אהה! כבר יותר מתנאי אחד
ניקח למשל את עצמי. מאז התאונה הפסקתי לעבוד. אינני מסוגל לנוכח ההתעללות וההתעלמות הנפשעת של המוסד לביטוח לאומי וחברות הביטוח ממצבי.
תודה לא-ל אני מתגורר כבר עשרות שנים באופן עצמאי עם כל הקשיים שבדבר אבל ב"ה שרדתי עד היום.
מצבי הכספי... איך לתאר זאת? הביטוח לאומי לא שילם לי את הקצבה מזה למעלה מחודשיים וחצי (למרות שהוועדה הרפואית אישרה זאת). למה? כי אם תתקשר לביטוח הלאומי, תשמע את הסלוגן "ביטוח לאומי הביטחון שלי". הם אומרים כך. ז"א הביטחון הוא שלהם. אם לא תשלם במועד יקחו לך את האוטו, את הבית ואולי גם אותך (למאסר). אבל אם הביטוח הלאומי לא משלם כבר למעלה מחודשים... "ביטוח לאומי הביטחון שלי"...
מסכים עם הגישה, שאדם בגיל 27 חייב להיות בלתי תלוי, לעבוד ולהתפרנס בכבוד ולחיות בדירה משלו (או עם שותפים). זו דעת כל המגיבים בשני הפורומים. רק לפני ששופטים (או שופדים) מישהו, צריך לברר את הנסיבות הקיימות ואולי צריך גם לעזור לו למצוא עבודה מתאימה (ע"פ הרמב"ם זו המעלה הגבוהה ביותר במצוות צדקה).
עכשיו אתה מודה, שאינך יכול להתחייב.
גם לו היו מתקיימים כל התנאים הללו עדיין הקשר עם ההורים הוא קשר בל ינותק. איך אמר כאן מישהו (פורטי?)? חברים אפשר לבחור אבל משפחה לא בוחרים לעולם. גם אי אפשר לחנך את ההורים. צריך למצוא את המסילות ללבבם, שיבינו, כי זה בנם, וזהו.
פורים כבר עבר אבל בדיחה טובה לא תזיק אף פעם:
במרכז המסחרי בעיר פתחו סופרמרקט חדש ומודרני. הקונים נהנים שם מחוויית קניה אמיתית.
למשל: במחלקת הפירות והירקות יש ממטרה אוטומטית שמרססת עליהם עליהם כמו בחממה על מנת לרענן אותם ולשמור עליהם טריים.
במחלקת החלב נשמעים קולות של פרות ויש ריח של חציר טרי,
במחלקת הבשר יש ריח ניחוח של בשר שזה עתה ניצלה במנגל,
במחלקת הביצים נשמעים קרקורים של תרנגולות וריח של לול אותנטי,
במחלקת הלחמים והמאפים מריחים שדות תבואה וניחוחות מאפייה,
במחלקת האורז מורגש ריח אותנטי של שדות אורז,
אבל... נייר טואלט??? אני לא קונה שם יותר!!!...