יצאתי מהבית

יצאתי מהבית

מאז שיצאתי מהבית... אני רואה שאני מצליחה לחסוך פחות ופחות. למרות שהגדלתי את מצב ההכנסה. כיצד ניתן לצמצם הוצאות? כיצד ניתן לצאת מהבית ובכול זאת לחסוך בצד...

naty3

New member
תרכזי את כל ההוצאות שלך.

לא קל לחסוך כשחיים בעיר, אבל אפשר לנסות.
לא כתבת על מה בדיוק את מוציאה, אז הנה הקטגוריות השכיחות:

אוטובוס-חופשי חודשי או כרטיסיות (תלוי כמה פעמים בחודש את נוסעת)
אוטו-לתדלק בתחנות זולות בשירות עצמי
להזמין פחות טייק אווי, להכין יותר אוכל בבית.

אוכל-לקנות בכמות שאת אוכלת ולא יותר מזה. לוותר על דברים כמו חטיפים וכו'.
בנק-לבדוק כמה עמלות את משלמת כל חודש ואם אפשר להפחית את זה או לעבור לבנק אחר במידת האפשר.
אם את גרה עם שותפים-אפשר לעשות קניות מרוכזות של מה שמשתמשים בו ביחד (חומרי ניקוי למשל).

בגדים ונעליים-לקנות רק כמה שבאמת צריך. זה שיש קולקציה חדשה לא אומר שצריך להסתער. אני בעצמי לובשת בגדים ונעליים מעונות קודמות, כי לא רואה לנכון להוציא סכומי כסף גדולים על משהו שאחרי זמן קצר "מתיישן", מעדיפה להוציא את הכסף על דברים אחרים. ולא, לא אכפת לי מה אומרים, זה הכסף שלי.

בעבודה-אם אפשרי-לבקש העלאה. לעבוד יותר שעות. אם את עובדת בעבודה שיש בה בונוסים-להתאמץ יותר (ואז את מקבלת יותר לכל שעה). לעבוד בשבת ולילה אם אפשרי ומתאים לך.
ימי חופשה-אאל"ט אחרי כמה זמן (שנה או שנתיים, לא זוכרת בדיוק) אם לא השתמשת בהם-הם נמחקים. תבררי כי הם שווים כסף.

בהמשך לדבריה החכמים של נתי

אני ממליצה לעקוב אחר ההוצאות בצורה מסודרת - אפילו בצורת קובץ אקסל. לפעמים לא קולטים כמה כסף הולך לדברים קטנים ולא הכרחיים, וכמה כסף נזרק לפח.

למשל: קניות של אוכל טרי - יש מי שנוטים לקנות כמויות גדולות מדי כי זה במבצע, ואז האוכל מקלקל ונזרק. קניות של מוצרי הגיינה - יש לאנשים נטייה לאגור למרות שהם לא באמת צריכים, וכו'.

The Girlie Show

New member
תעשי קניות כל יומיים שלוש

ולא קניות מרוכזות פעם בשבוע. כך תוכלי לוודא שאת לא אוגרת למלחמה ואת קונה בהתאם למה שאת מתכוונת לבשל בלי שדברים יתקלקלו וילכו לפח

למעלה