע יש לי חבר. האם יש לי סיכוי להקים בית עם אישה? אני לא חושב. כאילו, יש לי הרבה בלאגנים שבגללם אני חושב שאני צריך להיות ממש מיוחד כדי שאישה דתיה ואיכותית תרצה להקים איתי בית. כולם אומרים לי שאני סתם מגזים ושהוצאתי דברים מפרופורציות. אולי זה בגלל הדיכאון, לא יודע. מבחינתי, אם לא אקים בית עם אישה דתיה ואיכותית, ואם השקפת עולמי לא תשתנה, אני מעדיף להקים בית עם גבר טוב. אבל אני חושש מהבדידות וחוסר ההמשכיות שטמונה בזוגיות שכזו, אז כרגע אני לא יודע מה יהיה.

....

מה הקשר להעריך את עצמך? אתה נמשך לשמנמנות (ובטח עוד דברים בבחורה מצאו חן בעיניך) ואין לזה קשר להערכה עצמית לדעתי . בכל אופן, כמו שכבר אמרתי , שיהיה בהצלחה לך ולחבר ובמה שתבחר . (ואמא שלך נשמעת לי מגניבה :) )

לדעתי יש לטפל בדיכאון בנפרד מהיציאה מהארון

הנטיה לדיכאון עלולה להיות בלי קשר כלשהו להומוסקסואליות. לדעתי פסיכולוג יוכל לעזור לך להתגבר על הדיכאון.

ספר ריק

New member
אמא של frankie246 , כנסי בבקשה ../images/Emo13.gif

הכי חשוב זה לעזור לו לקבל את עצמו. כי כמה שזה נשמע מצחיק, לנו, ההומואים, ובמיוחד ההומואים הדתיים, קשה מאד לקבל את עצמנו. וגם אם הגענו להבנה שאנחנו כאלה, וגם אם השלמנו עם זה בצורה הכי שלווה שיכולה להיות, מצב רוח רע אחד יכול להעלות את כל הג'ורה חזרה למעלה ולהזכיר לנו כמה אנחנו שונאים את הנטייה המינית הזאת, את עצמנו. אז תעשי טובה תעזרי לבן שלך ותהי חזקה
בהצלחה לשניכם

conc3

New member
../images/Emo24.gifמדהים.

אני מקווה מאוד שתצליח לצאת מזה. עשית את הצעד הראשון.

conc3

New member
../images/Emo9.gif

אני באמת שמח. וכמו שאמרתי - אני תמיד כאן

קראתי והתרגשתי עמוקות

/tapuzforum/images/Emo24.gifיישר כח על אומץ הלב. אין ספק שהרגשת הקלה ואבן גדולה נגולה מלבך, ולו רק בגלל שהייתי בדכאון ובצער רב, דבר שנוגד לחלוטין את חייו של האדם, שעליו להיות בשמחה (עבדו את ה` בשמחה בואו לפניו ברננה). נכון שקל לדבר, אבל אם לא הניסיון הרב שיש לי לא הייתי מעיז לדבר אליכם הצעירים כפי שאני מדבר, משתדל לעודד ולחזק אתכם וביחד איתכם גם להתחזק, גם עלי לעיתים עוברות שעות לא קלות. אל תתבלבל ותתפתה לחשוב לרגע שהכל יעבור בקלי קלות, יהיו גם ימים של התעתשות של המשפחה, יקח להם זמן לעכל מה בעצם עובר על הבן, שכל כך ציפו ממנו ולעכל מה עובר עליהם כמשפחה שזכתה (כן זכתה בלי מרכאות) שאחד מצאציה הוא הומו/דומיני. כל שעליך לעשות הוא להתחזק, לקבל כוחות ותעצומות (זה יבוא לך בלי שתרגיש) ותבין את שעל לבה של אמך ומשפחתך. הזמן כמובן ירפא את המצב. וכמו שאני תמיד אומר, חזור והבהר, אפשר לשלב את היותנו דתיים עם מצבנו כהומואים/דומיניים, אם נדע להציב סייגים. פרנקי - ידידי הצעיר תתעודד ותהיה איתן כי החיים היפים עוד לפניך. אוהב אותך מעומקא דלבא.

למעלה